reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Aga
miałam napisać to co Andzia - mały pomocnik, bo moja też tylko potrafi załadować i rozładować zmywarkę i pralkę, ale włączyć już nie:D:D Ufff:ppp Pola też w domu jest grzeczna. Słucha, nie skacze po łóżku, meblach i bardzo długo potrafi się sobą zając oraz zawsze pomaga mi przy obiedzie:) Ale ma też słabsze dni, że jak coś nie pójdzie po jej myśli to się rzuci i płacze. Jednak wystarczy ją wziąć na rączki czy coś pokazać i przechodzi. Za to wśród innych dzieci lubi odwalać histerie, bo wszystkie zabawki są tylko JEJ:ppp
No to jednak mój niegrzeczny, bo skacze po łóżku :-D:-D:-D ale i sprytny, bo potrafi sobie normalnie skakać z wersalki, już go widzę na placu zabaw.

Mam pytanko czy mogę na noc schować do lodówki kakao które właśnie zrobiłam?? Dopiero zrobiłam z mleka koziego, a młody nie miał ochoty na nie.

reklama
aga - pewnie, ze mozesz, czemu nie? po prostu jutro wymieszasz (bo sie zrobi pewnie osad) :tak:

Aylin - domyslilam sie ale zazartowac nie zaszkodzi ;-)

Ostatnia edycja:
Aylin a to nasz nawet nie ma w domu kuwety bo sam wychodzi na dwór, tylko właśnie kocisko jedne nie zamyka za sobą

aronia12 u nas jest po prostu pupa ale to póki co tak ogólnie jeszcze szczegółowo się nie zainteresowała

alijenka a dlaczego nie dajesz soków marchewkowych, pytam z czystej ciekawości ;-)

Niespodzianka fajnie z tą pracą, zwłaszcza że do września czy października masz sporo czasu na zorganizowanie sobie opieki dla małego i nowego planu dnia

asik24 u nas chyba też bunt dwulatka na tapecie

andzia1980, Kasiek - widzę że mój dogadałby się z waszymi facetami w kwestii jedzenie, kotlet i ziemniaki mogły by być codizennie

kasiekz u mnie to też była pierwsza ciąża, trzy cykle po zaskoczyliśmy z Magdzią ale rysa pozostanie na zawsze

Kasia jesteśmy z tobą, myślimy o tobie o modlimy się

W kwestii spania to Magdzia ma ostatnio dziwny zwyczaj, między 4 a 5 urządza sobie półgodzinne pogawędki w łóżeczku, siedzi i gada a potem śpi dalej :baffled:

Hej

Nie będę sciemniac, ze wsio przeczytałam dokładnie, bo tyle piszecie,że dwa dni nieobecności ciężko nadrobić.

Z teściową mi dobrze :) fajnie móc zrobić zakupy bez dziecia w ciagu dnia i nie spacerować po marketach po nocy. No i ogólnie jest przyjemnie.
Ma czasem dziwne akcje (chodzi o opiekę nad Gabi), bo np.pozwala jej na wchodzenie z krzesełka na stolik (oczywiście z asekuracja), no ale tak jak nie mialam problemu ze wspinajaca sie G,to tak teraz muszę uważać- już ją raz znalazłyśmy na stoliku :/

Przeżyłyśmy chwilę grozy,bo G nam się tak schowała, że przez 5 minut nie mogłyśmy jej znaleźć. Teściowa wcześniej odkurzała i juz miałam mysli, że może sprzatała na korytarzu i G sobie wyszła. Jak ją znalazlysmy, to łzy nam z oczu pociekly... Młoda ukochała sobie chowanie się nam i potrafi długo siedzieć w kryjówce bez jednego piśnięcia.

Widzę, że dużo chorowitkow na forum - zdrówka!!!!
Gabi od 3 dni coś tam sie sączy z prawej dziurki,ale od razu zapodałam jej standardowo herbatkę z miodem i pigwą i póki co się nic nie rozwija. Mnie przez jeden dzień bolało gardło i już jest ok.

Sunshine - no to ufff,że to tylko powieka ;)

Kasia.natka - cieszę się, że wsio skończyło się dobrze.

Aylin - ja nie owijam w bawełnę, cipka to cipka,siusiak to siusiak. Wsio nazywam tak, jak jest. G już sama pokazuje i mówi cipci.

Kasiulka - trzymaj się kochana!!!!! Myślami jestem z Tobą.

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :-)
Ja tez nie bede ściemniać bo prawie nic nie przeczytałam :zawstydzona/y:
Kilka dni tu nie wchodziłam a nadrabiania tyle...

Kasiulka myślami jestem z Toba :tak:

Tialana na widze, ze wróciłas, super. I chyba stokrotka tez ;-) Fajnie

Munka rzeczywiscie fajnie masz z teściowa :tak: Oj ja takie zakupy bez dziecka w przyszłym tygodniu bede mogła sobie zafundować bo w środę siostra przylatuje :-) Mało tego, w sobotę przyszła zamierzamy z mężem gdzies wyjść :-D No raz na rok mozna :-D

Asik, Tialana Wojtek tez ostatnio ma takie humorki, ze moze rzeczywiscie to ten bunt dwulatka, kto wie :-D

Aga chyba możesz schować. JA sie w sumie nie znam bo nie nawidze ale wydaje m sie, ze tak

Zdrowka dla Wszystkich chorujących :tak:

dobry wieczór :-)
jak zwykle gdy mnie nie ma to tutaj produkcja idzie pełną parą :dry: ale widzę że nie jestem jedyna która poddaje się ze szczegółowym nadrabianiem :sorry2:

Kasia trzymaj się! walcz, nie poddawaj się! myślami i modlitwą jesteśmy z tobą :tak:

muszę się pochwalić - moja Misia z okazji moich urodzin nauczyła się mówić mamusia :happy2: a dokładniej to mówi matusia i jest to tak słodki dźwięk że mogłabym słuchać tego cały dzień :tak:

Tys pawla dopiero. Bezsenność ja dopadla. I nie marudzila - biegala, skakala, gonila kota, pelen radosci dzieciak. Aronia podziwiam i nie wiem jak ty dajesz rade tak na codzien...

Aaa i zasób slów mamy powiększony. Oprócz mama i tatu oraz miaul doszla dzs ka(cz)ka. Cz tak śmiesznie mówi niby nie jest to cz ale nie. Jest to tez kaka.
Podsumowując - mamy 4 slowa :)

Munka - Twoja cwaniara gra juz w chowanego :szok: Niezla jest :-D

Aylin - nasz sie nauczyl dzis tez nowego slowa - "bloto" :sorry2:Pojawilo sie po roztopach ku jego zachwytowi a mojemu przerazeniu :-p:-) A "kaka" oznacza u nas kupe :-)

U nas od ponad 2godz. jest jojczenie, histeria i pchanie paluszkow do buzi. Lody pomagaja tylko na chwile. Chyba bez czopka na noc sie nie obedzie :hmm:

reklama
Hej :)
Samotne zakupy w Tesco własnie zaliczone ;)
Nawet fajnie sie chodzi o tej porze i w koncu niczego nie zapomnialam...bo jak dzieciaki obok (szczególnie P.) to na bank zapomnę o kilku rzeczach...

Munka, a gdzie w koncu znalazłyscie Gabi?
Tialana, wyluzuj :) ciesz sie w ogóle, ze Madzia tak fajnie sygnalizuje, ze chce na nocniczek :) a to, ze facet nie ogarnia...to przeciez facet ;) a z tym przebudzaniem o 4-5 to u nas podobnie...tylko, ze u nas zawsze troche płaczu...no i ja nie mam cierpliwosci, zeby przeczekac te pół godziny aktywnosci....pacyfikuje małego mlekiem...robię ok. 40-50ml i zasypia...
Aylin, gratki czwartego słowa ;))) u nas chyba 2-3 ;) mama, baba..., bo "pe" w odniesieniu do peppy sie chyba nie liczy ;/ tez ładnie mu "ge" wychodzi, ale kompletnie nie wiem, co oznacza...;)
edek...mam wrazenie, ze mała mówi teraz wiecej niz P....:/ na serio....masakra..;)

Kasiulka nasza Kochana!!!!!!! Ty sie trzymaj dzielnie!!!!!! Myslę o Tobie codziennie!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry