reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

Witam w zimowy ,śniegowy poniedziałek .Rano byłam na badaniach - toxo i ogólne. Za dwa dni wyniki i w srodę wizyta u lekarza. Często te wizytki mam , no i krew mi pobierają bez przerwy na coś :-(. Zimno się zrobiło i nic mi się nie chce , a trzeba pomysleć o porządkach świątecznych. Dziewczyny w szkole , mały w przedszkolu , mężu w pracy. Nuda.

reklama
Witam sie porannie
Ja dopiero za chwile zabiore sie za sniadanko, dopiero wrocilam z przychodni, byłam na pobraniu krwi, chyba 4 fiolki mi spóścili:szok: Nie wiedziałam jak bede sie czuła i wziełam dzis wolne, ale jest na razie ok. Potem zmykam z mezem na zakupy. :-)

Witajcie dziewczyny.
U nas na szczęście nie ma śniegu.
Weekend minął, ale nie był lekki. Martwię się o rodziców. Mają problemy, właściwie to ojciec ich narobił a ja nie mogę im pomóc :-( staram się tyle o tym nie myśleć bo stresuje niepotrzebnie moje maleństwo... Mam nadzieje że jakoś to się ułoży.

Wczoraj byliśmy z mężem u jego chrześnicy z prezentem na Mikołaja bo potem nie będziemy mieli kiedy jechać a ona mieszka daleko. Swoją drogą dziwna dziewczynka. Ma prawie 7 lat ale zawsze jak ktoś do nich przyjeżdża to ona ucieka i na siłe nawet nie da jej się wyciągnąc z pokoju. Ja nie mówię żeby nam się na szyje rzucała ale z mama do pokoju mogłaby chociaż wejść. Tym razem matka przyciągnęla (dosłownie) ją na chwilę. Nawet na nas nie spojrzała. Głowa w drugą stronę. Prezentem się nie zainteresowała, mimo ze mama jej pokazywała.
No ale cóż... mam nadzieję że wyrośnie z tego... Tylko kiedy?

Korba współczuje bólu głowy... mam to samo. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.

mama wikusi
ja tez wymiotuje i mam mlóści, w pierwszej ciazy mialam do 13 tyg, a teraz juz prawie koniec 14 a mi wcale nie jest lepiej

jak mi troche lepiej to Was czytam
milego dnia babeczki;)

Też muszę zrobić badania... trochę mnie to będzie kosztować ale to dopiero ok połowy grudnia bo wizyte mam 19.12.

mamawikusi ja na szczęście już nie wymiotuje (obym nie wykrakała).
Za to mam nową zachciankę - kisiel :D
Od soboty juz trzy razy gotowałam :-) ale zapasy sie skończyły i muszę iść do sklepu...

Witam :)

My wczoraj wróciliśmy od moich rodziców. Przez tydzień sobie odpoczęłam, nabrałam sił.
Dzisiaj byłam na pobieraniu krwi. 4 fiolki pobrane i gdyby nie mąż nie wiem czy bym doszła do domu. Masakra dosłownie. Teraz sobie leżę. Teściowa mi małą po 13 odbiera z przedszkola więc biorę się za obiad :)

Witam dziewczyny. Niestety musze sie z Wami pozegnac :sad:
Bylam w sobote u lekarza...Mojemu malenstwu serduszko juz nie bije:sad:
Nie umiem teraz wiecej napisac... Zycze Wam wszystkim spokoju i zdrowka. Dbajcie o siebie dziewczyny i o Wasze malenstwa.

Witam. Doczekałam się II trymestru. Dziś zaczęłam 14 tydzień. Termin mam na początek czerwca czyli wychodzi na to, że jestem czerwcówką 2013 :) mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Mam już jedną 4,5 letnią córkę Alicję, która jest bardzo zadowolona, że będzie starszą siostrą. Oczywiście liczy na siostrzyczkę :) Moja ciąża przebiega raczej bezproblemowo, ale w zwiazku, że Alicja urodziła się w 32 tygodniu i szyjka niby jest długa i nic się nie dzieje, ale jednak nie do końca taka jak powinna byc, bedę miała zakładany szew jeszcze przed świętami. Postaram się poczytać parę stron wstecz żeby Was lepiej poznać, ale własnie kończę szkołe i jestem w trakcie pisania pracy inzynierskiej więc mam problem z czasem i pewnie do lutego nie będę jakoś bardzo często się odzywać.

Anbas bardzo mi przykro. Trzymaj się dzielnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja muszę odebrać wyniki posiewu, zapłacić dodatkowe ubezpieczenie (kiedyś podkusiło i dobrze, bo po urodzeniu dziecka, każde dodatkowe pieniądze się przydadzą). A na razie udało mi się podnieść z łóżka, żeby zrobić sobie 2 śniadanie (pierwsze jadłam jak Aro szykował się do pracy) - parówki na ciepło. I co kawałek na zmianę - z musztardą, z przecierem pomidorowym (wolę go od ketchupu). I zaraz chyba znowu się położę. Masakra jakaś, ciągle mi się chce spać...
--------
Gusiaczek, witaj. Ja też dziś finalizuję 13 tydzień i zaczynam oficjalnie II trymestr.
--------
Anbas, zamurowało mnie. Kobieto, trzymaj się. I zaglądaj czasem, napisz co u Ciebie, jak sobie radzicie. Tulę mocno <<>>

Ostatnia edycja:
Do góry