mollyyy
Fanka BB :)
Hej wszystkim, pomóżcie proszę. Mój roczny syn zaczął bardzo źle spać. Karmie go piersią, próbowałam podawać mm ale nie akceptuje butelek. Od jakiś 2 tyg budzi się co chwilę i wisi na piersi. Zaczęłam już z nim spac bo karmiłam go, odkładałam i po jakiś 10min znów pobudka była. Dziś w nocy karmiłam go chyba z 10 razy. Najspokojniej i najdłużej (koło godziny) śpi mu sie na moim ręku albo męża. Próbowaliśmy nie dawać mu piersi w nocy, 3h płaczu, wody nie chciał. Poddaliśmy sie. Proszę powiedzcie mi że to taki etap i minie. Zastanawiam sie czy problem nie jest to, że syn na noc zasypia przy piersi. Po kolacji, kąpieli daje mu pierś i.przy niej zasypia, nie mam możliwości nauczenia go samodzielnie zasypiac. Gdy był mniejszy to potrafił, później zaczął sie obracać i już nie potrafił leżeć w łóżeczku spokojnie żeby zasnąć. Jeśli chodzi o rozszerzanie diety to nie ma znaczenia czy zje duzo w ciągu dnia czy mniej, i tak sie budzi. Na kolację daje mu kaszkę na mm żeby sie lepiej najadł ale bez rezultatu.