reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

yousta - a moze Ty te bóle masz migrenowe??? ja cierpie na to paskudztwo i tak boli ze wyje w niebogłosy.. niewiele lekow pomaga nie mowa o ciazy gdy takich brac nie moge. w tamtej ciazy po kazdym zastrzyku na podtrzymanie migrena gotowa czyli to cos z hormonami:crazy:

dzisiaj mam gina dzisiaj mam gina dzisiaj mam gina:tak::tak::tak:

musze kupic pendrive !:-)

reklama
Nigdy nie miałam takiego bólu głowy, więc i pojęcie migreny mnie nie dotyczy. Miejmy nadzieję, że przejdzie po paracetamolu...
buziak, samych dobrych wieści od gina:-)

Witam;
Widzę, że nie tylko ja nie mogłam spać w nocy. Przebudziłam się do łazienki ok. 1-szej i przewracałam się z boku na bok. Ostatnio jak zerknęłam na zegarek było tuż przed 3... Ale jak już zasnęłam :-) śniło mi się, że moja fasolka ma już 2,5 cm :-) Już nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty u gin, a to dopiero o 19.30....

Witam się i ja :))

Sicilpol, Maćku, Adienna ja niestety też mam problemy z tarczycą. Przed ciążą hormony super, teraz na szczęście w normie ale dawka leków się zmienia. Moja lekarka ostatnio mi mówiła, że najważniejszy jest poziom FT4, bo TSH bardzo w ciąży skacze, chociaż też powinien mieć w normie. Badania tarczycy robie co kilka tygodni i albo dawka leku zostaje taka sama albo trochę zwiększamy. Dodatkowo w obiad biorę tabletki Jodid, których nigdy wcześniej nie brałam.
Sicilpol ja też robiłam te badania na przeciwciała tarczycowe. Przyjemność kosztowała mnie 200 zł, ale wszystkie wyszły super:))

Dobry!
Do endo nie chodzę. Moj gin to kontroluje, poza tym M jest lekarzem i pilnujemy tematu :)
Czyli rozumiem, że jesteś pod 24gogodzinnym nadzorem lekarskim ;-)

macku- bardzi Ci dziekuje za porade w sprawie maszyny, w takim razie podaruje sobie ten owerlok- moja mama tez mi mowi, ze bedzie cud jak bede uzywac wszystkie sciegi :)

macku, addiena- witajcie w klubie "tarczycek" ;) ja tez jestem pod kontrola endo, poki co wyniki sa ok, ale ja raczej zawsze je mialam w normie, u mnie po prostu pojawil sie ktoregos pieknego dnia guzek, wycieto mi pol tarczycy, wiec leki do konca zycia. Dokladnie sie nie znam, ale TSH jak mowilyscie, w okolicach 1 (by nie miec problemu z zajsciem w ciaze, potem moze byc nawet odrobine wyzsze- 1,8nawet) a FT4 chyba zblizajacy sie do 4 jest ok.
Z tego co sie orientuje, to w ciazy badania tsh, ft3 i ft4 powinno sie powtarzac co miesiac, ja sie tyle naczytalam na innych forach, ze sama polecialam pierwszy raz sobie zrobic to wszystko. Na szczescie w tym wypadku panstwo wloskie sie postaralo i w zwiazku z operacja wyciecia lewego plata, moja choroba zostala zdiagnozowana jako nieuleczalna patologia (dziwna nazwa, ale niech im bedzie) i zarowno badania i leki mam za darmo
Ja jade na euthyroxie 50 i 75 naprzemiennie
Moj nowy endo (przedtem chodzilam w Polsce) zalecil takze zbadanie przeciwcial tarczycowych i przyznam ze byla to dla mnie nowosc hmm, mialyscie to kiedys robione?
W ogóle to overlock kojarzy mi się z szyciem masówki, a Ty przecież chcesz sobie poszyć "rekreacyjnie" ;-)

Fajnie, że tak traktują chorych na tarczycę.
Ja zrobiłam na razie tylko TSH i zobacze co mi endo w przyszłym tyg powie.
Miałam kiedyś zrobić antyTPO, ale u nas nie robili a nie chciało mi się nigdzie specjalnie po to jechać. Dziś sie dowiedziałam, że od niedawna robią to w naszej przychodni, więc najwyżej następnym razem się skoszę.

Witam z rana:)

Macku- slub koscielny mielismy zaplanowany na sierpien 2012, z racji tez ze tak szybko udalo nam sie zajsc w ciaze odwolalismy ten sierpien bo kruszynek mialby 1.5 miesiaca i raczej bym sie nie pobawila na swoim weselu ;) Z racji tego ze slub to spory wydatek, a chcielismy wziac jakis przed urodzeniem dziecka zdecydowalismy sie z finansowych powodow na cywilny na grudzien 10 :) na koscielny bysmy w tak krotkim czasie nie uzbierali potrzebnej kwoty. Aczkolwiek koscielny chcemy wziac jak okruszek bedzzzie mial roczek ;)
Rozumiem ;-)
Fajne ślubne sesje zdjęciowe wychodzą z dzieckiem - kilkulatkiem :tak:

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!
I mykam do pracy! :confused2:

reklama
Witam,
powodzenia dla wszystkich odwiedzających gin dzisiaj :-)
ale to forum jest super też się zastanawiałam się co z tym kichaniem bo czesto mi się zdarza, ale nie wpadłabym, że to przez ciążę, a tak jestem o tyle mądrzejsza :-)
ja w dzieciństwie miałam problemy z tarczycą i teraz aż sprwadzę, czy miałam robione TSH itd....
jeśli chodzi o brzuszek, to u mnie też większy, ale wzdęcia też robią swoje.
Wczoraj też miałam lekkie brzucha, takie ciągnięcie, ale to chyba normalne.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia;-)

Do góry