• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

cześć mamy polki we włoszech

emilka rybka witaj !! :-)
Agnieszka, Ania czemu nie lecicie samolotem? Najezdzilam sie busem i kurcze nie ma porownania :szok:
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i zycze milego dnia :tak:

reklama
No szkoda ze daleko, ale jak bedziesz miala ochote wybrac sie nad morze to zapraszam do mnie na pare dni w wakacje:) bedzie chlopiec... Marzylam o dziewczynce, ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe oczywiscie!!!! Bociana jeszcze nigdy nie widzialam we wloszech! Hehehe:D zycze zeby jednak do ciebie wpadl jak najpredzej kochana:) jejku tesknie za nasza polska kuchnia i mam taka ochote na barszczyk czerwony i niestety nie moge znalezc nigdzie buraczkow, nie wiecie moze czy mozna zrobic barszcz z gotowych juz przetartych burakow? niestety zadna ze mnie kucharka wiec nie wiem... Pozdrawiam:)

Agnieszka-Alex chciał strzelić gola piłką i przewrócił się....bidulek...raczej piłkarzem to on nie zostanie!:-)
Ivi-niestety ode mnie to samoloty nie podrodze są:-),wcześniej leciałam do Berlina,ale płaciłam za siebie tylko,a teraz liniami low cost,to wyniosłoby mnie jakies 800-900 euro w 2 strony(alex placi też) ...a nie stać mnie niestety
Co do barszczu to ja mam barszczyk czerwony błyskawiczny w domu,a buraki to tu rzadkość!!!!chociaż ze 2 razy widziałam na straganie....
Emilka a ty gdzie zamieszkujesz?

Dziewczyny czerwone buraki od czasu do czasu mozna dostac w coop,nawet ostatnio widzialam ze jest seler kozeniowy jakby ktora salatke chciala zrobic.a gotowane czerwone buraczki maja w conad i euro spin.
Emilko gratuluje chlopca:-):-):-) a bociana to juz kilka razy widzialam we wloszech:)).a co do czerwonego barszczyku to nie wiem czy mozna zrobic juz z ugotowanych buraczkow,ja tak jak ania_falko mam gotowy czerwony barszczyk w proszku.moj F to nie moze sie patrzec jak go jem!!! a jak czasem dodaje do zupki warzywnej zeby zrobic barszczyk ukrainski:baffled: to tylko sie w czolo puka.i dziekuje za zaproszenie,jesli ktoras bedzie w Perugi to na kawke zapraszam:-).

Nie mam skad wziasc nawet tego blyskawicznego, ale w ciazy to chyba ze swiezych buraczkow bylby najbardziej wskazany, szukalam wszedzie na razie nie znalazlam ale bede szukac dalej... dopoki znajde, lub dopoki mi minie ochota:)
^^^: ania.falco^^^:
A wiec, zamieszkuje w marche, prowincja Macerata nie daleko Civitanova marche, Ja rowniez zapraszam na kawke, a przez Perugie przejezdzalam pare razy bo moj pracuje po calych Wloszech, takze jak mam ochote to ciagam sie z nim i zwiedzam:) hehe
Zycze milego dnia wszystkim, u mnie dzisiaj pieknie, ide na taras sie troche poopalac!!:)

czesc dziewczyny i umnie nareszcie piekna pogoda:-).dzisiaj zalozylam krotki rekawek,ach jak przyjemnie zrzucic te grubasne bluzki z dlugim rekawem.
Emilka_rybka jesli masz tak szalenie ochote na braszczyk czerwony to moge ci wyslac ten ekspreowy,podaj mi adres na pw.

Cześć dziewczyny,widzę ,że to tylko u mnie jakoś tako średnio ciepło....o krótkim rękawku to nawet nie myśle bo 20 stopni to jeszcze za mało....ale nas tu mało...a szkoda

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WLOSKIEGO DNIA MATKI.
witajcie.Emilka ja wlasnie zrobilam barszczyk czerwony z buraczkow kupionych w eurospinie-tych ugotowanych.Nawet smaczny wyszedl, dodalam je starte 10 minut przed koncem gotowania.Jak moj P nie lubi barszczu blyskawicznego to dzisiaj wciagnal dwa talerze.No i gotuje zupy normalne na cielecinie dla malej bo tych ze sloiczkow nie jada.Wybredna albo smakoszka.Ivi ja tez nie mam po drodze na lotnisko, tutaj musze jechac do Rzymu, a w Polsce z Krakowa do mnie jest 460 kilometrow.No i teraz to ceny.Owszem znalazlam jeden przelot bezposredni nawet tanio tylko ze jak bede wracac to w dwie strony wyjdzie 570 euro.Moja Viki tez placi "miejsce" od 20 euro w RYANAIR pomimo siedzenia na kolanach.No i nie wiem ale jak chcialam zarezerwowac od nich bilet do Wroclawia to nie ma terminow albo nie lataja juz.A to byla jeszcze jedna z najtanszych lini lotniczych.W tamtym roku we wrzesniu za dwie dorosle osoby i niemowle zaplacilam 112 euro w dwie strony.Tak wiec bedziemy sie tluc busem.Jestesmy Polkami ,i jestesmy silne.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny z zza zachmurzonej Perugi.u mnie dzisiaj wieje niemilosiernie i sie chmurzy co chwila to slonko:no:.
pocieszcie sie dziewczyny ze i ja jak chce leciec samolotem do domu to musze albo do Rzymu albo do Florencji na lotnisko jechac.a zGdanska to mam juz blisko do domu okolo godzinki jazdy i tez chcac w tej chwili leciec i to sama to place w obie strony oko 400 euro i dlatego bede jechac jak zwykle autobusem zeby taniej bylo.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry