reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2013

Teri gdzie byliście? Pizza?

Kingusia podaj, proszę szczegółowy przepis, krok po kroku, łącznie z biszkoptem ;-) co,gdzie, ile, jakie składniki, temperatura. Ja jednak muszę mieć podane dokładne proporcje składników :p wygląda pysznie! Można kupny biszkopt wykorzystać?

Gosiak nie.licz Godzin tylko ciesz się, że miałaś taki udany dzień :-D zakupy, jak zwykle, cudne! Szary bezrekawnik skradł moje serce ;-) jest piękny!

Palin mam nadzieje, ze juz spisz.

Intensywnie spędziliśmy dzień. Najpierw przejażdżka rowerowa, potem grill. Wróciliśmy po 18, bo już zimno.się zrobiło. Ja ćwiczyłam a J. I Zosia kolorowali malowanki. Właśnie położyłam Zosie, czekam aż zasnie, robię listę Reczy do Zrobienia na jutro.

reklama
melduję się
ojjj dzień był piekny prawie cały spędziliśmy na dworze po drzemce wyszliśmy i wróciliśmy dopiero na 18 na mama kontra mama :-p była pizza plac zabaw Dawid zagrał mecz z kolegami Daria wybiegała się tak że myslałam że mi zasnie już o 19 ale potem się rozkręciła i przed 21 dopiero zasneła
Mikoto fajny dzień mieliście jutro też ma być tak pięknie :-) i u nas pisiu pisiu na topie :-D
Gosia dokładnie każde dziecko inne moja koleżanka urodzila dokladnie w tym samym czasie co ja i jej córeczka bardzo puzno wszystko robiła siadła dopiero na 10 miesiac a chodzić to bardzo długo nie chodziła chyba dopiero na 1,5 roczku ale to troche wina tej koleżanki bo sobie tak dobrała do siebie że to wczesniak że bardzo ograniczała to dziecko np , nosiła w rożku usztywnianym do 9 miesiaca nie kładła na brzuszku bo sie bała itp ... bardzo ograniczyła rozwój ruchowy dziecka więc opuznienia za pewne nie wynikały z wcześniactwa zresztą teraz ma 3 lata skończone i na spacerach ją albo za rączke trzyma żeby sie nie przewrociła albo na rączkach niesie to dziecko nie wie co to rower :no:
kingusia wowo ale bomba kaloryczna :-p powiedz czy jest bardzo czasochłonne ?ja jestem za leniwa na takie ciasta :zawstydzona/y:

Mikotku - ten szary bezrekawnik skradl tez moje serce i bedxie dlugooo czekal bo jest na wiek 12-18 mcy ale zobaczylam i sie zakochalam ;) Zosia juz koloruje ? Sa kolorowanki dla maluszkow wnaszym wieku tzn dzieci :p

Terii- w rozku do 9 m-ca?? Ja bym nigdy nie pomyslala aby tak donoszonego wczesniaka traktowac jakos inaczej. To tak jakby wiek dziecka liczyc inaczej. Hmmm nie patrzylam na to w ten sposob. Super dzien mieliscie !
My musimy zaczac klas Tymka pozniej. Jak mial 2drzemki chodzi spac o 20 teraz na jednej zaraz po 19 ale faktycznie jest zmeczony. Czytalam ze pierze tyg po rezygnacjiz 1 drzemki moga byc ciezko bo 1 to za malo a 2 za duzo i musi sie maluszek przyzwyczaić

Mikoto, spałam jak pisałaś, ale od godziny juz nie. Jednak mam nadzieje jeszcze usnąć niebawem ;-)
I u nas kredki choć raz dziennie idą w ruch (choć Miki woli patelnie :p ).

Teri to super dzień mieliscie.

Gosiak, u nas jak Miki wstanie do/o 6 to staram się robić 2 drzemki, a jeśli później to juz 1. Przy czym ostatnia żeby zawsze była w podobnej porze. I pora nocnego spania nam sie raczej nie zmienia. Fakt, że ostatnio po 18 juz się robi marudny ze zmeczenia, ale myślę, że to trochę tez wina pogody (wczesniej robi się ciemno).

U nas popołudniu przestało wiać i zrobiło się spacerowo. Poszlismy pokarmic kaczki (Urwis co dostał kawałek chleba żeby rzucić kaczkom to wrzucał sobie do buzi) i na łódkę nad jezioro (jes taka stara wymalowana, wystawiona chyba dekoracyjnie, ale dzieci na niej się bawią). Miki jakiś wyjątkowo spokojny był, jak do nas podszedł było juz CZUĆ, dlaczego :p Tak się skasztanil, że i pampers pełny i body w kupie i rajstopy. Trzeba było się ewakuować do domu, omijając juz plac zabaw, na wczesniejszy prysznic. I dzięki Mikiemu zaplanowane na rano pranie trzeba było robić jeszcze wieczorem :-\

Nocka mija spokojnie. Chyba zęby na razie odpuściły (ciekawe na ile tym razem), ku niezadowoleniu Ara (specjalnie pozamieniał się na służby, żeby być do pomocy przy marudzeninu, liczyl, ze teraz przecierpimy i będzie spokój później, ale oczywiście Miki ma swoje plany).

witam porannie z kawusią za oknem już słonko mimo chłodku porannego jest super :)
Gosia no ona liczyła wiek inaczej mówię Ci masakra ta Mała jest równe 2 lata starsza od Darii wyobraz sobie że ona 2 letnie dziecko usypiała chustając na rekach :szok:chyba by mi ręce odpadły takie klocka tak usypiać ogólnie to temat rzeka co ona robi ...ale i tak uważa się za najlepszą matkę :baffled: potwierdzam pierwszy tydzień przechodzenia z 2 na 1 drzemkę troszkę ciężki ...malowanie u nas wiadomo to nie jest tak że jest wszystko sliczne pomalowane raczej zamalowane u nas kredki juz od dawna z racji ucznia w domu Daria tylko czyha aby dobrac sie Dawidowi do piornika bo tam jest pisiu pisiu a ma swoje ale i tak Dawida jest lepsze ...
Mikoto jak Zosia spała dziś czy też były nocne pobudki ?

oo wstała już ale kawka wypita więc ok
reszta dziewczyn jak weekend meldować się na bb :-p

Ostatnia edycja:
Hej kobitki kochane!

Witam się poniedziałkowo. Dziewczyny juz nie śpią i nocka minęła kiepsko: 2 pobudki Zosi, 4 Marysi i 3 Helenki:baffled: I weź się tu człowieku wyśpij.
Zosia zwykle isę nei budzi ,ale dziś miałą zły sen , a potem bała się pójść do łazienki. U Heli pobudki to ostatnio norma- ząbki wychodzą + odstawiamy się od piersi. A Marysię znó gardło boli:crazy: Czy te choróbska u nas się nie skończą????? Wszystkie dziewczyny znowu mają katar:-(
Muszę wypic mocniasta kawę, żeby poczuć, że żyję:tak:

Mikoto, Palin- Hela tez koloruje- chce naśladowac siostry.

Kinga- suuuuuuuuuuuper ciacho!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A propos biszkoptu- mam fajny przepis, bez proszku do pieczenia i zawsze sie udaje:tak:

Gosiaczku- miałam wrzucić przepis na jabłecznik, zapomniałam, sorki. Ale on właściwie jest już wrzucony od dawna. Jak wejdziesz w "Czerwcówki w kuchni" , wpisz SZARLOTKĘ w "szukaj w wątku". I tam będzie przepisik na ciasto kruche. Ja to ciasto całe kładę na spód dużej blachy, na nie jabłka, a na jabłka ubitą na sztywo pianę z białek ze sporą ilością cukru (sypię na oko). I do piekarnika!

Weekend nam minął rodzinnie, wczoraj odpoczełam- Daniel wziąl dziewczynki na spacer, poszydełkowałam:-D Dziś obiadek już gotowy w lodówce, wiec plany tez pod znakiem szydełka.

Idę po kawkę. Kto chce?

Witam się poniedziałkowo!

Palin usunęłas? Pospalas dłużej? Niestety, nie ma tak dobrze :p nie ma co planować ;-)

Teri i u nas mimo że o 7 było zaledwie 5 stopni jest słonecznie! :-D dziękuję, że pytasz. Dzisiaj noc przespana w całości. Zmieniłam tylko pampersa ok. 5. Jakie macie plany na dzisiaj?

Dmuchawcu jejku :-( taka kiepska noc :-( zdrówka dla Dziewczynek! Kochana, należał Ci się odpoczynek, pięknie ze D. Zabrał ul na spacer. Dmuchawcu, zgubił mi się centymetr, musze go pilnie odszukać i zmierzyć Zosi główkę. Przepraszam za zwłokę :-( :-* ja poproszę duuuuuza kawę. Jeszcze nie piłam :-( nie mam mleka :-/

J. Pojechał do dentysty, dostał tez listę zakupów i dywany do oddania do.pralni, mam nadzieję,że jakaś znajdzie w naszej mieścinie??? :-/ ogarnelysmy z Zosia poranny rozgardiasz, wstawilysmy pranie i bawimy się.

Dzień dobry. Uff, łaskawy Mikołaj dał mi dospać do 7 (nie wiem ile wczesniej wstał). Teraz wcina śniadanie (wolniutko mu idzie, ale je sam i delektuje się ogorkiem i pomidorem).

Teri, naprawdę dziwna matka. Zazwyczaj to chyba na odwrót rodzice stają się udowodnić, ze dziecko nie ma żadnego "spóźnienia" w porównaniu z innymi, a ona robi wszystko, żeby pokazać, ze można na sile uwstecznic dziecko.
Mikołaj tez tylko mazia po kartkach kreski różnymi kolorami, ale teraz to chyba najważniejsze, że się interesuje i ćwiczy trzymanie kredek oraz ruch ręki.

Dmuchawcu, uuuu, kiepska nocka. Zdroweczka dla Pszczołek. U nas Mikołaj ne a za bardzomskad brać wzo do naśladowania. Musi sam wszystko opanować, żeby być wzorem dla siostry. Ech, odpowiedzialne zadanie go czeka ;-)

Niby juz jest 14 stopni, ale jest pochmurno i tak niepewnie. Ciekawe, czy uda nam się wyjść pobrykać...

Palin dokładnie chodzi o ćwiczenie motyryki małej ;-)

Tyle powinny zarabiać panie domu ;-)

Załączniki

• 1411974574053.jpg
    1411974574053.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Do góry