reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Dwa testy wyszły pozytywnie, kreski nie były aż takie ciemne ale bardzo dobrze widoczne.
Robiłam betę i byłam u lekarza który potwierdził ciąże na 200 % :)

ailatan - za wcześnie jeszcze na badnia u gina. Nie denerwuj się i poczekaj. Jak już Ci pisałam najpewniejsza na tym etapie ciąży jest beta z krwi. Jak test wyszedł pozytywny to jesteś w ciąży. Testy się mylą tylko w drugą stronę - wykazują np. brak ciąży, gdy ona jest, ale nigdy odwrotnie. To, że jest blada kreska świadczy o wczesnej ciąży, ale hormon został już wykryty, więc jest.

U mnie też dosyć późno się stwierdza ciążę i dopiero w 5-6 tyg. jest widoczna na usg, dlatego zawsze gin każe mi betę sprawdzać czy się dobrze ciąża rozwija.

Kingusia - witaj :)

Ostatnia edycja:
Dokładnie to mi powiedział lekarz co napisała natis.

Za dwa tygodnie mam kolejną wizytę, lekarz powiedział że powinno być widać już serduszko maleństwa :)

Natis - bo ja taka w gorącej wodzie kąpana jestem i wszystko muszę wiedzieć od razu :p Ale ja gdybym była to byłby to 4 tydzień, a Tobie Kingusia91 w 5 tyg już lekarz na 200% potwierdził, ale Ci fajnie :) A ja te testy miałam takie blade, że jakoś nie chce mi się wierzyć, że mogę być... Nie lubię takiej niepewności... ;/ Siedzę w pracy i tylko myślę o tym... Teraz czas będę miała, żeby pójść na betę w piątek rano dopiero... Ale pewnie okres dostanę do tego czasu :(

Ja też tak mam że lubie szybko wszystko wiedzieć i dlatego poszłam zrobić bete a potem do lekarza :)

Dziewczyny w którym tyg lekarz zakłada kartę ciąży?

Kingusia - u mnie kartę ciąży zakłada dopiero jak serduszko bije. Wtedy też daje pierwsze skierowanie na badania.

ailatan - betę możesz zrobić o każdej porze dnia, nie trzeba być na czczo. Jedynie przed badaniem dobrze nie jeść nic bardzo tłustego. Ja robiłam nawet i o 18 - u nas lab. czynne jest do 21. Po godz. miałam wynik.

reklama
Do góry