reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Ja zanim zaszłam w ciąże to już przytyłam. Mam nadzieje, ze teraz waga na długo stanie i bilans się wyrówna ;)

Ostatnia edycja:
reklama
josevina no faktycznie jestesmy wtedy we dwie :-)

a powiedzcie mi ile kosztuje badanie bhcg ? jeszcze nigy nie robilam tego badania i nie bardzo sie orientuje ile kosztuje. i czy musze robic jedno pn jutro a drugie za 2 dni

ja dzisiaj we wro zapłaciłam 30zł
najlepiej powtórzyć chyba żeby było widać czy przyrasta....
poziom bhcg wskazuje tydzień ciąży - tyle wiem:p

Witam dziewczyny.
Wiadomosc pani doktor mowiaca ze niby mam 7 tyg nie dawala mi spokoju bo nijak miala sie i do terminu ostatniej miesiaczki i do dnia zaplodnienia. mialam umowione na dzisiaj usg na ktore nie chcialam isc bo uznalam ze za wczesnie, ale nie chcialo mi to dac spokoju. Bylam u p. doktor u ktorej juz kiedys bylam. Z usg sie dowiedzialam ze jest pecherzyk płciowy w srodeczku żółtkowy i ze jest ok, ale ze jest to 4-5 tyg. i pecherzyk ma 10mm. Powiedziala ze to dobra wielkość i napewno nie będzie pusty, czego się troche obawialam bo skoro pojawil sie żółtkowy to nie ma mowy o pustym pęcherzyku. Kamien z serca. Mam nadzieje ze wielkosc tez jest ok.

Co do testow tez mam jakas manie i dzisiaj zrobiłam kolejny krecha byla oczywiście ciemniejsza.

nanulika - trzymam kciuki za wynik!
karamija - a moge spytc jaki mialas wynik ilościowy??
Lena01- ja za swoja bete placilam 40 zł, teraz drugą juz za darmo bo ze skierowania

Gratulacje i kciuki dla nowych mamusiek:)

Dodam, że jestem z Bydgoszczy, więc do Wrocławia tez mam kawalek :)

Wybaczcie za moje smęty... ale naprawde jestem zielona i kazdy nowy fakt sieje wątpliwosci i miliony pytan w mojej glowie...

Asik,
test krwi beta hcg nie jest niezbędny jest jednak bardziej pewny i razem z ciążą przyrasta jego wartość czyli wiadomo, że ciąża się rozwija a nie np. obumarła czy stanęła w miejscu tfu tfu
coś czuje, że te czerwcówki to dopiero się wysypią teraz a ja już nie mogę się połapać :-)
ja jestem z czerwca, może mi się dzidzia na urodziny urodzi??

xdorota
niestety nie wiem, jestem w Niemczech i nie dali mi tego do ręki a jakoś nie zapytałam, powiedziała mi tylko, że 5/6 tydzień

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hehehehhe z tych zachciewajek zrodził się pierwszy nowy pomysł na przepis:p
własnie zrobiłam makaron spaghetti z sosem opartym na oliwie z oliwek, pieczarkach i zielonej pietruszce. do tego ciut pesto z grzybami, żółty ser , wymieszać i jest MEGA PYCHA!!!!

reklama
Teraz załapałam schizę, z testu krwi wychodzi 5/6 tydzień, z internetowych kalkulatorów jakoś 4 tygodnie 6 dni a na usg nic nie było widać oprócz powiększonej macicy?? Nie powinno być już widać jaja i ciałka żółtego? osiwieję chyba, zawsze muszę się czegoś doszukać

Do góry