reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Kasieńka - buziaki dla Szoguna :D

Maćku - raczej nie uczulenie, prędzej się obawiam, że ode mnie się zaraziła - ja flikałam kilka dni... Szymek też od dwóch dni raz flika raz nie... jeśli tak to jej samo przejdzie

Hej Laski;) Dziś 4 dzień diety, na razie daje rade...jeszcze:D Mój G mnie wkurza straszliwie więc musiałam sobie poprawić humor i zrobiłam małe zakupy na allegro, pozwólcie że się pochwalę:
SUKIENKA GRUBY MATERIAŁ roz 40 GREAT SHOP TUNIKA (2962352046) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i coś dla mojej Tośki też:
Kocyk-przytulanka KRÓWKA Z METKAMI - Label 0+ (2928325998) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ehhh... miałyśmy iść na spacer ale u nas strasznie zimno...z -10;/ Zobaczymy, może później wystawie nos na dwór;D Pói co ide robić jeść mojemu szkrabowi, później nadrobię:*

Witam :-)

Wrocilam od kolezanki bylysmy z naszymi pociechami na baby masazu i baby balecie bylo super!!! :tak::-)

Baby masaz dziecko lezy na macie i od stopek przez brzuszek az w koncu cale cialo jest wymasowane, instruktorka pokazuje na lalce a my potem na dzieciach dostalam oliwke i kartki z instrukcjami. Mloda byla bardzo zainteresowana.... Pania i innymi dziecki bylo nas w sumie 4 mamuski z dziewczynkami. Ja zaliczymy ten kurs to potem bedzie baby yoga.
Jak chcecie to moge zeskanowac i przeslac.
Baby balet to nie taki typowy bo dzieci jest stoja ani nie siedza jeszcze a raczej zabawa w grupie. Jest pani prowadzaca puszcza muzyke a mamusie z dziecmi na raczkach robia to co ona czyli chodza w koleczku, kreca sie podnosza dzieci, do kazdej piosenki cos innego sie robilo potem puszczala banki mydlane, to kolysanki kazde dziecko dostalo misia, a na koniec wysypala worek z zabawkami i sie dzeciaki bawily.

Aurelka byla wniebowzieta tyle dzieci, muzyka, teraz juz co czwartek tam bedziemy :-):tak:

Kasienka- sto lat dla jubilata:tak:
Siula- sto latek dla Marcelinki :tak:
Aga- super polka ale ci sie fartnelo :-)
Josie, Msmickey- super, ze sie odchamilyscie jutro moja kolej :-D

Ostatnia edycja:
20zł :D był tylko jeden w tkmaxx :) tak mi się podobał już przed świętami, ale miał cenę 215zł :/
Ale Ci się udało! Super! :tak:
Dziewczyny co to za pytania, czemu Was się nie zaprasza? Przecież po to się umawiamy na bb, żeby każda widziała i, jeśli tylko może, dopisała się;-)
Ale adresu nie podałyście... :dry:

Nikos przesyla soczystego buziola po jednym dla kazdego ... a powiem Wam ze teraz sa mega soczyste :p
Nie wątpię ;-)

wyjaśnione uff to nie szczur :happy:
Dlaczego nie jestem zdziwiona? :confused2:

reklama
w końcu się witam ponownie :-)

ja was podziwiam, jak wy znajdujecie czas na pisanie :tak: ja nadrabiam i pisze tego posta już ze 2,5 godziny :tak: ja tylko fb troszkę ogarniam :zawstydzona/y:
u nas też dziś była piękna pogoda, więc młodego w chustę zapakowałam i na spacer :-) po 5 minutach zasnął :-D

przede wszystkim sto lat dla Nikosia i Marcelinki :-)

Mam pytanie do was jak z gaworzeniem waszych dzieciaczków? czy wszystkie już wymawiają sylaby typu dada tata gugu? bo mój tylko same samogłoski wypowiada i nie wiem czy mam się martwić czy nie:(
też chciałam zadać to pytanie , bo o ile ruchowo leci jak burza to z gaworzeniem gorzej , też tylko pojedyncze samogłoski :tak:
jedynie tylko bu ,które przechodzi w dzwięk " pierdzenia" i dodatkowo pluje :-D :-D

Hej :) Ja na szybko! Wróciłyśmy dziś, wiadomości dobre, bo nerki funkcjonują rewelacyjnie i bez zarzutu, więc powiększona nerka to taki urok być może, a może z wiekiem wszystko się unormuje. Ważymy 10100g i mamy 76cm :happy: Ufff

Potem nadrobię ;-)

super wiadomości :-) oby już tylko takie były :-)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wasze maluchy potrafią już okazać złość/agresję??
Chodzi mi o to, że czasem jak Gabi nie chce już siedzieć np. w bujaczku i ja jej daje zabawkę żeby się zajęła, to ona marszczy brwi i macha łapkami, pokazując, że tego nie chce, a jak złapie tą zabawkę to potrafi nieźle nią rzucić. Czasem jak się nad nią nachylę to potrafi mi nieźle przyłożyć i mam wrażenie, że ona to robi specjalnie i ze złości, bo zupełnie zmienia się jej wyraz twarzy. Normalnie czasami się boję, że rośnie z niej mały szatan...:oo:

o i to jak szczególnie jak mu coś nie wychodzi , albo czegoś mu zabronimy :tak:

A czy też macie już atrakcje wokalno-wizualne przy ubieraniu? Noż kurna ja już nie panuję wtedy nad nim. Najgorzej jest po kąpieli. Założenie pieluszki to już niezły wyczyn, a reszta stroju niemalże graniczy z cudem. Łazienka mała, kaloryfer duży i gorący więc po całej akcji wychodzę stamtąd cała mokra.

edek - no właśnie Kasieńka ja uczę małego że czegoś nie wolno i wtedy wkur.w największy jest. Więc zaczęłam robić palcem no,no,no. To wtedy się śmieje. Teraz wystarczy, że tylko powiem no, no, no to spojrzy na mnie, strzeli uśmiech i w te wpędy pełza do tego co mu zabraniam. Oj czuję, że ja to autorytetu u dziecka mieć nie będę.

u mnie podobnie szaleństwo przy ubieraniu po kąpieli , wygibasy , krzyki i płacz :tak:
a na gorzej palcem i no,no reaguje tak samo - śmiechem :-(

Hej Laski;) Dziś 4 dzień diety, na razie daje rade...jeszcze:D

życze wytrwałości :-) ja niestety nie podołałam :zawstydzona/y::no:

josie - zazdroszczę wypadu na snowboard :-) moja deseczka leży zakurzona na strychu i czeka na moją mobilizacje :tak:

Do góry