reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Anula gdzie ty takie ceny znalazłaś? Ja za pierwsze badania jakie robiłam jeszcze przed ciążą jak zmieniałam lekarza to zapłaciłam ok 150zł i tam miałam wszystko - toxo, chlamydie itp a nawet wstępne badanie HIV.
Tak przy okazji lekarz każe wam HIV robić?
Kraków kochana niestety. Dodam, że robiłam w najtańszym lab w krk :/ A te badania, które mam zrobić teraz, są wykonywane przez wymaz z cewki moczowej, bo z szyjki macicy zrobić mi nie mogą. I hiv też robiłam, na szczęście u teściowej, więc za darmo, tam też zrobili mi grupę krwi, bo to też drogie badanie, a przy każdej ciąży trzeba powtarzać. A hiv to już podobno standard.

reklama
Anula, mnie trochę już odpuściły (a chciałam je już sobie odcinać, żeby móc tylko zasnąć). Ale dalej rosną (niedługo znów mi przyjdzie po staniki się wybrać na zakupy). I czasem jak sutki zahaczę to bolą długo długo. A jeśli już o piersiach mowa - znajome radziły mi chodzić jak najwięcej w stanikach (nawet spać), żeby biust zachował jędrność, nie obwisł. Wy też stosujecie jakieś patenty? Co prawda mam krem na poprawę jędrności biustu, ale nie wiem, czy go stosować, bo nie wiem, na ile się wchłania do krwioobiegu.

ja właśnie niczym nie smaruję, bo boję się że przez skórę " wsiąknie " :p muszę się wybrać do apteki i zapytać o jakiś bezpieczny specyfik. A ze starych domowych sposobów - okłady z kapusty chyba były :p albo chłodny prysznic. Oj co to będzie w czerwcu jak nam mleko napłynie uhuhu :D

Anula grupę krwi robi się raz na cale życie. My w przypływie impulsu poszliśmy zaraz po ślubie zrobić i lekarze to honorują mimo, że to już 3 lata minęły. A czemu nie mogą Ci wymazu z pochwy zrobić?

Pali ja o stanikach słyszałam ale nie wiem czy to takie wygodne. Pewnie trzeba jakiś bez drutów kupić czego sobie nie wyobrażam. Ja muszę sobie większy na co dzień kupić bo moje staniki duże D wydają się jak małe A.

Ja nie mam zaufania do kremów. Do smarowania ciała muszę sobie zwykłą oliwkę dziecięcą kupić i będę się nawilżać. Bo jak mam mieć rozstępy to je będę mieć a jak mam mieć obwisły biust to też będę mieć. Żaden nawet najlepszy krem nie pomoże.

Ewelina a za ile sobie krem kupiłaś? Ja widziałam Mustele na rozstępy za 100zł!! :szok:

Mi i moja gin, i moja mama i w lab powiedzieli, że przy każdej następnej ciąży robi się grupę krwi, bo mogą wystąpić jakieś przeciwciała, więc zrobiłam :p A jeśli chodzi o wymaz z szyjki macicy to w ciąży podobno nie chcą robić ... Chociaż cytologię moja gin mi robiła hmmm nie wiem już sama tak zaleciła to tak zrobię ...

Ostatnia edycja:
justysia87 witaj :) Widzę ze mój rocznik? ;-)
marcysiowa nie polecam na dłuzsza metę oliwki bo wysusza skórę co może powodować jeszcze większe rozstepy...

Ja nie wyobrażam sobie spania w staniku... Teraz mam 75F "sztywny". Miękki bez drutów będę zakładać dopiero jak będę karmić.
Dziewczyny i juz pisałam na wizytowym wątku... Jutro mam badania prenatalne i strasznie się denerwuję... BARDZO proszę o kciuki bo jak już wiadomo to bardzo pomaga, jest w tym jakaś moc :-)

Marcysiowa - mój M. kupił mi właśnie 'tę' Mustellę. Chciałam go udusić. Krem jak krem - nic specjalnego. Długo się wchłania. Z Natalią używałam Fissan'u - kupowałam w aptece. Był świetny i niedrogi.
Co do rozstępów to pewnie jak już pisałyście ktoś ma lub nie ma predyspozycji do ich powstawania. Tak czy inaczej warto trochę tę skórę ujędrnić i nawilżyć, żeby przynajmniej powstało ich nieco mniej ;-).

Anula - tak jak Marcysiowa pisze grupę krwi wykonuje się raz. Musisz mieć tylko imienne zaświadczenie / badanie. Lekarze nie honorują grupy krwi np. z wypisów ze szpitala czy z książeczek. Musi być pieczątka laboratorium i Twoje dane (imię, nazwisko, PESEL).

Przestraszyłyście mnie z piersiami - ja od ponad miesiąca nie używam staników. Po pierwsze są ciasnawe, po drugie piersi bolą w nich. Mówicie, że powinnam jednak nosić???

Robaczek - ja też od rana usiłuję pracować. Mam ambitny plan na dziś, ale jakoś nawet nie zaczęłam go realizować :(. Dzisiaj przynajmniej 5 protokołów muszę stworzyć i kilka spraw załatwić... Oj... ciężka sprawa, ciężka...

Znów bym zapomniała - WITAM NOWE MAMUSIE - nudnej ciąży - jak zawsze życzę :-).

Trzymam kciuki za wizytujące - MatkaEwa - trzymam kciuki za jutro!!!! Będzie dobrze!!!

PAULINKA - dla Ciebie też specjalnie już zaciśnięte &&&&&&&&&&&&&&!!! Będzie dobrze - zobaczysz :)

A ja dopiero za 2 tygodnie mam wizytę - odliczam już dni...

Ostatnia edycja:
reklama
natis dziękuję :* Jak się w ogóle czujesz Kochana??
I też myślę że czyms jednak w ciąży powinno się smarować. Rozstępy to w duzej mierze sprawa genetyki ale o ile przyjemniej jest mieć swiadomość ze robilo się wiele aby ich uniknąć :) No i mnie osobiście takie dbanie o siebie w ciaży sprawia masę radości i satysfakcji :)

...kiedys też słyszałam ze jak się w ciaży nie nosi odpowiedniego stanika to piersi się później "deformują" ale ile w tym prawdy to trudno mi powiedzieć. Ja sceptycznie do tego podchodzę ;-)

Do góry