reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny ja tak szybko bo mlody ma focha.

Pytanie :

Jak sie bawicie ze swoimi dziecmi?

i drugie:

Jakie macie przerwy miedzy drzemkami?

Mlody ostatnio wytrzymuje 1,5 h tylko :confused2: Oczywiscie moge go przetrzymac dluzej, nawet do 3 godzin, ale sie ewidentnie meczy wtedy. Jest marudny i placze.

reklama
Hej

no wlasnie jesli chodzi o te prace to bylby to nadal handel uslug telekomunikacyjnych tyle ze w t-mobile. A ja mam juz dosc telefonow i za przeproszeniem durnych klientow co chca najnowszy model za 1zl w abonamencie za 25zl kupic. Chyba sie wypalilam jako sprzedawca.
Finansowo to tragicznie - 1300zl do reki i przez 3 miesiace bez premii. A premie potem to 200-300zl maks. Na dojazdy wydam 300zl, na rachunki ok 700zll to juz nawet na opiekunke nie wystarczy.
No i co z urlopem zaleglym i tym z 2012 - u nas nie ma szans na wyplate kasy wiec by mi przepadlo.

edek - moje dziecko nie dosc ze sam wychodzi z lezaczka to tez samo sie rozbiera. Rano zastalam go w lozeczku nie tylko odwroconego o 180 stopni to do tego bez spiochow. Bladego pojecia nie mam jak to zrobil, normalnie mnie zamurowalo jak go odkrylam spod kolderki.

Ostatnia edycja:
mlodak - zostan w domu i ciesz sie synkiem, mam urop macierzynski do kwietnia i na bank nie wracam tyle ze moje szef jeszcze o tym nie wie:-p a bardzo na to liczy:-p

Co do zabaw to przewaznie jest to nauka chwytania zabawek, reakcja na dzwieki i proba nauki nie nudzenia sie przez mloda po 5min no i gimnastyka.

Dzisiaj zakupilam takie cudo dla mlodej:-), juz nie moge sie doczekac kiedy przyjdzie.

Krzesełko zabaw Hip-Hop BRIGHT STARTS OD 4 MIESIACA

Załączniki

• 7343704_0_9999_lge_v1_m56577569836348936.jpg
    7343704_0_9999_lge_v1_m56577569836348936.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 59
Ostatnia edycja:
Delwer u mnie jest podobnie jakbym nie dala o polnocy to sie budzi kolo 2 glodny. No wiec ja mu daje 6x 120 z czego jedno to zupka. Jak zje 150 to zaraz ulewa. A 180 to moze ze 3 razy wcisnal :) Ale moj jest w sumie malutki, 20 centyl, wiec sobie mysle ze moze po prostu musi dorosnac do wiekszych porcji :)

I ja się dziś witam:-)

Wróciłyśmy ze szczepienie, wszystko jest ok, Gabi waży 7 kilo :-) powoli możemy rozszerzać dietkę, więc wracam do stopniowego podawania marchewki, bo zanim dojdę do jedzonek wieloskładnikowych, to pewnie będzie miała pół roku. Jeśli chodzi o gluten, to ja już nie ogarniam tego tematu, bo mi pediatra powiedziała, że jeśli nie ma w rodzinie na gluten uczulenia, to ona jest za rozpoczęciem ekspozycji po 6 miesiącu. Jakoś to wszystko wypośrodkuję i pewnie zacznę jak Gabi skończy 5 miesiąc.

No i nie wiem co oni podają w tych szczepionkach, ale po poprzedniej, Gabi po powrocie do domu przekręciła się na bok, bawiła się w tej pozycji zabawką, a potem pierwszy raz złapała coś w dwie ręce. Potem już nie przekręcała się na boki, ale trzymanie w dwóch rączkach było coraz precyzyjniejsze. Dziś natomiast po powrocie położyłam ją na macie, patrzę a ona na boku bawi się zabawkami i próbuje przewrócić się na brzuch, tylko póki co jej się to nie udało:-D:-D:-D myślę, że lada chwila to zrobi:-)

Pogoda w końcu super, choć zimno, ale spacerek zaliczony!

Aha i jeszcze pytanko:
robiłam wczoraj test ciążowy i wyszedł, że nie. Ale: ok 4 rano spojrzałam na niego w łązience - jeszcze tam leżał - a tu dwie kreski są, tylko ta zwykle wskazująca na ciążę taka cienka. Oni piszą, żeby po 10 minutach nie czytać już tetsu ale się zdziwiłam lekk... miałyście tak kiedyś?

hhmm....:-) dawaj znać jak wyszły kolejne testy.

Jak sie bawicie ze swoimi dziecmi?

i drugie:

Jakie macie przerwy miedzy drzemkami?

Mlody ostatnio wytrzymuje 1,5 h tylko :confused2: Oczywiscie moge go przetrzymac dluzej, nawet do 3 godzin, ale sie ewidentnie meczy wtedy. Jest marudny i placze.

Ja się przed moją małą czasem wygłupiam śmiesznie gadając, śpiewam jej, tańczymy, pokazuję jej zabawki, książeczki, kosi kosi łapki, kosi kosi nóżki itp. :-)

drzemki...chodzi Ci o te w dzień rozumiem. Twój jest aktywny 1,5 godziny, zasypia i tak cały dzień?
Moja więcej czuwa niż śpi.

Hej

edek - moje dziecko nie dosc ze sam wychodzi z lezaczka to tez samo sie rozbiera. Rano zastalam go w lozeczku nie tylko odwroconego o 180 stopni to do tego bez spiochow. Bladego pojecia nie mam jak to zrobil, normalnie mnie zamurowalo jak go odkrylam spod kolderki.

hehehe, no to masz zwinne dzieciątko:-)

reklama
Munka Tak chodzi mi o drzemki w dzien. Jest aktywny mniej wiecej 1,5 do 2 godzin. Pozniej spi przez 30-40 min. Przed wieczornym snem go przetrzymuje tak z 2.5 - 3 godziny. W sumie wychodza 3 max 4 drzemki po 30 - 40 min. Wolalabym zeby spal dluzej i dluzej byl aktywny, ale nawet jak go przetrzymam to i tak spi krotko. Nie wiem czy tak jest ok, czy powinien spac dluzej... nie ogarniam

Do góry