reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

Witam się :-)
Ja już w jobie poranną kawkę popijam i czekam na atak staruchów :p Nocka taka sobie mała się budziła z 3 razy o 6 dostała flachę mleka i usnęła spokojnie ale kaszel ją męczy okrutny :/
Głowa mnie od rana napieprza pewnie z nie wyspania, jak ja już chcę wiosnę !!!!
Dobra nie smęce - miłego dzionka :-)

reklama
Hej!

Pinkol uważaj na siebie i sie nie przedźwigaj. Spokojnego rozwiązania.
Lilou ciesze się że wszystko gra. No kochana to niezłego byka urodzisz.

Co do plam z marchwi itp to sposobem dobrym i to mojej babuni jest:

• zanużyć plame w zsiadłym mleku na 3-4 godziny a potem wyprać najlepiej ręcznie jeśli nie ma mleka to zmoczyć plame w soku z cytryny.
  • nakroplić na plame troche wody utlenionej z 5 kroplami amoniaku a nastepnie wyprać.
U mnie najlepiej sprawdza sie sok z cytryny bo w sumie to zawsze mam w domu.

Miłego dnia.

u nas nocka sreednia...ok 5 do nas do lozka zawital ,,,od rana mama..
Niko dzisiaj ładnie szamal jajecznice :))

Mi Nikos podobal sie po porodzie, mal ciemne wloski, byl fakt spuchniety i mega podrapany ale podobal mi sie...potem ok 4-6 miesiac jak nie pil juz mleka zrobil sie drobinka, na buzce byl chudziutki a teraz nabral cialka...slicznosci moje :D

miala wpasc do mnie kolezanka ale mam lenia. ...

czesc laseczki widzę ze wy juz w pełni aktywne hehe ja tez w pracy własnie sniadanie wcinam dzis mam wizyte u połoznej pewnie tak mi podusi ten brzuch ze bede zdychac:wściekła/y::wściekła/y: z bólu...........

ale mrozik mamy a juz wiosennie sie robiło..:confused2:

Ilonka- a no zleciała- sama nie wiem kiedy??? a co do sklepu to tak mamy pomalutku sie kreci jak to Adaś mówi ze chleb z mielonką starczy ahhahah

Marcia- no widzisz synus bez mamy ani rusz ehhe skąd ja to znam i brawa dla małego za pieknie zjedzone sniadanko:-D
kozaczino- współczuje tego bólu głowy nie ma to jak z nim zacząc dzien... i przesyłam mnóstwo pozytywnych fluidów na porawę nastroju:tak::-D

skrzat- ja tez jak sie czasmi w necie zasiedzę to potem godzina za zegarku robi na mnie niezłe wrażenie:rofl2:
na-tuska- no ja bym chetnie odpoczeła ale tak jak piszesz sie nie da staram sie wszytsko robic na raty i stopniowo mąż duzo robi za mnie bez niego to juz bym dawno sie rozpadła hahaah

Dzień dobry!!!

Miała zamiar odespać ostatnie dni i spać do co najmniej 11(śpioch ze mnie wielki) ale mąż szedł dziś na 10 no to wstałam zrobiłam u śniadanko, posiedzieliśmy i już mi się nie chciało spać. Ale może i dobrze dłuższy dzień:-)

Wczoraj się jeszcze wkurzyłam na maksa, bo wynajmujemy mieszkanie i po wielu negocjacjach od ponad pół roku właściciele wykazali chęć sprzedania nam go. Nam tu odpowiada bo mamy bliziutko teściów którzy mają dom , ogródek, no i zawsze pomoc:-)
No i właścicielka powiedziała taką kwotę( po wielu naciskach z naszej strony, bo w banku mamy pozałatwiane, dokumenty przygotowane) i za mieszkanie powiedziała prawie 500 tysięcy:szok: zgłupiała kompletnie.
No i teraz mamy 2 miesiące na znalezienie i kupienie mieszkania. Już widzę przeprowadzkę z wielkim brzucholem....

skrzat a marzył mi się poród lekki i przyjemny:-)

Tygrynka jak ja lubię takie dni u znajomych:-)zresztą przyjmować też lubię:) co do imion myślimy nad Kornelem (ja i córcia) i Filipem. A mąż chciałby Piotrusia. No i się dogadać nie możemy. Ja mówię Kornel, teściowa się wścieka (ona tradycjonalistka i tak ją skrzywdziliśmy już imieniem Oliwia) .Czuję że zostanie Kornel:-D

Pinka podziwiam przeprowadzki, mnie chyba czeka ale nie wiem jak dam radę. Dużo sił życzę:-)

kozaczino może kawka rozbudzi? miłego dnia;-)

hej dziewczynki,
no my dzisiaj pospałyśmy do 9;30:) kochane to dziecko moje:D:D Apropos snu to tego dnia co Ilonka mi nagadała że mam ją nauczyć szybko chodzić spać, Basia sama zasnęła o ósmej:-)mało tego obudziła się o 7 rano i potem spała do 9:):) A teraz od kilku dniu zasypia między 21-22 raz chwilę wcześniej raz później i śpi bez pobudek do około 5-7 :-):-):-) a jak sie obudzi to poje i potem tak do 8-9:) Ha ha i wszytko przychodzi z czasem, sama zaskoczyła, nic nie musialam jej przestawiac, więc każde dziecko ma swój rytm i nic na siłę;) Jak sie zrobiła aktywniejsza w dzień to teraz szybciej pada:) Dobrze, że puki co się moje słoneczko w nocy nie budzi! No ale nie będę jej więcej chwalić by nie zapeszać:nerd:
Ja dziś do Biedronki muszę, potem upiec placek i dziś do mojej babci, bo jutro do jednych dziadków Basi, a w sobotę do drugich. W międzyczasie do Rikapy:) jutro lub w sobotę a w piatek idziemy jeszcze na to spotkanie chustowe;)

skrzat ale aktywnie u Ciebie:-) jak będziesz miała chwile to napisz mi o tych spotkaniach chustowych. Gdzieś o ty czytałam ale nie wiedziałam że w Poznaniu są:) Nosisz Basię w chuście? Ja zastanawiałam się nad zakupem, ale boje się że jakoś mi wypadnie(???) albo coś... bo ja niezdara jestem :p

Basia mimo, że zasypiała późno to raczej zawsze spała ładnie i długo:) To jej trzeba oddać:)
Lilou spotkania chustowe robi stowarzyszenie z Poznania (Chusty.net) spotkanie jest raz w miesiącu, koszt 2 zł:) tylko oni po 10 osób max więc trzeba się szybko zapisywać, teraz jest 21 stycznia, to trzeba patrzec i zaraz jak sie pojawi info zapisywać się:) Ja Basi nie noszę, ale jakoś mam chęć zapoznania się i spróbowania, dziecko można nosić długo więc zobaczymy, albo przyda się przy drugim żeby je nosić, jak Basia będzie już chodzić, zawsze łatwiej.
Co myślicie o takim spiworku? śpiwór śpiworek 110 112CM JEDYNY PROFILOWANY (1337009404) - Aukcje internetowe Allegro rózni się tym, że ma profilowanie na siedzisko, bardzo polecane są na forum.gazeta.pl więc się zastanawiam, babka z Poznania notabene je szyje:)
śpiwór śpiworek 110 112CM JEDYNY PROFILOWANY (1337009404) - Aukcje internetowe Allegro

Skrzat jak ją kąpiesz wcześniej to jednak jakoś jej pomagasz szybciej zasypiać :p powodzenia i niech te noce trwają i się nie zmieniają :D

Pinka trzymaj się ciepło!

Lilou my kupiliśmy mieszkanie jak byłam w 7miesiącu, potem szybki generalny remont i przeprowadzka, ale to już byłam w szpitalu, więc przeprowadzanie czyszczenie i układanie spadło na męża, rodziców i teściów :p tak to ja się mogę przeprowadzać :p

u nas standardowo Seba spał do 9, ale coś dzisiaj nie może sobie miejsca znaleźć, żadna zabawka nie zatrzmuje go na dłużej.. zaraz na jakiś spacerek lecimy, może się chłopak opamięta :D
jutro odbieram kalendarz, który będzie gotowy nawet dzisiaj po 18, ale nie chce mi się jechać na Głogowską ;) strasznie jestem ciekawa jak wyszedł...
my plany na weekend mamy spokojne - jutro moi dziadkowie, w sobotę znajomi, w niedzielę teściowie.. mam tylko nadzieję, że Seba już jest w pełni sił i da radę, jak nie to będziemy z czegoś rezygnować :)
aaa i co do plam z marchewki to super schodzą na słońcu! co prawda to teraz trochę niewykonalne ;)

reklama
Niko pieknie przesypial nocki do 6 miesiaca. Od 3 jest meczaco. Ciagle cos a to smok wypadnie z ktorym powoli chce sie zegnac, a to mamy nie ma. Czytałam wczoraj o lęku separacyjnym i Niko to przechodzi. Jak mnie nie ma jest ok. Jak mnie widzi to odrazu ma ma i na ręce...

Skrzat aktywnie. Ja jutro do fryzjera i w sobotę jedziemy do dziadkow. Z jednymi Niko mieszka wiec luz. Dzisiaj tylko zakupy zrobimy drobne bo kalendarz nie wyaplił bo zeszły tydzien ciagle cos. Pewnie dzis na saune pojde i na basen :-))

zaraz wjedzie kawka. Niko spi to komputer jak zwykle. Czekam na tel ze szkoly.

A co do imion to kolezanka ma Filipa to to jest mega drań. Urodzil sie 20 kwietnia jest roznicam iedzy nim a Nikosiem pare godzin ale jest nerwowy, ciagle płakał za noworodka...:)
Mi sie marzy drugi Gabriel zas Łuki chce Franka ale nie pasuje do Nikodema :) a jak dziewczynka to Natasza, Olga, Gabrysia, Nina

Do góry