reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2013

MamaWikusi, przykro mi z powodu mamy. Teraz pewnie się do siebie zbliżycie, a wasze relacje się poprawią, tylko trochę szkoda, że w takich okolicznościach. Oby wszystko się dobrze skończyło

Natis, z tego co pamiętam, to lekarz kazał Ci jak najwięcej wypoczywać... Nie forsuj się za bardzo i życzę udanego spotkania;-)

reklama
u mnie też słonecznie za oknem, a w rzeczywistości na dworze strasznie zimno, chętnie zabrałabym się za mycie okien i pranie firanek, a potem już wyjmę ozdoby świąteczne, ale boję się, że na mycie okien to troche zimno i może mnie owiać, dlatego jeszcze z tym poczekam...
ja dzis nie mam pomysłu na obiad, chyba zrobie na szybko frytki ale co do nich?
Chciałabym się dzis zabrać za zrobienie takiego jajka:
jajko.jpg
ale nie wiem czy mi tak wyjdzie, bo nie jestem dobra w robótkach ręcznych, będę musiała poprosić męża o pomoc:-) miłego wekendu i zdrówka dla chorujących życzę

witam sobotnio. Ja od rana porządeczek robię:tak:, też mam jakiś napływ energii . Dziś schabowe na obiadek.
Dmuchawiec , Teri - dobrze że już lepiej u Waszych dzieciaczków.
Natis - zwolnij kochana proszę . Jeszcze dwa miesiące i będziesz hasać :tak:
MamaWikusi - niedobrze , że u mamy gorzej ze zdrowiem .
Robaczku - ale przyspieszyłaś !!! chyba mi na finiszu uciekniesz :tak:.
Sara - i jak po tej wizycie ????Nie pisałaś chyba co z brzuszkiem ??? Chyba , że przegapiłam...

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za słowa... Chce się do niej odezwać ale nie wiem jak zacząć. Może po prostu zadzwonię i zaproszę ich na urodziny Wiki i rozmowa jakoś sama się potoczy.
Natis ja wiem że masz zabezpieczenie ale nie szalej tak kochana
Justa nie wiem jak u was ale u nas jest bardzo zimno, może faktycznie wstrzymaj się z myciem okien.
A jajo jest super :)
My z Wiki po spacerku porannym, gołąbki wstawione :) Zostało tylko odkurzyć i ewentualnie umyć podłogi :)

Witajcie dziewczyny.
Myslałam, ze się wykończę. Mila chora, problemy z kasą i jeszcze okropna wiadomośc u gina! Powiedział, ze macica od ostatniej wizyty nie urosła wcale i jest nadal na poziomie pępka.Kazał się nie stresować. ALE JAK!!! I zrobic kontrolne usg za 2 tyg, miesiąc po ostatnim. Zapytałam go co to może oznaczać, bo jak mi nie powie to i tak naczytam sie w necie. Powiedział mi, ze na tym etapie ciązy to prócz tego, ze może nic nie oznaczac bo jestem wysoka a dziecko mogło zmienić ułożenie i wszystko bedzie ok, to jest ryzyko, ze dzidziuś nie rośnie i wtedy coś z nim się dzieje, jakiś problem. Oczywiście wyszłam i net. A tam choroby genetyczne, wady rozwojowe, wady wrodzone, wirusy, zakażenia wewnątrzmaciczne i ogólnie źle. Nie wytrzymałabym 2 tyg więc P szybko umówił mnie do lekarza do Lux medu. Tamten zbadał mnie bez usg, bo w lux medzie taka procedura, że usg to osobny dział. Lekarz był starszy i pewnie szkolony na badania bez usg, tylko dotykowo. Stwierdził, ze wszystko wygląda bardzo dobrze i macica wydaje się być w porządku do swojego wieku ciązowego. Ale dla mojej spokojności dał mi skeirowanie na usg. Tam pani doktor, bardzo konkretna i dokładna sprawdziła naszego malucha milimetr po milimetrze. Mały bardzo nisko ulozony, głowa pod spojeniem, co wyjaśnia moje problemy z chodzeniem i sikanie po łyżeczce, nogi zawinięte jeszcze nad głową, taki cyrkowiec i kopiący po szyjce. Dlatego macica mogła niżej się ułozyć. Wszystko w porządku;nerki, żoładek, kręgosłup, mózg, pęcherz, serduszko, nosek, raczki, nózki i wszystkie wymiary.Jest większy nawet niż wiek ciązowy o ponad tydzień. Pooglądaliśmy go jak szaleje z łzami w oczach. Wyszłąm jak na skrzydłach z gabinetu.
Musze teraz dojśc do siebie bo jestem psychicznie wykończona

Wisienka nie zazdroszczę lekarza. Ja nie lubie takich co coś ewentualnie znajdą ale nic z tym nie robią. U ciebie wystarczyło dokładnie badanie USG i problem wyjaśniony. Spokojnie. Będzie dobrze. A dr google nie czytaj. Mój lekarz mówi, że albo on mnie leczy albo dr google i mam wybrać. Nie ma co czytać w necie bo tam tylko same złe rzeczy są.

reklama
Wisieńka -wiem jak to jest bo mam 38 i też cały czas mnie prześladują lęki różnego rodzaju . Niby wizyty kolejne i usg są ok ale dopóki nie urodzę zdrowego dzidziolka to będę miała stracha :-(. Chyba wszystkie tak mamy ...

Do góry