reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Oczywiście opiszę Wam trochę co i jak i będę sie dzielić informacjami. Niestety często rodzic nie jest się w stanie wyłapać problemów, bo zaczynają się już bardzo wcześnie. I to, że dziecko zaczęlo dużo wcześniej chodzić, "siadać" itp.wcale nie jest powodem do dumy, bo rozwój ma swoje prawa i każda dezorganizacja tego procesu niesie za sobą zamieszanie w układzie nerwowym. Dlatego tak walczymy ze wszystkimi durnymi "przyspieszaczami rozwoju", które zalewają sklepy dziecięce.Często też problemy integracyjne wychodzą dopiero w okresie wczesnego dzieciństwa, czyli powyżej 3 r.ż i w okresie szkolnym i nie "leczone" pozostają z nami do końca życia..

Josie - ale Wam fajnie!!!

Andzia - właśnie zauważyłam, że nie ma podziękowań. ?.

Padam po wczorajszym dniu, do 17.30 niemal non stop na dworze, a już na pewno na nogach. Coś mam bóle podbrzusza, a niby wszytko OK, no cóż jeszcze tylko wynik cytologi za 2 tyg. Albo to z nerwów, bo znowu z M się pożarłam o głupotę i urosło w mega awanturę!

alijenka moja też owsianki nie tknie. Ale wymyśliłam miksowanie płatków w młynku do kawy, potem zasypuje tym gorące mleko, to gęstnieje jak owsianka i takie wcina z suszonymi śliwkami:)

aga właśnie o to mi chodziło - chwaliłam twoją kondycję, bo ty godzinami dreptasz na spacerach:) Gratki dla A nocki w łóżeczku!

niespodzianka
prognoza z dzielnicy Strachowice z którą moja wioska graniczy więc wszystko aktualne:) Ale nie dziala:/ Słońce miało być od 13, a jest od 9.00:p Ale wczoraj działała:D

aylin 89!!!!!!!! AAAAAaaaaaaaaa:D:D:D

josie ty w Zakopcu...wow!

andzia właśnie wczoraj się kapnęłam jak komuś tam podziękowałam, a alijence już nie mogłam:/

muńka mądre to i jak mało znane! Jak P wyszła skaza to kazali przebadać kupę, bo ponoć od owsików często są podobne wysypki. A sąsiadki dzieci ciągle chorowały i starsza miała mega since pod oczami a dopiero w 3 kupie wyszła glista!

hej dziewczyny

Aylin super wiadomości :-):-):-), a Tyska taka wysoka że hhohohoho :-)

Muńka dlatego jakoś nie mogę przeżyć jak widzę pół roczne dziecko w chodziku dla mnie to masakra kiedyś jeszcze zwracałam uwagę tej osobie ale po tym jak jedna z nich mi powiedziała kilka słów typu "my jak byłyśmy małe to też byłyśmy w chodziku i 90% mam teraz tak robi" to zaprzestałam komukolwiek o tym mówić !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! albo jak matka prowadza dziecko na wyciągniętych rękach, a najlepsze dla mnie są ortopedyczne buty dla dziecka co zaczyna chodzić ehhhhhhhhhhh, ja pamiętam jak mi kręgosłup wysiadał jak tylko mała zaczynała chodzić ale to tylko dzięki Tobie i Twoim wskazówkom wile rzeczy robiłam tak jak się powinno.

Aga no to pięknie że Antoś tyle przespał w swoim łóżeczku super !!!!!

josie miłego wypoczynku :-):-):-)

andzia aaaaaaaaaa faktycznie nie ma podziękowań :szok::szok::rofl2::rofl2:

kasiek nie mam młynka do kawy :-):-):-), ale mam takie typowe otręby owsiane bardzo bardzo drobne i też tego nie chce

Kasiekz - podobno pasożyty tak się potrafią ukryć, że teraz badania w tym kierunku nie są pewniakiem. Wiem, że w Wawie jedno labolatorium weterynaryjne bada tez próbki ludzkie i tam czesto dopiero wychodzi, bo mają jakiś super czuły sprzęt.

Poza tym, ludzie którzy żyją ze zwierzętami są w 100% nosicielami pasożytów.
Ja w kazdym razie zamierzam się co jakiś czas odrobaczać ziołami. Okazało się, że ten mój kolega osteopata pasjonuje się też ziololecznictwem i powie mi co i jak.

Alijenka - cieszę się, że mogłam pomóc :)

Aaaaaaa moja kuzynka dziś rano urodziła!!!!!!!!! Jutro jadę do szpitala!!!! :) :)
Miała cc, bo zaczęło spadać młodemu tętno. Nie czekali i całe szczęście, bo był owiniety pępowiną...

Munka - gratki dla kuzynki.
Aloes prawdopodobnie super oczyszcza organizm z pasożytów i toksyn. Mam butelke w lodówce, ale nie moge sie zabrać do podawania go, bo mozliwe sa nudności, bóle brzucha pzry nim.

Witam z kawką :) jejku jak fajnie, ze można bezstresowo pić 2-3kawy :D
Wczoraj napisałam, ze A ładnie spał w łóżeczku i co po 5min od napisania był w moim łóżku :D ale przed 2gą go przeniosłam i spał w nim do 6:30 :) budzi się wdrapuje do mnie i śpimy do 8ej razem :D

Muńka gratki ciociu!!
Nasza Zośka wyjechała na tydzień, a ciotka tęskni :) słodka pyza jest i jak nie chciałam więcej dzieci to jak patrzę na nią i Antka to jakoś mi się tak :rofl2: no, ale w końcu to i tak siostra A :)

A o tym IS to z tego co pamiętam to niby prosta rzecz, a duże znaczenie ma odkładanie dziecka do łóżeczka/ wózka by nie robić tego z dzieckiem na wznak tylko boczkiem obniżać.

Kurcze myślałam czy nie jechać do zoo, ale coś się pochmurno robi :/

reklama
Aga - masz racje z tym odkładaniem, ale to akurat jest z metody NDT- Bobath :) nie tylko odkładanie,ale i branie dziecka bokiem jest bardzo ważne. Tak samo noszenie,przewijanie powinno odbywać się w odpowiednich chwytach/wzorcach. A jeśli już odkłada się dziecko na wznak,to najpierw kłaść pupę,a potem głowę.

Do góry