reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

gkvip - cieszę się, ze jestes spokojniejsza! A dobrze jest napewno!!

dziewczyny moze teraz mi pomozecie???

robiłam badania na przeciwciała tarczycowe i mam za duzo. Norma jest 9 a ja mam ponad 30 co to znaczy?????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Dziewczyny chciałabym wrócić do spania.
Może któraś ma podobnie jak Ja w nocy tzn. Kiedy przekręcam się na lewy bok bardzo boli mnie prawa strona w okolicach jajnika a nigdy tak niemiałam. Natomiast śpiąc na prawym nic mi niejest.:wściekła/y:

To znalazłam w necie doktorka zapytam po nowym roku na wizycię:

W ciąży przebiegającej prawidłowo nie ma medycznych przeciwwskazań do spania na prawym boku. Jednak pozycja na lewym boku jest korzystniejsza z paru powodów. Leżąc na prawym boku lub na plecach można doprowadzić do ucisku żyły głównej dolnej, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa, zmniejszając dopływ krwi do serca. Krew zostaje w dolnej części ciała stopy, nogi, miednica). To z kolei zmniejsza rzut serca i ilość krwi dopływającej do narządów (także mózgu i macicy). Może to spowodować omdlenie, a w dalszym etapie także słabsze dotlenienie płodu. Jeśli pojawi się kołatanie serca , mroczki przed oczami czy duszność, wtedy szybka zmiana na lewy bok przywróci prawidłowe funkcjonowanie. Na lewym boku ułatwiona jest też praca nerek, przez co skuteczniejsze jest usuwanie produktów przemiany materii i nadmiaru płynów z organizmu. W związku z przytoczonymi argumentami spanie na lewym boku zaleca się jako profilaktykę hemoroidów oraz obrzęków.

:baffled: zwariować idzię........hhmmm​

Ja wciąż śpię na prawym. Czasem na wznak czy na lewym, ale szybko robi mi się niewygodnie i wracam na prawy :sorry2:

buziak - niektóre noworodki jeszcze jakiś czas po urodzeniu lubia byc tak skrepowane, daje im to poczucie bezpieczeństwa (ciasno jak w brzuszku u mamy), ale nie wszystkie. Moja młodsza lubiła wierzgać nóżkami i myślę, że takie zawijańce czy rożki nie sprawdziłyby się,

,

Mój mały przez pierwsze 3 miesiące spał taki skrępowany (łącznie z rączkami:-)) Od razu zasypiał, spał grzecznie sam w ciemnym pokoju, nie płakał. Teraz kręci się przez sen jak ja, ale na początku wolał być kokonowany :-D

Buziak ja pojecia nie mam. ja sie cale zycie na nadczynnosc leczylam wiec tylko TSH robie teraz dla sprawdzenia. i mnie teraz gin nie wyslal nawet na TSH . bede musiala prywatnie robic.
Gkvip i widzisz super ta przeziernosc:)najwazniejsze to to. i juz sie nie musisz martwic wiecej :)ciesze sie ze Ci ulzylo
Co do spania to ja ciagle spie tak jak wczesniej. chociaz na takim brzuchoboku tylko zasypiam a budze sie na plecach albo na lewym boku. na samym brzuchu juz sie nie da. ale nie jest tak zle . tyle ze rece i nogi dretwieja i skurcze mnie w nogach lapia w nocy czasami ze wyc sie hcce. chyba mg usze zaczac brac...
ja takiego otulacza to nawet nie widzialam. moze byc ciekawe chociaz to dziecko jakos tak dziwnie w tym wyglada .

Moje dziecko jeszcze śpi :tak: ale cisza w domu:-D

Posprzatalam i mozna usiąść na chwilkę:-)

buziak nie mam pojęcia:no: Nie pomogę

Co robicie w Sylwestra?? Wiekszosc chyba pisała, ze w domu, co nie?
My idziemy do znajomych:tak: Kuba bedzie mial dzieci do zabawy wiec jakos wytrzyma:-)

buziak - niestety nie mam pojecia

A jesli chodzi o Sylwestra to idziemy do Village Hall ( cos w rodzaju Domu Kultury) na impreze na ktorej beda prawie wszyscy z naszej miejscowosci - taka lokalna tradycja:tak:. Co roku tam sie bawimy i jest calkiem fajnie:-D. Kazdy przynosi wlasne jedzenie i alkohol i dzieki temu bawimy sie do bialego rana ( tu w Szkocji lokale moga byc otwarte tylko do 1.00 w nocy :szok:a potem do domu i nie ma znaczenia czy to wesele czy sylwester - takie glupie prawo) Ale poniewaz alkohol nie bedzie sprzedawany to w Hall mozemy bawic sie do rana:-)
Cala impreza przypomina mi taka wiejskia potancowke z polski:-D

Ostatnia edycja:
Przed chwilą się kąpałam i jak się położyłam we wannie i przyjrzałam brzuchowi to cały się ruszał! :szok: Myślicie, że to już tak bąbla widać jak dokazuje?

reklama
mi brzuch się rusza w rytmie mojego serca:)
a dzidzi nie czuję:(
Buziak- a jak reszta hormonów?
Podywższone przeciewciała mogą świdczyć o Hasimoto, ale twoje mało są podniesione, także ja bym się tym zbytnio póki co nie sugerowała....
Sicilpol- ja takiego becika nie widziałam, ale moze to byc fajne:)
gkvip- to przyziernosć super:)Ciesze sie,że się uspokoiłaś:)

Do góry