reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Moj tez ciagnie od miesiaca tak siusiaka :D a i sika za każdym razem jak Szymek Rysicy :D pierwsze takie sikające dziecko mam w swojej kadencji :D No i nerwus pierwsza klasa :D ja sobie to tłumaczę, ze ja przecież większość ciąży miałam bardzo stresujący i on przeze mnie jest taki :crazy:

Dziewczyny nie używajcie za często słowa "nie wolno" dzieci często słyszą tylko drugą część "wolno" i potem nie reagują za bardzo na zakaz- ja często mówie np to jest mamy- babci itp.

reklama
dzień dobry :-)
u nas nocka bez pobudek do 7 :happy: ale do trzech razy sztuka więc dziś ostateczny sprawdzian czy to zasługa 2x miarek kleiku :sorry:

claudette bardzo dzielna ta twoja córa, brawo!
aga gratuluję nocki! to się wyspałaś :tak:
Iwon ja też zajrzałam dziś na profil nestle na fb i dyskusja trwa od wczoraj ale większość ludzi zwątpiła w tą historię w chwili gdy Kamila zabroniła kopiowania zdjęcia :baffled: bo najpierw zależało jej na nagłośnieniu sprawy i dotarciu do jak największej ilości rodziców z ostrzeżeniem a tu nagle... ludzie zgłupieli i zwątpili :tak:
młodak u nas dokładnie tak jak u ciebie czyli obroty na brzuch, kopanie po cyckach/brzuchu i próby skakania na główkę na szczęście do łóżeczka :eek:
a! Iwon co do naszego ząbka to dziś jak udało mi się zajrzeć to nadal biały punkcik :sorry:

a kiedy się obwieszcza posiadanie zęba? jak już cały wyjdzie?

witam

u nas nocka super, spal bez przerwy do 7.20:-)

Iwon ja mysle ze moj byl zwyczajnie gotowy na 2 drzemki zamiast 3, bo z tymi trzema to zawsze byla walka zeby poszedl spac, a teraz jakos tak szybciej zasypia. marudny jest ostatnie 20-15 minut i wtedy zaczynam go wyciszac. poza tym wczesniej byly 3 drzemki srednio po 20-30min a teraz sa dwie ale za to dluzsze po 40min i wiecej, wiec snu ma tyle samo. teraz o 11 juz nie daje mu mleka tylko kaszke lyzeczka i w ten sposob nie zasypia przy butelce tylko czekamy ze spaniem do spaceru.

no z kamila sie zrobil straszny szum w internecie, najlepiej dla niej by bylo gdyby to sie okazalo prawda, bo lincz to juz sie zaczal a dowodow jeszcze nie ma....

a na snowboardzie bylo MEEEEEEEEGA EEEEEKSTRAAAAAAAAAAAAA :-D:-D:-D:-D tylko mam zakwasy teraz

Josie nie chwal sie bo zazdrosc zrzera :p i snowbordu i spania nocnego :p

a szum jest widze wieeeeelki, oby bylo prawda bo ja zjedza

Kasia.natka ja obwieszczalam jak sie przebil i czulam zeba :) bo zanim caly wyjdzie to troche minie, i Tobie tez zazdroszcze nocki :p

Agaundpestka a bedzie dzialac "to jest mamy"? a samo "nie"?

Rysica w nocy czesto objawy sie nasilaja, bo mala lezy a w dzien sie rusza i mniej na plecach i moze ladnie splywac niby stad jego brak ...

kasia.natka - zęba się obwieszcza jak dzwoni na łyżeczce :D wtedy już nie ma żadnych wątpliwości :p

Kasieńka - no ale jakby w dzień spływało to by jej z nosa ciekło przecież a nie cieknie :sorry:

ja Szymkowi mówiłam samo "nie" - im prostsze komunikaty tym lepiej.

Rysica ano wlasnie niekoniecznie, ostatnio pediatra mi wyjasnila ze sa dwa kanaly splywania glutkow, wewnetrzny i zewnetrzny, wewnetrzny to splywa po tylnej scianie gardla, i moze nie wychodzic z noska, a zewnetrzny to nosek, no i w nocy moze byc tak ze ten wewnetrzny sie przytyka bo lezy i stad zaczyna tez wylatywac noskiem, a w dzien wiecej sie rusza i i splywa tym wewnetrznym tylko bo jest bardziej pionowo niz na lezaco, bo siedzi bo jest na brzuchu, my po trzydniowce myslalam ze nie mamy kataru a slyszalam charczenie no i kaszlal i katar w koncu wyszedl na trzeci dzien wlasnie

Jak sie powie to mamy- zostaw.... z odpowiednim akcentem to poskutkuje :) no pewnie nie od razu :-D

A teraz sie pochwale co wczoraj niosłam w ciężkim pudle :) regał tekturowy :)
25jdy81.png

W końcu mała usnęła a ja dobrnęłam do końca...

Gratuluję przespanych nocek :tak: U nas też tym razem bez pobudki.

A tym zawalonym nockom współczuję :sorry:
A czy też macie już atrakcje wokalno-wizualne przy ubieraniu?
Noo... :confused2: Jeszcze po kąpieli nie jest najgorzej, bo daję jej zabawkę kąpielową. Ale jak ją ubieram na spacer - wnerw, krzyk, płacz. A że ja wtedy zwykle jestm już mniej więcej ubrana to zawsze się przy tym nieźle napocę :sorry:

Kasienka ja właśnie wczoraj po raz pierwszy świadomie czegoś małemu zabroniłam i tłumaczyłam wyraźnie, że to jest be - a chodziło o okulary, które mi ściągał z nosa.
Mój M ma ten sam problem. Im bardziej podkreśla, że nie wolno, tym Zośka chętniej za nie chwyta. Bo przecież "zakazany owoc smakuje najlepiej" :sorry:

ps pamiętacie tę piosenkę? ;-)
No i nie ma fontanny jak dziewczynka siusia :D

ja się przez cały czas od kiedy zaczęłam wstawać rano (szkoła, praca) nie mogę się przyzwyczaić do wstawania wcześnie a co dopiero do pobudek w nocy... Zawsze, jak się budzę w nocy to jestem nieprzytomna następnego dnia...
Proszę Cię! to masz chyba mało zdolne dziecko! :-D Ja już dostałam po oczach od małej ;-)
A przedwczoraj przed kąpielą jak już była rozebrana, postawiłam ją na przewijaczku i wtedy zaczęła siusiać. Jak chłopiec. Gdyby umiała pisać to by pewnie swoje imię na podłodze "wysiusiała" ;-)

Ja też mam ZAWSZE problem ze wczesnym wstawaniem... Już się martwię jak to będzie jak przed pracą będę musiała mała do niani odstawiać i w związku z tym odpowiednio wcześnie wstawać...

u nas nocka srednia ... nie wiem o co mu chodzi znowu ... zaczal jesc to spac przestal
Nie można mieć wszystkiego na raz ;-)

ok, lecę bo dzieciaki wołają...
jeszcze dodam, że mąż się w nocy rozkasłał jak się kładł, aż obudził Monikę, on zasnął a ja z nią 1h walczyłam, żeby usnęła, i chyba jej się katar robi, już drugą noc jej musiałam w nocy odciągnąć... a w dzień jest ok, kataru brak... o co chodzi???
Może jakieś uczulenie?

a kiedy się obwieszcza posiadanie zęba? jak już cały wyjdzie?
Jak już się nie ma wątpliwości, że to ząbek ;-)

Kasienka STO LAT DLA NIKOSIA!!!!!!!! a jaką bułkę? kurcze cos palnęłam i nie pamiętam:zawstydzona/y:

Czy są dzisiaj jeszcze jacyś jubilaci??

Aga dzięki za radę!!! ja w sumie często póxniej mówię po prostu NIE, ale warto wiedzieć - dziękuję
a regał fantastyczny! ale jak to jest tektura, to on chyba nie jest zbyt nośny, co?

Kasia Josie gratuluję przespanych nocek i zazdroszczę oczywiście

Josie ponoć piwko dobre na zakwasy hehe

reklama
Do góry