reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2012

Kasia.natka- u nas byal kropeczka przed swietami a teraz jej nie ma i zeba tez nie ma :dry::dry: a napewno to nie bylo jedzenie bo w tym samym miejscu bylo przed dobrych kilka dni :sorry2: moze ma niewidocznego zeba :-D
Josie- widze, ze uczymy szkraby tego samego :-):tak: moja "pa, pa" nauczyla sie tuz przed powrotem z PL czyli na poczatku stycznia. i wten sam sposob. mowilismy papapa i machalismy raczka i zaskoczyla, ona wogole jest jak papuga pokazej jej cos a ona zaraz powtarza, tak bylo ze gasienica na kolkach pe pokazal jak ciagnac za sznureczek i jezdzi i teraz tak robi :tak:

Ale ceny chyba z Pl zamowie http://www.ebay.co.uk/itm/Infant-Ba...-/300668499174?pt=Feeding&hash=item46013d34e6

kasienka- z ta mysza moze tak byc, jak byla such to sie wagi nie wyczuje, kurcze a ja mam jeszcze 3 paczki musze kazda przejzec :sorry2:
munka- kurcze ja tez przeoczylam, ze jest silikonowa :dry: i cwaniara jestes, ciemna masz a ja glupia biala:dry::sorry2: ale tylko taka byla w sklepie, chyba musze na ebay pogrzebac :tak:

W piatek baluje!!!!!!!!!!!!!!!! czyli wychodne z laskami :tak: pierwszy raz od porodu :sorry2: chyba wroce na czworaka :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
myslaam ze juz o tej myszy w kaszce :szok::-D

:-D:-D:-D

ale produkujecie ... dziec spal mi dzisiaj 2 godziny ufff teraz tez spi ale jakos niespokojnie

zjadl dzisiaj obiadek i to tak ladnie ze w szoku bylam, jedyne co to znowu mamy lyzeczke z ktorej nauczyl sie jesc no i wlalam obiadek do takiego garnuszka z ktorego czasem ja jem ...

ale znowu chyba cos idzie bo tak sie slini ze wszystko wkolo mokre ...

Muńka fajnie ze tak ladnie zjadla :)

MsMickey trzymam kciuki zeby bylo dobrze a badanko jak najmniej bolesne

Claudette dobrze ze jest zdrowa :) no i waga piekna, moj 10 nie chce przekoczyc ...

Waris dobrze ze sie za ta szybe :)

Maćku czasem tak jest ze ostatni zauwazy zainteresowany :)

Josie ja jakos nie moge go nauczyc :p bo rzadko ma mozliwosc robienia przez te chorobska:D ale gratuluje nowej umiejetnosci :D
a co do siateczek spotkalas sie z takimi silikonowymi gdzies w krakowie w sklepie zwyklym? czy tylko all

no niestety z kaszkami nestle byla juz afera... bylo kiedys w nich szklo... wiec jakos mnie mysz nie dziwi, jesli byla zasuszona to nie bedzie ciezka i wagi innej sie nie odczuje ... a poza tym mogla byc na samym dnie a do samego dna nie wpycha chyba zadna lyzeczki, a przy kolejnym braniu czy odkladaniu potrzasnelo sie torebka i zaczela troche wystawac a wtedy zauwazyla ... to tylko teoria ale rozne rzeczy sie zdarzaja,

ja kiedys slyszalam o myszy w chlebie

albo np Sfora.pl - Szczurze noworodki w jedzeniu dla dzieci. Wpadka Nestlé

Ja też się nie upieram, że to nieprawda. Ciekawa jestem w każdym razie jak się to potoczy...
No, to obie mamy lepszy dzień jedzeniowy maluchów.

Gabi przed chwilą zjadła ładnie deserek z ciastkami pokruszonymi :-)

hej laski :-)
u nas fajna nocka bo Misia spała pięknie do 6:10 a ze smokiem dospała jeszcze godzinkę :happy: ciekawe tylko czy to dzięki zwiększeniu ilości kleiku w wieczornym mleczku do 2 miarek :sorry2: sprawdzimy dzisiaj ;-)

no i powiedzcie mi czy jak wychodzi ząb to widać taką białą kropeczkę malutką? bo Misia ma taką ale u góry :baffled:

u nas była biała kreseczka

Muńka o której się jutro spotykamy? Waris?

Mój plan na dzisiejszy wieczór:idę do kina!!!!! Yey!!!!!!
Pe zostaje z Gochą:-)

Idę się szykować:-)

Nie dostałaś PW??

od 15 min "cwicze" przed piatkiem :-D i mloda doprowadzam do smiechu, dobrze ze mnie nikt nie widzi bo pewnie tez by mial gleba jak i mloda, no nic wracam w tany :-D:-D:-D

Hej :) Ja na szybko! Wróciłyśmy dziś, wiadomości dobre, bo nerki funkcjonują rewelacyjnie i bez zarzutu, więc powiększona nerka to taki urok być może, a może z wiekiem wszystko się unormuje. Ważymy 10100g i mamy 76cm :happy: Ufff
Całe szczęście, ze wszystko dobrze, a waga ładna :)

Oczywiście, że Gabi zaakceptowała siateczkę - świetna zabawka!!:-D na początku dziumgała sobie bananka, a potem było uderzanie o blat itp. itd. oczywiście nie obyło się bez plucia!
Jak dla mnie to wadą jest jednak to, że trzeba naprawdę dobrze wyczyścić, żeby nie zostało nic z jedzonka, bo najgorzej jak coś zostanie, a potem dzieć to będzie jadł. Trochę mi zajęło usunięcie resztek banana.

Czy Wasze dzieci też plują jedzeniem??
Mój pluje nieźle, pięknie wyglądamy jak to robi w czasie jedzenia :D

Rysica ja też z kasą nie szaleję, ale były takie wyprzedaże, ze szkoda nie skorzystać :)

No to wróciłam z zakupów i niestety jedyne pajace jakie znalazłam to 80(12-18mies) w kolorach dziewczęcych, a wiem, ze Waris chciałaś 86- wiec nie wiem czy jesteś zainteresowana, a i gdyby któraś chciała welurowego pajaca na rozmiar 80- 12mies- brudny róż znaleziony w tkmaxx.

Dla A dużo nie kupiłam niestety, a może i dobrze :D

2chxelv.jpg

1115fkk.jpg

1rojtk.jpg

Ostatnia edycja:
ooooooo miałam takie pajace, jak Gabi była malutka :-):-)

Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wasze maluchy potrafią już okazać złość/agresję??
Chodzi mi o to, że czasem jak Gabi nie chce już siedzieć np. w bujaczku i ja jej daje zabawkę żeby się zajęła, to ona marszczy brwi i macha łapkami, pokazując, że tego nie chce, a jak złapie tą zabawkę to potrafi nieźle nią rzucić. Czasem jak się nad nią nachylę to potrafi mi nieźle przyłożyć i mam wrażenie, że ona to robi specjalnie i ze złości, bo zupełnie zmienia się jej wyraz twarzy. Normalnie czasami się boję, że rośnie z niej mały szatan...:oo:

Ostatnia edycja:
Myślicie, ze mogę z małym iść do groty solnej ??

Ale jestem zmęczona gdybyście mnie widziały jak wracałam to byście padły :D A w wózku Kuba za rękę, a do tego wielki karton ponad metrowy :D i ciężki jak diabli :D i tak jak wieśniak do tramwaju :D

reklama
Muńka mój ma tak samo złośnik mały:)

Dziewczyny podaję przepis na kisielek mleczny z żółtkiem. Nie trzeba wtedy do zupki dodawać. Ja gotowałam taki mojej córce 16 lat temu i właśnie postanowiłam poszukać przepisu.
A Antkowi dziś zrobiłam taki jak polecałyście z soczku tylko,że dałam starte na grubych oczkach jabłuszko:)

kategoria: desery
[h=3]Składniki[/h]
dot.gif
mleko modyfikowane następne (w proszku)
dot.gif
woda ok. 135ml
dot.gif
łyżeczka mączki ziemniaczanej
dot.gif
½ żółtka

[h=3]Przepis[/h] Umyj starannie jajko, sparz wrzątkiem i oddziel żółtko od białka. Podziel żółtko na dwie części. Przygotowaną wodę też podziel na dwie części. Połowę porcji wody wlej do garnuszka i postaw na ogniu. Dodaj mączkę ziemniaczaną i mieszając gotuj na małym ogniu. Następnie dodaj połowę żółtka, dobrze je rozprowadź, mieszając, zagotuj jeszcze raz. Do drugiej części wody wsyp mleko (wg proporcji zamieszczonych na opakowaniu). Połącz razem kisiel i mleko. Przelej do miseczki i ostudź. Podawaj dziecku z przecierem owocowym lub sokiem.

Ostatnia edycja:
Do góry