reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Dziekuje Wam kochane!!! Tyle ciepla i troski, to musi byc dobrze :) i cichutko powiem,ze od 22 czysto...

Natis, snilam Ci sie?:) ale Ty masz wielkie,serce! Sama tyle trosk, a jeszcze o nas myslisz :)

Teri, kochana Ty nadal bierzesz fenka? Ja mialam takie ciagniecia od 17tc, ratuje mnie fenek, magne i duzo lezenia.

Palin, powodzenia w remoncie. U nas maly remont lazienki, mialo byc dwa dni, a juz mija drugi tydzien. Remonty sa fajne na etapie planowania, najgorsze sprzatanie.

Korba, daj Zosi czekolade, moja dzisiaj sie rozszalala po kanapce z nutella. Wiesz, ze Zosie to indywidualistki ;)

DZIEWCZYNY BARDZO DZIEKUJE KAZDEJ Z WAS ZA TROSKE, KAZDA MOCNO SCISKAM :*

Natis oby prawnik pomógł. Trzymam kciuki:tak:
Teri biedulko uważaj na siebie:( Mnie dwa dni tak wszystko pobolewało, leżałam całe dnie ale dzisiaj jest już na szczęście dobrze i Tobie też tego zyczę. Co do dostępności leku się nie wypowiem. Poprostu brak słów:wściekła/y: Ale udało się go dostać??? Żdrówka dla synka życzę

Co do ruchów maluszków to mój przez ostatnie kilka dni kopnął raz rano, kilka razy wieczorem i tyle. Ale wczoraj jak zaczął rano tak do nocy kopał ( z przerwami oczywiście). Aż mi się lżej na sercu zrobiło. Dzisiaj znów spokój ale jeszcze nie miałam okazji się połozyć więc pewnie dlatego:)

W dniu naszego świeta życzę wam kobietki małe i duże wszystkiego najlepszego :)

będzie lek !! ale zamiennik (bo tego z recepty nie ma szans dostać ) i oczywiście droższy bo ten kosztowałby 24 zł a ten zamiennik 46 :wściekła/y: ale co zrobić ale jestem taka zła bo jakbym wiedziała że i tak na noc dziecko nie dostanie antybiotyku to bym nie dzwoniła po lekarza tylko dziś rano mąz by pojechał z nim do przychodni i dostałby normalny lek a tak to wydałam 60 zł za wizyte lekarza i prawie 50 za lek :wściekła/y:a tak mi zależało żeby juz na noc lek był :no: teraz lek będzie po 11 a zanim mąż sie urwie z pracy i go przywiezie to trochę jeszcze zejdzie a pogoda u nas okropna deszcz zacina wiatr wieje mąż zabrał auto więc nawet nie mam jak iść wczesniej zwłaszcza że to apteka na drugim końcu miasta a ja z tym brzuchem jeszcze to nawet nie wychodze z domu :-(

anisiaj własnie nie biorę już fenka lekarz pozwolił mi go odstawić bo nie dawałam po nim rady funkcjonować na usg gin mówiła że mała leży nisko i trzeba się oszczędzać jak chodzę to ją czuję jak mnie tak ciśnie na dół ojjjj ja już chcę choć 32 tydz żeby już było bezpieczniej a to jeszcze 6 tygodni !!:-(

Hej
Anisiaj nie mialam czazu ostatnio na forum i wczoraj w nocy myslalam o tych lezacych dziewczynach i miedzy innymi o tobie. Dzis nadrabiam czytanie a tu takie wiesci od ciebie. Dobrze, ze z coreczka wszystko ok, mam nadzieje, ze krwawienie nie wroci.
Natis przykro mi, ze tak wyszlo z tymi pieniedzmi. Masz racje kasa nie najwazniejsza ale daje bezpieczenstwo. Mam nadzieje, ze odzyskaszz co stracilas.
Jutro jade do lekarza na usg:-) ciekawe ile wazy ten moj maly smyczek:-)

witam ekhm porannie
ja już wciągam podwójne śniadanie ;-) ale tak mnie cisnęło na musli że jak sobie przypomniałam o nim po kanapkach to i tak musiałam sobie nasypać

wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :-D
niech nam te 3 miesiące szybko miną, łatwych porodów i duzo radości z dzieci

u nas zimy nie ma, słońce się schowało i jest wietrznie, ale chyba znów na plusie

fioletowa: ooo, no to widzisz, może jakieś mamy za sprawą twojego m? Czy tylko takie dla gazet robią? Zamawialiśmy ostatnio program i podręczniki ze Szczecina...

raczej na pewno :tak: oni dla gazet robią tylko od czasu do czasu [najczęściej na początku roku, jak się jakies przepisy zmienieją] a przez cały rok właśnie dla szkół nauki jazdy
mój mąż robi te animacje 3D- np. jak samochody wykonują manewry - no i jest najczęściej podawany do kontaktu z klientami w sprawach technicznych - więc wcale bym się nie zdziwiła jakby nasi panowie już rozmawiali ze sobą ;-)

przez te zmiany przepisów to mój nigdy nie ma urlopu po świętach a przed sylwestrem - bo nowelizacje wchodzą np od 01.01. to oni siedzą do upadłego w robocie, żeby zdążyć ze wszystkim

natis mam nadzieję że prawnik wam pomoże, czasem okazuje się że jest jakieś wyjście z sytuacji

mój kuzyn nam już raz tyłek uratował - mój mąż robił doktorat z informatyki, ale przerwał go i potem uczelnia chciała żeby oddał stypendium, a on głupi oddał im chyba tysiaka, no i tym samym przyznał się do długu, jego kolegom po umarzali a mu nie, bo "się przyznał"
i po kilku latach dostajemy wezwanie od komornika że mamy spłacić - dług, odsetki, opłaty i w sumie wyszło tego ponad 2 razy więcej niż ten dług miał wynosić
a okazało się, że jak mój mąż zmienił adres zamieszkania a jego rodzice sprzedali mieszkanie, to wszystkie wezwania na rozprawę i do zapłaty szły na stary adres, więc my nic nie wiedzieliśmy, dopóki komornik nie znalazł nowego adresu męża
no i kuzyn najpierw napisał pismo o wstrzymanie egzekucji komorniczej, potem o ponowną rozprawę a na końcu okazało się że uczelnia nie ma prawa w postępowaniu cywilnym dochodzić zwrotu stypendium i suma sumarum to oni jeszcze zapłacili [no kasa poszła dla mojego kuzyna, za jego pracę] - ja się czułam jakbym w totolotka wygrała, bo kasa jaką mielibyśmy zapłacić wystarczyłaby np. na kuty płot przed domem, nie mielibyśmy z czego spłacić, a poza tym no są inne wydatki na które wolę te pieniądze wydać
dla nas opcja minimum była taka że po rozprawie będziemy musieli spłacić stypendium, ale bez odsetek i innych opłat, a okazało się że nic nie musimy :-D

betty ogródek marzenie - ech taki trawniczek mieć, u nas jest dramat... kiedyś powoli się zrobi, ale jak powoli to nie wiem ;-)

anisaj dobrze, że już lepiej

Natis – 31 tabletek? Ale robią z Ciebie lekomanke. Żebyś tylko później nie miała problemów, jak po ciąży nagle wszystko odstawisz. Tyle miesięcy organizm przyzwyczajony – może się domagać… Mam nadzieję, że te kłopoty nie dadzą Ci aż tak w kość.

ech spokojnie - zaraz zaczną jej odstawiać po kolei - do porodu zostaną jej tylko witaminki :-D i za to trzymamy kciuki

teri zdrowia dla synka

korba, ale ty zaczynasz 29? bo na suwaczku masz 28 [czyli że skończony 28?]

betty i ja się przyłączam do protestu - ma być wiosna

reklama
Paulus kochana, dziekuje za troske :*

Teri, ja tez mam bardzo nisko Zosie. Raz nie moglam dojsc z parkingu do gina tak mnie ciagnal brzuch, cos okropnego. Po fenku ani razu nie mialam juz takiego ciagniecia. Kurcze, szkoda,ze tak zle go znosisz. Moze pogadaj z gin o zamienniku? Wiem,ze dziewczyny na forach pisza o jakims podobnym leku, ale nie pamietam o jakim.

Fioletowa, Ty mnie nie strasz, bo ja mam do 13.09 zlozyc prace dr, a juz wiem,ze jej nie napisze. Ratuje mnie macierzynski, ale zgaduj zgadula czy uda mi sie cos przy Zosi napisac

Opowiem Wam ciekawostke. 29 lat temu moja mama pojechala na porodowke, z rozwarciem, skurczami itd. dostala leki na podtrzymanie, bo polozne mialy popijawe z okazji Dnia Kobiet. Wyobrazacie sobie taka akcje w naszych czasach?

Ostatnia edycja:
Do góry