reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Dzisiaj padło na mnie- mała nie śpi cały dzień.. mam dosyć:(

Dziewczyny czy Wasze Dzieciaczki mają takie błonki na gałkach ocznych, kóre w jednym lub kilku mijscach sa takie nierówne- nie wiem jak to dobrze opisać...hmmm To widac jak się patrzy na białko dziecka pod kątem.....ja wczoraj to zauwazyłam i nie wiem czy wczesniej to miała, bo jak była ropa to mogłam myslec że to fafołki ropne, bo to troche wygląda jakby sie jakaś biała wydzielinka, taką cieniuteń , ale nierówną warstwą na białku ułożyła. Mam nadzieję,że nie zamotałam.....trozszke się tym zmartwiłam, ale moze to jakas ochrobna pociązowa oczka....

reklama
Witam po przerwie.
Moj byl w domu tydzien wiec moglam sie nacieszyc troszke a teraz znowu sami i to na miesiac prawdopodobnie albo na 3 tyg... :-( i takza dlugo . 2 tyg to jeszcze jakos daje rade ale az tyle to ciezko bedzie noo:(((

Iwon pewnie ze korzystaj jak chce sie nim zajac:) a czy odczyta sygnaly...pewnie ze sobie poradzi. bez urazy dla kobiet ale faceci tez maja swoje glowy hehe i tak samo jak my potrafia zrozumiec dziecko, tym bardziej ze nie 1 dziecko. w tym przypadku to szczescie ze nie jestesmy niezastapione. a czasami mam wrazenie ze moj W ma wiecej cierpliwosci niz ja. szczegolnie w nocy kiedy po 2 godzinach jak maly zasnac nie chce on go przechwytuje w swoje rece i dziecko jak zaczarowane :D

Alijenka z tym wypadaniem smoczka to masakra. ja ubolewalam juz przy rafale ze tez nikt nie wymyslil kleju do smoczka hihi. tak by go na kropelke przykleic i spokoj :D bo pozniej pobudki w nocy byly nie dlatego ze dziecko jesc chcialo tylko ze sie smoczek zgubil :confused2:

u nas ogolnie ok.karmimy sie piersia plus butelka na noc i o 4 w nocy jak wstanie. to w nocy to z wlasnej wygody tylko i wylacznie to sie przyznam, a to na wieczor to niestety brak mleka bo wieczorem mnie wycycka do dna i nie ma co dac. ale mi to pasuje.teraz przez te upaly troche sie motam z tym karmieniem bo jak karmie MM i UU to nie wiem czy dopajac czy nie bo przy cycu niby nie trzeba a przy MM tak a jak sie karmi i tym i tym to co wtedy?widze ze watek o karmieniu powstal to tam wejde bo moze juz o tym pisalyscie. poki co kupilam dzisiajk koperkowa herbatke bo czasem maly kilka godzin w te upaly na mnie wisi a ja nawet nic zjesc nie moge:/wiec moze o to chodzi.

Avo u nas z oczkiem nic takiego sie nie dzieje jak u Was. za to dalej ropieje. chcielismy umowic sie do okulisty od niemowlakow... na wrzesnien termin i nie dociera ze to nie jest normalna wizyta typu okulary tylko chore oczko...no i musze szukac prywatnie a tez malo kto tu takie malenstwa przyjmuje...

Zz Tym oczkIem to naprawde trzeba sie przyjzec i dzodzius musi atzec w bok zeby bylo widac dosc duzo bialka.... Blond ja zmienilam sol na wode przegotowana, gazik na wacik i chyba pomoglo.... Tylko to dziwne cos zostalo.....

Dziś w nocy Zosia znowu spała prawie 7 godzin bez pobudki! Potem jak wstanie to je aż jej się uszy trzęsą, ale po takiej przerwie mam pelno mleka więc nie ma problemu:-)
Zastanawiam się czy nie zacząć od poniedziałku powoli ćwiczyć na siłowni i zajęciach fitness. Krocze zagojone, 3 tyg po porodzie, fizyczne siły juz wróciły więc może czas na coś bardziej intensywnego niż ćwiczenie mięśni Kegla:tak:Mam fajny klub 5 minut od domu, więc jak mąż wróci z pracy łatwo by było mi sie na godzinkę wyrwać z 2-3 razy w tygodniu.

!

esperanza rewelacja że tak ci mała śpi !! Mojej córce się przez pierwsze 2 lata życia zdażyło chyba 2 razy spać 7 godzin... Wojtuś też się ze spaniem zepsuł, budził się co 2 godziny, a teraz co godzina, tylko pierwszą fazę po zaśnięciu ma dłuższa tak do 3 godzin. Potem co godzina pobudka, ok 4.00-5.00 dłuższa pobudka wiec idę do TV :) Potem znowu ma dłuższą drzemkę, wiec zastanawiam się czy mu się dzień z nocą nie pomieszał...

A co do fitnessu to chyba jeszcze troszkę za wcześnie, miedzy innymi ze wzgledu na mięsnie brzucha, mogą się rozejść. Ale mozesz podpytać jakiejś instruktorki fitness, one się powinny orientować.

pierwszy raz mi łzy z bólu leciały, przy drugiej zaciskam zęby na początku i daję radę, a z tej drugiej musze odciągać. Chyba gdzieś błąd robię i musze nie tak go przystawiać :( no nic szukam jakieś poradni laktacyjnej i w tygodniu się wybiore chyba po pomoc.

jedyne co mi przychodzi do głowy to to, zeby zwróciłąm uwagę czy chwyta pierś całą buia i czy ma usta wywinięte tak jak rynka, na wierzch. Bo jeśli ma usta na dziąełkach i tak cię chwyta to bedzie bardzo bolało. No i jeśli codzi o pozycję przy karmieniu - trzymaj go tak , zeby głowka była w jednej lini z cialem, czyli np. jest na boczku, brzuszek do brzucha twojego i głowka też bokiem w linii z cialkiem.

Kobity po jakim czasie od porodu pojawil wam sie okres?

u mnie po peirwszej ciąży pojawil się po 1 roku i 8 miesiacach. Ale cały ten czas karmiłam piersią, przez rok bardzo często, przerw 6-godzinnych nie miałam. Dopeiro jak poszłam do pracy po 13 miesiacach zaczęłam mieć dłuższe przerwy w karmieniu.

co do smoczków to ja będę polować na ten

MAMBaby Start smoczek j. silikon mini tarczka 0-2m (2410432103) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

bez zawieszki, bo Boro wyciąga łapką za zawieszkę najczęściej właśnie

december a jak w tym smoczku wyglada czesc "smoczkowa" czyli do ssania ? :)

Hej,

esperanza super, ze Zosia tak ładnie spi, pewnie już jej to zostanie:tak:
Moj Kuba jak mial 3 tyg.to zaczal całe nocki przesypiać i tak ma do dzisiaj:tak: wiadomo ze tez zdarzały sie gorsze ale ogolnie nie mogę narzekac, Wojtek jak na razie budzi sie w nocy co 3.5, 4 godziny.

blond powodzenia, dasz radę. Moj dzisiaj poszedl pierwszy raz od ponad miesiaca do pracy, siedzial w domu przez to kolano na zwolnieniu. No i teraz nocki bedzie w pracy a wdzien bedzie spal wiec tak jakby Go nie było ale przynajmniej po pracy wyjdzie z dziecmi na spacer itp.

18 lipca odwiedza nas teściowa i to az na tydzień:-D no przynajmniej coś pomoże :)

Blond z tym dopajaniem pytalam polozna i mówi że jak dokarmiam więcej nizz pół na pół to już powinnam dopajac. Myślę że ty nie musisz jak tylko w nocy masz butle

Hej mam pytanie do mam karmiących mlekiem modyfikowanym. Czy są problemy z kupkami? Bo mojemu muszę pomagać termometrem. Dopajam herbatką koperkowa hipp i rumiankiem ale ciągle się meczy karmie nan pro 1 i dostał kropelki 3 razy dziennie dicoflor ale i tak ciężko idzie. I nie wiem co robić. Jest ta jedna kupa dziennie podobno przy takim karmieniu to normalne no ale z pomocą termometra inaczej cały dzień sie spina, wykręca i dopiero po całym dniu meczarni zrobi sam kupke albo i dopiero na drugi dzień potrafi zrobić.

reklama
pepitka, mój jest na mleku modyfikowanym i kupka kilka razy dziennie bez problemu (tzn. nastęka się kupkając, ale idzie mu dobrze, aż za dobrze :-D) My podajemy enfamil lipid :-) Wypija jednorazowo 90-120ml co ok 2-3 godz. i do tego herbatka z kopru jakieś 150 ml na dzień.

Do góry