reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

kasienka - a czemuz to Wasza choinka mialaby byc gorsza niz nasza? Nie, nie, nasza na pewno brzydsza :-p I sklada sie na to kilka czynnikow. Po pierwsze na gorze troche lysawa (dol ladny) a nie mamy anielskiego wlosia (dzis szukalam po sklepach i tez nie bylo) zeby przykryc. Po drugie miala byc wielkosci dziecia a jest wielkosci mnie - wiec brakuje ozdob. Po trzecie mala choinka miala byc w razie zbyt nachalnego ataku dziecia (czyt. kiedy zakazy nie dzialaja a nam sil brakuje odciagac go od drzewka) stawiana na szafce a taki wielkolud oczywiscie sie nie pomiesci - efekt: juz ja dziec poturbowal (probowal ciagnac przez pokoj :eek:). Po czwarte ozdoby niby dziecioopdorne ale juz dzieciowi sie udalo czesc popsuc (mimo pilnowania, przy wypakowywaniu): bombka odgryziona, lancuch (="kabel") poplatany, czubek zbity... Slowem: jeszcze nie ubrana a juz zmizerowana (plus do tego nie najpiekniejsza, bo kupowana na ostatnia chwile, kiedy wszystko przebrane). Nie wiem jakim cudem Wasze dzieci reaguja spokojnie na choinke. U nas jest cyrk od pierwszej sekundy. Podobno moj maz byl taki samy jako dziecko (ja bylam na tyle grzeczna, ze po dzis dzien mam ozdoby choinkowe z mojego dziecinstwa) :confused2:

reklama
Z rana wstaje i biorę się za robotę bo się nie wyrobie inaczej.

Aronia oj chyba brak Wam konsekwencji w zakazach dla dziecia. One to czują i wykorzystują. A nie ma innej metody na nieposłuszeństwo.

U nas nie licząc tej stluczonej bombki piłką (w życiu się nie spodziewałam że o piłce sobie Sz przypomni) nie jest źle. Choinki nie dotyka bo mu tatuś na wstępie pokazał że ona kluje. Na lampki tylko paluszkiem pokazuje. No i lize gałązki..... To też mu tatuś zademonstrował a on powtórzy po nim wszystko!

Kochane pewno już nie zairze więc już teraz życzę Wam i Waszym bliskim spokojnych i pogodnych Świąt!!!

Lawiny radości,
potopu miłości,
lampek migania,
kolęd śpiewania.
Prezentów bez liku,
wiele kolędników
oraz Sylwestra do rana
z lampką szampana!
Wesołych Świąt!

images

Prezenty zapakowane, ciasto na szarlotkę w zamrażalce idę robić pierniki i miodownik:) Na szczęście nie muszę robić żadnych wigilijnych potraw, bo tym zajmuję się mama:D

Choinka jak stała tak stoi, P sama 'wieszała' swoje drewniane ozdoby dołem, więc jest dumna i nie tyka:)

A i kupiłam w promocji w Tesco przepiękny czerwony kombinezon Minnie. No nie mogłam mu się oprzeć:ppp

Aga było brać tą kurtalkę!:p

Aylin piękne zakupy! Ja przeciwniczką różu dla dzieci nie jestem, bo małe dziewczynki wyglądają w nich ślicznie i słodko. Gorzej jak zobaczę na ulicy laskę całą na różowo, ala Dodzia to parskam ze śmiechu:D Polce staram się kupować uniwersalne kolory, ale jak widzę coś pięknego różowego to biorę:) Bez przesady, przecież to dla dzieci, a one same lubią róż:p A i mega mocne kciuki za koleżanki dzidziusia &&&&& Oby wszystko dobrze się skończyło i maluszek wytrzyma jeszcze parę miesięcy!

Josie ja też mam kalisraki dla P - używam jako spodenki do spania:p M kupił kiedyś w lumpku za grosze.

Coś jeszcze o czymś tam miałam, ale zapomniałam:D

To jeszcze raz Wesołych Świąt laski...u nas niebo błękitne, słońce świeci a na termometrze 8C!

Ostatnia edycja:
Zyczenia w sam raz dla maluchow i ich rodzicow:

[SUP]Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
nie połykajcie z karpia ości,
nie jedzcie bombek, nie palcie siana,
jedzcie pierogi, lepcie bałwana,
a w sylwestra -
[/SUP]
[SUP]śpijcie do rana!
[/SUP]

:-D:-D:-D

A tu specjalnie dla Munki zdjecie naszej choinki: