zaza26
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
25 zł lub 100 zł za karnet na 5 wejść
strasznie drogo u Was kosztują te zajęcia ja płacę 12 zł za lekcję, no ale we Wrocławiu też są takie ceny dlatego tam gdzie ja chodzę na basen przyjeżdżają ludzie z Wro i okolica na agh zajecia kosztuja 30zl
Ja też nie mogłam w tym szpitalu nie dość że mała na lampach bo żółtaczka to jeszcze kroplówki, i to koło mojego łóżka leżała na takim specjalnym łóżeczku z lampami musiałam ją odpinać z takiego specjalnego ubranka, ściągać okulary i brać z tą kroplówką do karmienia, później nie mogłam dać sobie rady z założeniem tych okularów masakra to była, a co do hemoglobiny to ja nadal nie wiem ile teraz mam bo badań jeszcze nie robiłamZośka też miała jakaś infekcję zaraz po narodzinach i też ryczałam z tego powodu...
Ja miałam 8 z hakiem, ale podreperowałam się praktycznie tylko odpowiednią dietką![]()
Kurde zazdroszczę Wam taikiej organizacji ja staram się takową zacząć i już miało tak być od 1 grudnia a dziś mamy 5 stycznia i dalej nicHej baby)
Delwer my prowadzimy taki ogólny budżet miesięczny w excelu, a to co ma być "na życie" (wyżywienie, chemia, kosmetyki itp.) osobno. Ostatnio dzielę sobie tą kwotę na 4 i staram się trzymać takich "tygodniówek". To znacznie ułatwia mi zarządzanie finansami. Inaczej kasa leci - oszczędzanie nie jest naszą mocną stroną![]()
Aljenka Twoja też miała hipogliemię? Gdzieś mi to umknęło. Mój też miał, przez to spędziliśmy w szpitalu 9 dni zamiast 3. A jaka była przyczyna u Was? Bo u nas znaleźli bakterię i to był chyba winowajca.
Sposób na podawanie syropków znalazłam , koleżanka mi poleciła i działa, może nie do końca ale zawsze coś wypije. Ale niestety nie obyło się bez zastrzykówWczoraj na kontroli lekarz stwierdził,że za długo już zwalcza stan zapalny i lepiej dać zastrzyki niż antybiotyk w syropku. Powiem wam,że miałam dylematy, bo wiadomo płacz itp,ale chyba dobrze,że się zgodziłam bo już po 2 zastrzykach poprawa, mieliśmy pierwszą nockę od 2 tygodni bez gorączki i bez żadnych przeciwgorączkowych leków.
Zdrówka wszystkim dzieciaczkom.
Muńka dobre;-)
Też zastanawiałam się nad sposobem umycia siebie, dziecka i całej akcji w szatni z dzieckiem, które nie siedzi...
My oczywiście czysto teoretycznie się zastanawiamy bo Goch znów na antybiotykach więc basen odchodzi w bliżej nieokreśloną przyszłość...
Pytanie: co na biegunkę??
Gocha ma częste, rzadkie kupy od anty pewnie. Dziś już trzecia właśnie słyszę. Nie są duże ale są. I rzadkie na maksa.
Zaraz dam jej kleik ryzowy i marchew.
Coś z apteki mogę?
Kubus śpi zupka wstawiona i się gotuje. Kurcze jak niunio zaśnie ok 20 to wstaje w nocy na piciu potem ok 6 na mleko i śpi dalej do ok 8 i tak jest co nockę.
Jest inaczej jak idą 2 osoby z maluchem ja chodzę sama to już w domu ubieram strój, tam najpierw ja ściągam szybko ciuchy i potem ubieram mała, ale mam ze sobą nosidełko, zresztą u nas w szatni rodzinnej jest i przewijak i kojec także zawsze można jakoś sobie poradzić, a jak wychodzimy to idziemy razem pod prysznic i tylko spłukuję nas bo w domu ją kąpię, potem owijam się ja ręcznikiem i ubieram mała, wkładam ją do nosidełka i biorę ze sobą do przebierali i się ja ubieram :-)kasia.natka, josie - udanego wypadu na basen!! no i mam pytanie w temacie. Prowadząc zajęcia na basenie, przynoszono mi przebrane dzieciaczki w pieluchy, gotowe do zajęć i nie znam procesu jaki odbywa się z takim maluchem właśnie w szatni. Jak to robicie, żeby rozebrać siebie i maluszka, wpakować ciuchy do szafek itp. dzieciaki są wtedy w foteliku??