reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cztery koła dla naszego maleństwa

Dziewczyny a jak dlugo Wy chcecie wozic dzieckow gondoli???? przeciez dziecko co ma 2-3 miesiace zaczyna byc ciekawe swiata, trzeba mu ten swiat pokazac a z gondoli ma jednak male pole widzenia. Ja od poczatku wozilam w foteliku samochodowym, mala patrzyla sobie z niego na caly swiat:))) i obserwowala. A fotelik ma takie ksztalty, ktore sa przystosowane do malego jeszcze gietkiego kregosupa. Oczywiscie jak juz pisalam ja mialam wozek graco- fotelik byl wpinany w wozek.
Ja zamierzam wozić dziecię w gondoli co najmniej do pół roku,jak nie 7 miesięcy.Dlatego dla ciekawskiego malucha fajne rozwiazanie to podnoszone oparcie w gondoli;-)
Szczerze nie wyobrazam sobie wozić dziecko w foteliku na stelażu(no chyba,ze po hipermarkecie,w którym i tak żadko bywam z dzieckiem)zimą:confused:,szczególnie jak wieje i zimno jak w tym roku.Z resztą ortopedzi nie polecaja dłuższe siedzenie dziecka w foteliku,u nas jedynie w samochodzie.:tak:
A jaki wózek kupiłaś poprzednio, jeśli można wiedzieć?:confused: Ja też po półtora roku zmieniłam na parasolkę, a tamten sprzedałam, bo wiedziałam, że jeżeli kiedyś będę miała drugie dziecko to będę chciała inny wózek;-) No i gondola, tak jak piszesz, musi być obszerna:tak:
Miałam firmy DorJan.
*** Dorjan - producent w

reklama
Dziewczyny a jak dlugo Wy chcecie wozic dzieckow gondoli???? przeciez dziecko co ma 2-3 miesiace zaczyna byc ciekawe swiata, trzeba mu ten swiat pokazac a z gondoli ma jednak male pole widzenia. Ja od poczatku wozilam w foteliku samochodowym, mala patrzyla sobie z niego na caly swiat:))) i obserwowala. A fotelik ma takie ksztalty, ktore sa przystosowane do malego jeszcze gietkiego kregosupa. Oczywiscie jak juz pisalam ja mialam wozek graco- fotelik byl wpinany w wozek.

Co najmniej pol roku. Moja corka w pierwszych miesiacach zycia raczej nie podziwiala swiata tylko w 3 minuty w wozku na spacerze zasypiala ;-)

Ja zamierzam wozić dziecię w gondoli co najmniej do pół roku,jak nie 7 miesięcy.Dlatego dla ciekawskiego malucha fajne rozwiazanie to podnoszone oparcie w gondoli;-)
Szczerze nie wyobrazam sobie wozić dziecko w foteliku na stelażu(no chyba,ze po hipermarkecie,w którym i tak żadko bywam z dzieckiem)zimą:confused:,szczególnie jak wieje i zimno jak w tym roku.Z resztą ortopedzi nie polecaja dłuższe siedzenie dziecka w foteliku,u nas jedynie w samochodzie.:tak:

Popieram.
Fotelik samochodowy jak nazwa wskazuje jest do samochodu i sporadycznie na szybkie wypady, np. z auta wpinam w stelaz i na szybkie zakupy. Nie wyobrazam sobie wozic w foteliku jako standard, a zima to juz w ogole.:sorry2:

i ja dorzucę swoje 3 grosiki a sprawie pojazdu dla maleństwa.

Synka woziłam w wózeczku firmy Graco - ma dużo plusów, ale gdy kupiłam nowy wózek odsłoniły się minusy.

Najpierw to, czego wymagam od wózeczka:
- musi "wyglądać" (no bo jak to sprawdzić???) na wygodny dla maluszka
- musi się łatwo składać do rozmiarów mieszczących się w bagażniku
- musi być zwrotny, mieć w miarę duże koła
- nie ukrywam, że zależy mi też na dizajnie - dziecko dzieckiem, ale mamie też musi się podobać...

za chiny ludowe nie chcę wózka typu Tako, czy Maked bo moim zdaniem koszmarnie wyglądają obwieszone tymi osłonkami, budkami no i ten grubaśny srebrny stelaż - no dla mnie szczyt wioski - choć jest to tylko moja subiektywna ocena, a gusta jak wiadomo są różne.

Wracając do Graco: polecam generalnie, bo wózek jest w dobrej cenie, zwrotny, fajnie się składa i w miarę nieźle daje radę na nierównościach. Gondolkę zastąpiło miękkie nosidełko i woziłam w nim synka 3-4 m-ce później jeździł w rozłożonej spacerówce i spokojnie dało radę.

Latem tego roku kupiłam przed wyjazdem na wakacje Bebe Confort Loola - bo jest to lepsza opcja do zapakowania się na wczasy i powiem że nie przypuszczałam, że jest taka różnica. wózek jest zwrotny, leciutko się prowadzi ma świetne funkcje blokowania kół, hamulec, zmianę położenia rączek... Mały jak wózek przyszedł siedział w nim półtorej godziny i nie chciał wyjść.... to chyba mówi samo za siebie. Wadą jest niewątpliwie to, że wózek z 13 kilowym dzieckiem ciężko się podbija - co przy polskich krawężnikach bywa nie wesołe - ale zamierzam wypróbować loola up - nowszą wersję.
Do czego zmierzam: jasne, że nie trzeba wydawać grubych tysięcy, ale te droższe marki mają swoje zalety.... OGROMNE w porównaniu do tańszych wózeczków... jakość, materiał, no i rozwiązania dla wygody zarówno dziecka jak i osoby prowadzącej pojazd są bez porównania.

moje typy to mutsy transporter i casualplay s4 - ale im więcej oglądam tym bardziej się waham i zastanawiam.... choć to chyba nie tylko moja przypadłośc ;-);-)

marulka też brałam te dwa modele pod uwagę :)

mutsy odpadł przez małe siedzisko w spacerówce, nisko montowany daszek i nieregulowany podnóżek.
casualplay z kolei spacerówka nie rozkłada się na płasko (lekko ponad poziom 180 stopni) i nie do kąta 90 stopni. oparcie jest trochę niskie.

jednak można przymknąć oko na takie "wady" ;-)

kobietki to może i ja coś dorzucę
wybór wózka zależy też od tego gdzie i jak mieszkacie bo np. wtedy waga wózka może być decydująca mam kuzynkę 1,50 wzrostu 40 parę kg wagi mutsy i owszem super sie prowadzi ale dla niej wytaszczenie go pół piętra z piwnicy to jednak wyczyn szczególnie z dzieckiem na ręku :tak: taka osobista obserwacja jeśli o warunki fizyczne idzie no to i regulacja rączki będzie też ważna bo jak mamusia ma 1,60 cm a tatuś powiedzmy 1,80 cm no to trzeba wybrać wózek pod kątem możliwości obsługi przez oboje rodziców
ja w pierwszej ciązy wybrałam wóżek bardzo tradycyjny bo po pierwsze taki mi sie podobał a po drugie względy finansowe też miały duże znaczenie mieszkaliśmy na parterze więc waga nie była dla mnie decydująca Majka w gondli jeździła pół roku a drugie pół w spacerówce potem kupiliśmy lekką parasolkę
to nasze wózki
Focus - Wózek dziecięcy 3-funkcyjny, 21 kolorów, Focus Nowalex - Wózek dziecięcy 3-funkcyjny, wózek z gondolą, wózek głęboki, Ubrania dla dzieci: Skl
Wózek spacerowy Zooper Hula: Sklep Internetowy Baby Fant

Wiele mam go chwali,w sumie wózio bardzo stary,pamiętam go jeszcze sprzed paru lat i za bardzo sie nie zmienił.Jak dla mnie koszmarna spacerówka.Kumpela jeżdziła gondola i super sie prowadzi,duzy,wygodny,ale jak miała przejsć na spacerówke to pojeżdziła miesiąc i kupiła inny wózek.:tak:
Acha i jeszcze gondola dośc ciężka i trudno sie ja wypina.Ciężko tez sklada sie spacerówke,to tyle co wiem.
Niewatpliwa zaletą jest obszernosc gondoli,miękkie zawieszenie i pompowane koła.

Ostatnia edycja:
reklama
Roan Marita mi osobiście się nie podoba:no:
Ehtele-ostatnio wklejałam link do wózka firmo Jedo FYN4 ds-szukałam opinii-ludzie są z niego zadowoleni:tak:

Do góry