reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

buziak - Żyrardów ;-)

Kasiulka - trzymam kciuki za wytrwałość! :tak:

blond - ja ostatnio miałam cc (ze względu na zmiany w siatkówce) i liczę, że teraz też tak będzie...
Z ginem na ten temat na razie nie rozmawiałam a u okulisty też nie byłam.

reklama
z innej beczki

kiedy zaczynają się zajęcia w szkołach rodzenia bo chciałabym tym razem skorzystać, czy to już trzeba zacząć się interesować??

Mam już wprawdzie dziecko ale poprzednio miałam "prywatną" panią położną Polkę i to były raczej pogadanki a teraz bym chciała pochodzić gdzieś, gdzie poznam inne mamy, porobię może jakieś ćwiczenia itp.

z innej beczki

kiedy zaczynają się zajęcia w szkołach rodzenia bo chciałabym tym razem skorzystać, czy to już trzeba zacząć się interesować??

Mam już wprawdzie dziecko ale poprzednio miałam "prywatną" panią położną Polkę i to były raczej pogadanki a teraz bym chciała pochodzić gdzieś, gdzie poznam inne mamy, porobię może jakieś ćwiczenia itp.

Ja ostatnio czytałam trochę na ten temat i zazwyczaj zapraszają przed 30tc. :tak: Choć rozrzut jest spory.

Karamija u nas do szkoly rodzenia zapraszali 28-30 tydzien.
Miśki ja tez pierwsze cc mialam ale to wyniklo w trakcie porodu. tez ciekawa jestem jak to bedzie , tym bardziej ze sie ostatnio naczytalam ze blizna peknac moze i zaczelam sie juz naprawde bac.
Buziak w sumie jesli o sn chodzi to my jak pierworodki wiec nie powiedziane ze u nas by bylo teraz szybciej. a na taka kawke to ja chceeeee!!!!
Tialana licz ze plus 2 :p
Kasiulka glowa do gory!!! ja to nie mam doswiadczenia w odstrawianiu bo bardzo szybko przestalam kamic i to bylo dla mnie wybawieniem i dla dziecka tez w sumie wiec na mnie to zadnego wrazenia nie zrobilo. ale widze ze Ci jest bardzo przykro z tego powodu, dobrze dziewczyny mowia...sa inne sposoby na bliskosc i przytulaj ja teraz czesto zeby nie miala szoku ale nie daj sie bo naprawde to juz ten czas.

blond_20 dzięki :-D od razu mi lepiej w takim razie

Kasiulka to na pewno bardzo ciężkie dla ciebie ale też tak sobie myślę że mała szybko zapomni a ty już nie długo będziesz karmić kolejnego bobaska a teraz musisz myśleć też o nim. Głowa do góry kochana

gdzie ładnie to blisko - ale opieka ze tak powiem w zależnosci którą noga wstał personel i jakie wiatry nadaja.
a to co pisze o standardzie nie za bardzo to Instytut Matki i Dziecka. Opieka niespotykana!!
Ale 100km mam
no to rozumiem twój dylemat bo niby w każdym szpitalu można trafić zmianę lepszą lub gorszą ale Instytut Matki i Dziecka stoi chyba ponad tym...no tylko ta odległość...

Ale mam dzisiaj doła :-(

Odstawiłam wczoraj córkę od cyca, jest to ciężkie dla niej dla mnie też, chociaż nie sądziłam, ze to takie trudne. Ona z cyca piła od małego, w ogóle nie używała smoczków ani butelek, ale ze względu na mój stan i na to, ze stało się to trochę już denerwujące postanowiliśmy to zakończyć.

Nie umiem sobie z tym poradzić i cały czas ryczę :-(
musisz być silna Kasiulka bo w końcu kiedyś trzeba to zrobić a ty i tak długo to ciągnęłaś, pewnie też przez to tak trudno ci przestać ale dasz radę

z innej beczki

chodzić jest najlepiej około 30 tc (między 25 a 35) gorzej jest z wolnymi miejscami i bywa że kobiety zapisują się już na początku ciąży

reklama
kasia.natka ja w warszawie chodzilam i tylko 8 kobiet sie zglosilo chetnych:)reszta w rozmowach na poczekalni u gina mowila ze nie ida bo i tak to nic nie da:/ ja to chyba teraz nie bede juz chodzic jak juz wtedy ylam a zajecia sa zwykle po poludniu a ja z mlodym nie mam co wtedy zrobic.

Do góry