reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Buziak- to tabletki które Ja biorę są bardzo małe i nie mają nieprzyjemnego smaczku nie wiem czy posiadają ten sam skład jak twoje ale zawsze można to sprawdzić i zamienić

P1060601.jpg Pregna plus Suplement diety dla kobiet w ciąży i karmiących piersią

reklama
Sicil - powiem ci szczerze ze moi rodzice do najstarszego pokolenia nie naleza (sa przed 50) a na codzien uzywaja w domu niektorych gwarowych zwrotow od zawsze i bardzo sie ciesze ze i ja je znam:)) nie wspominajac o pokoleniu wyzej od moich rodzicow szczegolnie tych zamieszkujacych stare osiedla az sie milo przechodzi obok takich ludzi tak fajnie rozmawiaja:))

Dorota- ja tez mam slabosc do gwary i niestety zdaje sobie sprawe, ze chyba bede ostatnim pokoleniem w mojej rodzinie, ktra te gware troche zna :(

Macku- hihihi no mi czasem wyobraznie fruwa i pierwsze co mi sie nasunelo to jelen- mowi tak na naiwniaka.... potem na okres obozow koncentracyjnych i ich niektore produkcje :baffled:... a bialy.. no bo bialy.. nie zolty czy czerowny... :baffled:- wiem wiem, takei rzeczy leczyc trzeba...:baffled:

Witam się i ja
nie boli, chociaż czasem jak się wkłuje w nieodpowiednie miejsce to jest takie dziwne uczucie jakby coś pod skórą się przerywało - i powstaje piekna śliwa :)

Mój brzuch w kilku miejscach wygląda jak jesień średniowiecza - ale czego się nie robi :)

Mój brzucholek też jest w mniejszych i większych jak to ujęłaś śliweczkach

Dziś mam wizytę - nie mogę się odczekać ( trzymajcie kciuki) trochę się denerwuję ale to tak jak zawsze.
Po wizycie ( jak będzie ok) to spotykam się z kumpelą tak więc proszę nie denerwować się - na pewno się odezwę.

PS Sici to jesteś bardziej kreatywna niż myślałam. Sorki ;-) A mnie się skojarzyło, że biały bo wyprany został w pralce no i jeleń bo dał się tam wpakować :baffled:

Ostatnia edycja:
Ekspres to moje marzenie ale taki ciśnieniowy, żeby mi robił pyszne macchiato :-p:-pMoże na urodziny w czerwcu sobie zażyczę, choć wtedy będzie szał innych wydatków:tak:

Długo zastanawiałam sie jaki chce ekspres czy na kawe czy na kapsułki i ostatecznie narazie kupiłam ekspres wysokocisnieniowy taki

Ekspres wysokociśnieniowy Maestro / Zelmer Niezawodnie

nie zalezało mi na młynku, bo to juz drozsza sprawa a ja az takim miłosnikiem kawy nie jestem. Ten ma opcje i na kapsułki i na kawe. Super pieni mleko co najwazniejsze a taki dolce gusto kupie sobie i tak i tak. Jak kupowałam ten mój u nas w miescie ceny dochodziły tysiaca, ja w necie kupiłam za 550chyba. teraz jeszcze spadł z ceny.

Twój M jest z Leszna? Mój też :tak:

Pytanie do dziewczyn, które mają pas ciążowy - czy one mają wszyte gumki na "krawędziach"?

nie mają;-) ale nie spadaja:tak:

Może kup sobie prenatal complex ? Ja też nie moge przełknąć zwykłych nawet tych powlekanych, a te są w kapsułkach. Nie mają żadnego smaku i łatwo się przełyka :tak: Nie wiem dlaczego, ale mi to robi różnicę :-D

Co do białego jelenia, to mi polecano go na przemywanie szwów w połogu. Naprawdę się sprawdza i teraz też będę go używać :-)

cos Ty;-) bede je brała raz w tygodniu i tyle:tak: ja nie jestem takim zwolennikiem witamin;-)

co do bialego jelenia, to ja mialabym wytlumaczenie jego nazwy, ale to bylaby troche masakryczna wersja, ktora od razu weszla mi do tego glupiego lba :baffled:... wiec pomine

ja tak bystra jak nasza blond nie jestem (;-);-):-p) to nie bądź taka i dawaj jak zaczęłas:tak:

edit

sicil- widze ze sie spozniłam, dłudo posta pisałam bo i jadłam w miedzy czasie i dziecku cos tłumaczyłam

paulinamaria - dzieki dziewczyny za rady;-)

Ostatnia edycja:
Oj dziewczyny bez skojarzeń odnośnie białego jelenia :-)
Jak mogłyście nie wiedzieć, że nazwa "Biały Jeleń" nawiązuje do legendy o Św. Hubercie, któremu w czasie polowania ukazał się biały jeleń z krzyżem między rogami. Głowa takiego jelenia wytłoczona była na jednym z boków kostki mydła. W okresie powojennym krzyż z poroża został usunięty. Przecież to proste i tak oczywiste.... Dzieci to wiedzą :-) Żarcik oczywiście. Też nie wiedziałam, więc poszukałam :happy2:
Z plackami i racuchami u mnie jak u większości z nazewnictwem.
Pamiętnik zakrapiany rumem polecam, jak ktoś nie widział jeszcze i się waha. Mi się bardzo podobał.
Czekam z niecierpliwością na wózek. Może dzisiaj przyjdzie paczka :happy2:

reklama
Do góry