Oj ale Was wzielo na temat malo przyjemny

dentysta!!brrrrrrrrr. U nas kazda wizyta w Polsce powiazana jest z wizyta w gabinecie, jak na razie wszelkie wieksze "prace" w uzebieniu robilismy w kraju u mojej dentystki, moj maz tez, jest z tego powodu bardzo zadowolony bo on tez z tych co ma mnostwo problemow. Dopoki leczyl zeby we wloszech wydawal mnostwo kasy i zadnych rezultatow, a okazalo sie ze mial poczatki paradontozy. Jedno jest pewne, jak w przypadku kazdego lekarza trzeba byc szczesciarzem by trafic na tego wlasciwego, profesjonaliste, ktory nie tylko pracuje ale i leczy;-). Efekt taki, ze teraz wystarczy uzywanie paradontaxu, na zmiane z zielonym elmexem, i ma spokoj. Oczywiscie mamy dentyste i tutaj, bo niestety nie zawsze mozna jechac do kraju a poza tym wiadomo, ze musi byc jeden na miejscu.
Jesli chodzi o fluor w kropelkach, to nie dawalam Patrykowi, ale dentystka w PL lakieruje mu zabki co jakis czas, mniej wiecej raz na rok, czasami dwa razy, zalezy, do tego uzywamy elmexu dla dzieci, i ja myje mu zabki, bo jak myje sam to tylko je dotyka szczoteczka i wypluwa

, do tego zero cukierkow, na szczescie nie przepada, ale np obzera (sorry za zwrot ale tak jest w rzeczywisctosci

)sie czekolada i potem wie, ze musi isc umyc zeby. Moze jestem troche przewrazliwiona, ale wole zapobiegac, wiem co przeszlam za dziecka.
Anika mnie tez chodzi po glowie od jakiegos czasu sciecie wloskow, ale jak zwykle troche sie boje, z jednej strony dlugie sa wygodne bo zwiazesz i via, ale jak mowisz tez trzeba sie nad nimi napracowac, a krotkie sa wygodniejsze, choc tez trzeba je ukladac, pamietam zawsze mowilam, ze na 40-tke zetne wlosy, zrobie totalna rewolucje, nie scielam, mezulo wyrazil sie negatywnie o tym pomysle

ale nie wiem co mi jeszcze strzeli do glowy

w czwartek mam zamowiona wizyte u mojej fryzjerki.
Dzisiaj swietujemy 11 listopada, wieczorem mecz Polska-Italia, towarzyski:-)
Wiecie, moj braciszek przylecial dzisiaj do Mediolanu, w sprawach sluzbowych, szkoda, ze to tak daleko :-(.