reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam się po tygodniowej nieobecności na BB. Co tu dużo mówić, podobno narozrabiałam i mnie zablokowali.

W skrócie co u nas, Milan zdrowy, waży 6 kg i ma 60 deko nadwagi ;-) Nadal na cycu... mm dostaje tylko jak jesteśmy poza domem, co prawda codziennie ale tak mniej więcej po 100- 120 ml. Wcale nie chce leżeć na brzuszku, a jak go kładę to leży jak kłoda wydzierając się, żeby go przekręcić. Wcale nie unosi główki w tej pozycji. Jak mam go na rękach to już troche sam trzyma ale jeszcze bardzo się kiwa i robi "dzięcioła". Kolki nam już prawie całkowicie przeszły. Wiele ubrań mamy już za małych i zaczynam powoli rozglądać się za kupnem kolejnych ... Wysypka na twarzy pojawia się i znika, to podobno normalne. Od jakiegoś czasu Miln próbuje łapać przedmioty rączkami i uśmiecha się jak ze sobą rozmawiamy. Pięknie mówi już " yh, uh, aguu, ah, agiii" wszyscy mówią mi, że on wygląda na 4 miesięczne dziecko.

a oto my aktualnie:

DSCF5894.jpg

reklama
Naszego Bora tez aniol chlasnal na powiece :) ma zniknac do roku

Monisia też! :p
i jeszcze ma pod dziurką lewą od noska i taki jakiś mini-siniaczek w tym zagłębieniu nad górną wargą pod przegrodą nosową (nie wiem jak to wyjaśnić) a Szymek z kolei ma na nóżce tuż nad piętą taką dość sporą różową plamkę - ale nie zniknęła.

Kamila ślicznie wyglądacie!!! :D

my dzisiaj byliśmy się pokazać pani dr i Sergiuszek przytył w tydzień 260 g :tak: a ponieważ kolki ustąpiły to dostałam pozwolenie na biały ser i jogurt naturalny, może powoli uda mi się wprowadzić nabiał do diety:-)

Kurcze laski kluje mnie w jednym sutku. Jak karmie ale tezjak nie karmie, tak co chwilę czuje klucie. Co to jest?

josie też tak mam czasami

Aylin to nieźle dzien zaczelas o_O
u nas noc spokojnna zbieram siły na dzienz tesciowa :-\

A później nie było duzo lepiej.... Masakra jakaś. łacznie ulane 10 sztuk odzieży jej, o moich nie wspominając. A i jeszcze ręcznik po kapieli. A dzień się nie skończyl. W końcu piatek 13.
Mam nadzieję że przetrwałas :) I że nie ma ofiar - po jednej czy tez po drugiej stronie. Ja z moją nie dałabym rady.

Moja obudzila mnie stekaniem jakbym miala mega zatwardzenie. Co takie odglosy oznaczaja? Ona lezy i sie nadyma, sampie i steka. Strasznie smiesznie to wyglada.
Nie ma zatwardzenia wiec to odpada.

Josie trzymaj sie i pamietaj ze im szybciej pokazesz tesciowej granice tym lepiej dla twoich nerwow.

Aylin jakby moja znowu ulala to bym nie umiala tak jak ty na spokojnie. Ja juz bym sie zamartwiala na maxa.

Kochana - bo ja mama luzara jestem... Po 2 tyg ulewania mamy z mężem hasło "Trudno, upierze się" W końcu dzień bez prania to dzień stracony. Młodej nic nie jest, przybiera ładnie. Tylko ja mam roboty więcej. I zuzywam coraz wiecej srodków do prania.
No bo ma nieprzeciętne, takie gęste :tak:

Nam się Zośka dwa dni pod rząd na czysty ręcznik zsikała :confused2:

Martynka też lubi, przeważnie walnie take ładensiku zaraz po kąpieli. W końcu prawdziwa dama w kąpieli nie sika...

Podobno nie da się przekarmic niemowlaka karmiąc piersia - a mnie sie chyba dzis to udało:-( Młoda od 4 rano domagała się zarcia co chwile a ja rano jestem tak zaspana, ze nie mam siły protestować. Więc jadła co pół godziny do 9 rano. A potem ulewała jak szalona. Teraz lezy w łóżeczku i się ruszyc nie może.... Cięzko byc twardym nad ranem. W ogóle ostatnio wieczorami jest spokojna, zasypia zawsze o 10, to daje mi popalic tak od 4 rano......
Łatwiejsze od obsługi dziecka jest chyba nawet pilotowanie statku kosmicznego:wściekła/y:

Dzień chyba taki. Ja mam wrażenie ze wycyckala mi dzis z piersi wszystko aż do wątroby. A godzine temu poddalam się i modyfikatora jej 30 ml zrobilam. Ale zjadla 20 i jest szczęsliwa.

Aaaaa przyszla mi dzis chusta elastyczna - uczyłam sie wiązać. efekt był taki ze młodą porzucaam troche w tej chuście testując pozycje - efekt był taki ze w trakcie jednej z prób po prostu zasneła... Mam nowa metode usypiania :)
Jutro bede testowac dalej :p

A ja caly czas jem nabial. Na sniadanie platki ale nie codziennie i zauwazylam, ze jak w dniu kiedy sa platki, jogurt albo serek wiejski to mloda lepiej sie czuje i kupki robi latwiej a jak zjem kanapki to juz gorzej a jeszcze gorzej jak zjem zolty ser a to tez nabial.....

My dzisiaj ciezko prawie co 1,5h na cycu co na tyle udaje jej sie przysnac a nawet i na kilka minut i potem placz ale strama sie nie dawac od razu cyca. Cyce mam juz wyproznione a mloda tatus kapie i napewno bedzie supeerrrr gloda a mleka malo ehhhh i bedzie ryk.

Od wczoraj ja mam za malo mleka w cycku albo slabo leci to mloda sie wyrywa, wrzeszczy i gryzie suta wtedy musze dac jej drugiego cyca i jest juz zadowolona.... czy wasze tez tak robia? wczesniej tego nie robila - moze to ten skok rozwojowy?

Od wczoraj ja mam za malo mleka w cycku albo slabo leci to mloda sie wyrywa, wrzeszczy i gryzie suta wtedy musze dac jej drugiego cyca i jest juz zadowolona.... czy wasze tez tak robia? wczesniej tego nie robila - moze to ten skok rozwojowy?

Mój Julek też tak robi jak jest zmęczony. Ja tez dawałam mu drugiego cyca ale teraz wiem, że chce bym go odbiła lub ululała.

nudzi mi się!!!!!chłopaki śpią,obiad zrobiony,pranie rozwieszone....no kurde co mam robić????

zapraszam do nas ;)u nas zawsze duzo roboty ;)

W końcu prawdziwa dama w kąpieli nie sika...

:eek: nie??? ja tam sikam he;-)

Dziewczyny odpowiedzcie mi bo wiem ze kilka z Was juz pisało o okresie ... czy mozliwe zeby juz dostac okresu skoro 6tyg trwa połog ???
Zgłupiałam a poplamiam i nie wiem o co cho:eek:

Ostatnia edycja:
sunshine - moja tez tak ma. Ale w odróżnieniu od Pamki moja na pewno chce jeść dalej. Bo pocycka 2 i zasypia szczesliwa.

Buziak - gin mi mówił ze możliwe - ale nie zawsze jest to prawdziwy okres. Raczej znak ze wróciło do normy - i normalny okres sie zbliza

Dobrze nie dobrze jakby wrociło ;-) Bynajmniej wiadomo na czym sie stoi ;)
Ale z drugiej strony strasznie szybko biorc pod uwage ze sie karmi cyckiem ;//
A no i pobolewa jak na okres:-(
To w szoku jestem ze w poogu mozna dostac okresu ;//

reklama
buziak już pędzę:-)
w ramach nudzenia się umyłam okna 2 i zaliczyliśmy 3,5 godzinny spacer,na którym Jachu oglądał świat a po powrocie do domku zjadł i padł na twarz;-)
a ja teraz posprzątałam kuchnię i idę do wanny,bo co tak będę siedzieć;-)

nie wiem jak to jest z okresem,bo ja jeszcze nie miałam,a już bym chciała bo wtedy zaczynam brać pigułki:tak:

spokojnej nocki;-)

Do góry