reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Hej,

rzeczywiście cichutko dzisiaj:szok:

gkvip ja pierdziele co za pi.zda z Twojej teściowej:szok::wściekła/y:
Wspolczuję ale nie przejmuj się absolutnie niczym, po prostu juz jej nie zapraszaj:tak:

Moja teściowa w srodę przylatuje i niech coś sprobuje powiedzieć to na własny koszt jej bilet przebukuje:-D Ale Ona raczej nic nie powie bo męza się boi heh:-D samo jej gadanie bedzie wkurzajace ale coż. przezyje jakos ten tydzien jak będzie, niech sie wnukami nacieszy i leci z powrotem.

Mąż z Kuba na zakapuch, Wojtuś lezy spokojnie więc biorę się za sprzatanie

hej

gkvip oj nie wiem czy bym wytrzymała z taką teściową:angry::angry::angry:

a ja się zastanawiam jak mogłam być taka naiwna i uwierzyć mojemu D, że będziemy zgraną kochaną rodzinką i oboje będziemy się angażować w opiekę nad dzieckiem...:no:
mały jeszcze 3 tyg nie skończył a on już wybywa z domu:wściekła/y: wczoraj niby na piwko z kolegą z nowej pracy opić narodziny synów (tamtemu się dziecko urodziło dzień później)... no a wrócił natrąbiony w 3 dupy :wściekła/y::wściekła/y:
a jak przed wyjściem mu przypomniałam, że wczoraj była jego kolej na kąpanie synka to stwierdził, że dam sobie radę i wyszedł:angry::angry::angry::angry:

no gkvip ale teściowa łe ja bym zatu...a i tyl moja to jeszcze małej nie widziała ale wcale mi tęskno za nią nie jest ,znajomi tylko się dopytują czy już była i widze jak ich szlak trafia jakie ona ma zainteresowanie wnuczką,M to już ku...cy dostaje że nie interesuje się jego upragnioną córką .a ja mam wylane na nią i już:-D
mała wczoraj dała znąc o sobie ponad trzy godziny przeryczała,bo się nażarłam czerśni ,ale usnęła o 22 i spała do 4 no i co skorzystałam i spałam jak mi dobrze było :-) ale czereśni żreć już nie będę szkoda dziecka:cool:
M wczoraj wrócił z trasy i tak jakby go nie było wstał hrabia o 9 (oczywiście musiałam go budzić) wypił kawe i poszedł fugować kafle na tarasie, a teraz poszedł po samochód i pewnie ze trzy godziny go nie będzie.Powiedziałam że obiad ma zrobić to mina jak cho... a ja nie odpuszcze no co okna umyłam,trzecią pralkę nastawiłam odkurzanie mycie podłogi i jeszcze z cycem gołym co chwile siedze
a co tam niech poczuje że jest w domu :laugh2::rofl2:
PLAN NA DZISIAJ NIE DAĆ SIĘ FACETOWI

Kurna ucielo mi posta !!
Gkvip łącze się w bólu moja dziś wyjeżdża. Myslalam że będzie do niedzieli. Ale ona mówi że.nie może bo w niedzielę u nich odpust lipcowy. Kościółek wygrał z biednym wnusiem o_O
Też mi go bujala wyrywala z rąk wyciagala z lozeczka i nawwt chciała w wózku po mieszkaniu wozić. Na szczęście jak mówię twardo nie to słucha.
PS sorry że z błędami ostatnio pisze ale robię to z telefonu jak karmie :-)

bry!

melduję,że zaliczyliśmy spacero-zakupy prawie 4 godzinne:-)Jachu to po prost anioł nie dziecko!!!Nawet nie pisnął,uśmiechał się tylko słodko i oglądał świat albo przysypiał:-D:-D

współczuję wam tych teściówek,ja to bym mogła zamordować,ale na szczęście moja się do nas nie wybiera i już nawet nie dzwoni,więc mam spokój.

A facetami się nie przejmujcie,grunt to się nie dać i twardo i konsekwentnie trzymać wcześniejszych ustaleń!
Ja muszę za to mojego małża od Jasia odrywać,bo on to by nawet w nocy wstawał a potem rano nieprzytomny do pracy:crazy:

Dziewczyny powiedzcie jak mam Jacha nauczyć w wózku jeździć???On po 5 minutach ryczy i za cholerę nie chce w nim leżeć.A mi już plecy siadają od chusty,bo on jest coraz cięższy!

Z facetami juz tak jest niestety ;//
Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i moj nawet moje ciuchowe zakupy znosił po cichu jak mu zagroziłam ze zostanie z trojka w domu a ja sama pojade sobie autobusem ;))
Mowie: albo odkurzasz i myjesz podłogi albo siedzisz z małym ??? no i m sprzatanie z głowy i lez se jak pani z małym przy cycku :-):-D
Nie powiem bo jak blizniaki karmilismy MM to siedział z nimi nie raz a teraz jak mały jest na cycku to sie go boi jak ognia :baffled:

gkvip - Ty reagowałs na te teksty???? ja bym nie wytrzymła :wściekła/y:

Dziewczyny wspolczuje tesciowych. Gkvip widze, ze Twoja to jakas porabana doglebnie jest :no:

Tomek dzisiaj dal mi pospac do 9 (oczywiscie z nocnymi przerwami), a teraz wybieramy sie do znajomych. Chcialam go ladnie ubrac i niechcaco go udrapnelam :zawstydzona/y: Strasznie sie rozplakal, a ja mam ogromne poczucie winy :((((

Dziewczyny wspolczuje tesciowych. Gkvip widze, ze Twoja to jakas porabana doglebnie jest :no:

Tomek dzisiaj dal mi pospac do 9 (oczywiscie z nocnymi przerwami), a teraz wybieramy sie do znajomych. Chcialam go ladnie ubrac i niechcaco go udrapnelam :zawstydzona/y: Strasznie sie rozplakal, a ja mam ogromne poczucie winy :((((
Zdarza się, ja mojej ostatnio przycięłam palucha obcinając pazurki, tak się wierciła,strasznie płakała.
Kiedyś Kubie podrapałam nieźle koralami buźkę:zawstydzona/y: dzień przed chrzcinami

Dziś niespodzianka, Nadia ŚPI cały dzionek, T pojechał z Kubą do dziadków na trochę, a ja moge spokojnie zacząć szykować nas na poniedziałkowy wyjazd:)
Tylko karmię i śpi słodko z rączkami w górze, czyli dobrze jej:-)

"PLAN NA DZISIAJ NIE DAĆ SIĘ FACETOWI"
Tak jest! Wczoraj Nadia darła się jak T tylko przyszedł, ja nie reagowałam wcale, nie wyręczałam w niczym, niech zobaczy co ja mam jak kilka godzin się drze, do tego Kuba odstawiał takie akcje, że tylko skoczyć z okna. T tylko: po kim on ma taki paskudny charakter? (jak Kuba przez 1,5 h siedział w szlafroku na podłodze i nie chciał się ubrać, nie odzywał się). Niech zobaczy co ja mam jak 2 na raz daje czadu, bo tylko on może być padnięty po dniu w pracy, a ja leżę i pachnę cały dzień? Tylko on musi wstać rano wypoczęty do pracy? A ja mam 24h etat 24h bez przerwy...

Ostatnia edycja:
reklama
Mam to samo z moim D. On musi być wyspany i wypoczęty dla dziecka czasu mu brak ale by siedzieć na necie w środku nocy lub w ogóle mnóstwo czasu to on pierwszy. Jak mu kiedyś powiedziałam że ma wziąć dziecko na ręce to mi powiedział, że go zmuszam i on nie czuje się komfortowo:szok::wściekła/y:
Zrobiłam mu wojnę i poskarżyłam się teściowej przy nim to i przy jego siostrze to tak na niego siadły, teraz chłop nie do poznania.

Całe szczęście ja na teściową nie narzekam. Mieszka niedaleko i za wnukiem szaleje bo to pierwszy, wykorzystuje każda okazję by wziąć Julka na ręce, ale jak jej powiem, żeby czegoś nie robiła to ona słucha. Wiadomo czasem powie lub zrobi coś głupiego ale ogólnie jest w porządku.

gkvip- współczuję rodzinki. Jakby mój D mnie nie obronił przed taką babą to by nie miał życia:eek:

Do góry