reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy jest jakaś mama z Poznania?

MajkaK Dzieki teraz mam wytlumaczenie wirus, ale poza tym zawsze jest z nia ciezko, ja sie tylko pocieszam ze tez taka bylam a jakos wyroslam ;), czasem tez dzwonie do kolezanki ktora tez ma takie dziecko niejadka ;).
Widzisz z mamusia najlepiej.
A co po tych 2 tyg?

reklama
lilou - bedzie mi tak ciężko, jak cclowiekowi, który pali powiedzmy 2 paczki dziennie i nagle nie może nawet jednego macha wziąć ;))))))))))))) A wracam bodajże 12 kwietnia... :(((
krklisz - będą z nim dziadkowie (moi rodzice - tata nie pracuje [za kilka m-cy emerytura], a mam pracuje po kilka godzin 3 dni w biurze... także chillout :))... cieszę się, że nie muszę brać opiekunki - obcej kobity, ani do żłobka dawać - wtedy miałabym gdzieś pieniądze i poszła na wychowawczy! Aaaa to wszystko jasne - mała ma geny po Tobie :)))

lilou - pewnie czasem tak jest... mam nadzieje! niedługo wrócą do formy i znowu będą pałaszowac :)))

Ostatnia edycja:
krklisz - to mnie pociesza :))) żadni obcy nie będą musieli działać :))) Ano widzisz, niedaleko pada jabłko od jabłoni :)))))))))))))

Dzięki dziewczyny, tak mi się wydawało że ten Priorix to ta lepsza szczepionka, ale teraz jestem już pewna:) Jak Pani z przychodni dzowniła w grudniu przypomnieć o szczepieniu to mi mówiła że szczepią tą lepszą ale jeszcze ustalę czy na 100% priorix w takim razie! Kurcze koleżanka napisała ze3 miesiące po infekcji powinno się odwlekać szczepnie;/ to może jeszcze trochę poczekam. Teraz pójdę na to 6w1 po 18 miesiącu a ten priorix jeszcze wstrzymam!
Sempe i Malutka witam witam:)
Idę wieszać pranie zaraz, Młoda dziś ładnie zasnęła:) ale jakiś marud i lekki katarek:( mam nadzieję że się nie rozłoży!
Krkisz zdrówka dla Oli, ją też dopadło:(
Oki zmykam mężem się zajmować:p

Właśnie się dowiedziałam, że zostanę ciocią :). Moja siorka jest w ciąży.

gratulacje dla siostry i przyszłej cioci....... :tak:

Hej Wam:) Jestem mamą 8 ms łobuza Kamila, i 15 tyg fasoliny w moim brzuchu płci obcej na razie:-)

witam i zapraszam do częstych rozmów......

Ps. Piotruś zasnał bez "lulania"!!! Sukces :)

gratki dla Piotrusia..... :tak: a decyzja o porocie do pracy jest trudna :tak:ja wracałam za drugim razem juz po 3 miesiącach, po pierwszym dopiero jak Kacperek miał 20 miesięcy :tak:

Hej:-)

Tygrynka dzięki ze przypomniałaś mi o tym wątku, dawwwwwwwwwwwwwwwwwwwnnnnnnnnnnooooooooo mnie tu nie było!!!

witam ..... super, ze wyjad udany.......:tak::-D:tak:

a mój młodszy chyba obraził sie na swoje łóżko i od wczoraj zasypia u nas w sypialni..... :no: muszę coś z tym zrobic jak będzie sie to nadal powtarzało...... :tak:

Skrzat, 3 miesiące po chorobie zakaźnej jak ospa,9 mój Kamil miał przesuniete szczepienia własnie o 3 miesiące przez ospę, którą przeszedł mając 2 miesiace) a po infekcji chyba wystarczy 2 tyg.....:tak:

Ostatnia edycja:
Malutka cześć, ja mam prawie taki odstęp pomiędzy dziećmi jak Ty i powiem, że nie jest źle.
krklisz czyli problemy jedzeniowe się wyjaśniły. Wirus był za wszystko odpowiedzialny. Może teraz będzie lepiej a to niejedzenie jest związane z jakimś okresem w jej rozwoju? Poza tym kochana w życiu jest tak, że dobra i zła karma do nas wraca. Skoro ty też byłaś niejadkiem to teraz musisz swoje odrobić i pogimnastykować sie tak jak kiedyś Twoja mama.

My dzisiaj pojechaliśmy sobie spacerkiem do king cross. Porobiłam sobie zakupy w drogeryjnym. Zaraz pójdę sobie maseczki na twarz nakładać i będę piękna. Zosia bawiła się w kąciku malucha oczywiście sama albo patrzyła jak się dzieci bawią i biegała jak oszalała po sklepach. Sama z nimi po zakupy w takie miejsce nie mogłabym wyjść. Jedna w wózku a druga leci na schody ruchome prowadzące na parking albo do jakiegoś sklepu.

Ja miałam fajnie po pierwszym porodzie bo jak wyszlam ze szpitala to już byłam chudsza o 2 kilo niż przed ciążą a podczas karmienie zrzuciłam jeszcze 12 kg. Teraz 3 mi zostały do wagi wyjściowej. Niby nie jest źle ale brzuszek mam jakiś taki sflaczały i musiałabym coś z tym zrobić ale mi się nie chce.

edit: Skrzat mi lekarka powiedziała, że MMR najlepiej zaszczepić przed pójściem do przedszkola a jeśli są jakieś problemy w stylu alergie to przed ukończeniem 4 lat. Mi się ta wersja bardzo podobała ale sanepid zaczął przychodnie ponaglać więc i ona nas. Kurde a ja nadal nie wybrałam lekarza w Poznaniu :(. Nie mam pojęcia gdzie iść. Najchętniej poszłabym prywatnie ale taka wizyta 80 zł każdorazowo albo 120 abonament na jedno dziecko.

Ostatnia edycja:
jarzebinka - po drugiej ciazy latwiej Ci bylo psychicznie wrocic do pracy..?tez chcialam troche posiedziec z drugim a potem jednak trzeba zarabiac na zycie:-(
jagmar -zazdroszcze tych kg co po pierwszej ciazy ubylo kurcze:-) ja w pierwszej ciazy niby tylko 9 kg przytylam ale po porodzie stracilam tylko 5, a tez mi wrozyli ze wyjde o wiele chudsza niz przed ciaza a tu ech:p
MajkaK - fajnie miec babcie i dziadka na miejscu:-) u mnie nadal pracujący...choc mam przekorne te babcie i czasami potrafia mnie wytracic z rownowagi- jedno im mowie, a jak mnie nie ma swoje robia, bo przeciez one tez wychowaly dzieci i im nic nie bylo:eek::-D

Jagmar no właśnie gratki dla siostry:) Apropo ile kosztuje ten placyk zabaw w KingCrosie (ten koło empiku taki mały).
Mi mąż nadal zdycha, a chciałam go wykorzytsać, boszzz chłop gorzej jak dziecko:( Pranie powiesiłam, jeszcze muszę iść zmywarkę włączyć;/ Ale dobrze ze Marysia chociaż za mnie pozmywa:D

reklama
Do góry