reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam mamusie;)
U nas juz o niebo lepiej;) wczoraj pierwsza wizyta u pediatry- mały przybrał w 2 tyg 450g więc jest ładnie, lekarz powiedział, że nie muszę dokarmiać bo odciągane mleko najwidoczniej w zupełności mu wystarcza, aczkolwiek pociągnę tak góra do końca lipca- potem mąż wraca do pracy a sama z małym nie dam rady odciągać, za dużo czasu to zajmuje.
Najbardziej mnie denerwuje jak mama, teściowa czy inne babcie i ciocie, robią mi wjazd, że nie karmię piersią...o myślałam, że napiszę więcej ale synuś już jęczy w łóżeczku;p

reklama
Witam,

u nas nocka super, nie mógl zasnąc wieczorem ale jak juz mu się udało o 23 to obudzil się o 3.30 na butlę a pozniej o 7 więc nie narzekam;-)
teraz czkawka Go męczy:baffled: ach te czkawki, bardzo często je ma:-(
tak samo miał Kuba i teraz ma czasami taki dzień, że jak Go złapie rano to pozniej cały dzien ma z przerwami. Na szczęście te dni sa rzadko:tak:

Pogoda niepewna, mam nadzieje ze sie nie rozpada bo chce iść na spacer z Nimi.
Zmęczona jestem:zawstydzona/y: i jakiś leń mnie ogarnia momentami, wczoraj wieczorem za to wysprzątałam dom a dzisiaj nie chce mi się nawet obiadu obiadu robić:zawstydzona/y: no ale jak mus to mus

Witam...litry melisy wypite...już mi lepiej...ale małej nadal nie :/ ma problemy ze snem...zasypia tylko przy cycu lub na dworze :/

Witam:)

Niezapominajka, a ile zjada Twój maluszek? Ja odciągam z jednej piersi bo mam zmasakrowaną brodawkę i dzisiaj zjadł 100 ml ale jakoś cięzko mu było zasnąć bo butli. Jak karmię piersią to ssie jakieś 20-30 minut i zasypia. Więc nie wiem ile on zjada .

eh u mnie Wojtek dziś produkuje rózne płacze od 4 rano z przerwami krtókimi, ale niestety ta ściągawka w niczym mi nie pomaga. Straszna maruda się z niego zrobiła i trudno go uspokoić, a odłożony gdzieś tak się nakręca, ze aż się siny prawie robi. Na rękach chwila ciszy i to samo, ale brzuch go raczej nie boli wiec już naprawde nie wiem o co chodzi.
Może taki charakterek, dżizas...

eh u mnie Wojtek dziś produkuje rózne płacze od 4 rano z przerwami krtókimi, ale niestety ta ściągawka w niczym mi nie pomaga. Straszna maruda się z niego zrobiła i trudno go uspokoić, a odłożony gdzieś tak się nakręca, ze aż się siny prawie robi. Na rękach chwila ciszy i to samo, ale brzuch go raczej nie boli wiec już naprawde nie wiem o co chodzi.
Może taki charakterek, dżizas...
Moja nauczyła się płakac jak na jedzenie gdy jest pojedzona ale liczy na to, że cos jeszcze wyciągnie od nas. Jak ją wezmiemy na rece to jej przechodzi przewaznie;-) Teraz śpi, ja gotuje obiad i kompot, mąz ma wolne i maluje balkon. Miała przyjśc połozna i chyba o nas zapomniała :wściekła/y:Ale na szczęscie z oczkiem juz dzis duzo lepiej. Pomógł rumianek.

Przyszła do mnie Mustela - rzeczywiscie ładnie pachnie. Zobaczymy jakie będą efekty. Dzis sięwazyłam i kolejne pół kg w dół. Ale wałek tłuszczyku na brzuchu jeszcze jest:wściekła/y:

Przy piersi odpływa <zazwyczaj albo w czasie odbijania czyli generalnie na rękach:-\ chce go tego oduczyc ale zbyt pojetny nie jest :-D

Dziewczyny a jak to jest zesztucznym mlekiem, mogę przygotować włożyć w termos i wziac na wyjjscie? Na moim jest napisane że do godziny trzeba zużyć

reklama
Josie nie mozna tak do termosu. ale na szczescie mozna do termosu goraca wode a odmierzona porcje mleka do jakiegos woreczka czy do pojemnika(sa takie specjalne z przegrodkami nawet na 3 karmienia:)). gotowego niestety nie mozna dluzej niz godzine bo sie psuje szybko i bakterie sie rozwijaja bo to slodkie i cieple.

Do góry