witam, zaleca się dodawać do zupek tłuszcz dla lepszej wchłanialności witamin - w zupkach słoiczkowych jest juz on obecny -najczęściej olej rzepakowy, a czy do przecierów owocowych ze słoiczka także powinno się dodawać tłuszcze? czy Wy tak robicie? 
reklama
Ja nie dodawałam .
Tłuszcz pomaga głownie w przyswajaniu wit. A. - zawartej m. in. w marchewce, dyni i innych "karotenowych" oraz zielonych warzywach.
Przy owocach nie sądze, by była taka konieczność, ja przynajmniej nigdy się z taka praktyką nie spotkałam. Owoce są trawione przez trochę inne enzymy.
Tłuszcz pomaga głownie w przyswajaniu wit. A. - zawartej m. in. w marchewce, dyni i innych "karotenowych" oraz zielonych warzywach.
Przy owocach nie sądze, by była taka konieczność, ja przynajmniej nigdy się z taka praktyką nie spotkałam. Owoce są trawione przez trochę inne enzymy.
Mariolciaa
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 5 Marzec 2011
- Postów
- 2 046
Ja nie dodawałam, i pierwszy raz o tym słyszę :-)
Podziel się: