reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Moja siostra po pierwszym porodzie przez dwa tygodnie dostawała kroplówki z 5% glukozy z ampułką witaminy C.
Młoda nawet żółtaczki nie miała. Nie martw się. Będzie dobrze. To naprawdę nie jest koniec świata:-) koniecznie zacznij brać coś osłonowego i wspomagającego pracę wątroby . Uważam, że dzięki temu sylimarolowi moja siostra uniknęła cholestazy w drugiej ciąży.

reklama
Tynka a zółtaczka dziecka co ma do tego ? tak się pytam z ciekawości,bo moj synek miał stwierdzoną zółtaczkę pokarmową i był żółty do 12 tygodnia życia :) i czytałam, że jest duża szansa że kolejne dziecko może też mieć długo zółtaczkę (wolałabym nie, bo tydzień bylismy w szpitalu, a potem drugi tydzien naświetlaliśmy się w domu), a dodam jeszcze że ja i mąż tez mieliśmy dość długo po narodzeniu zółtaczke.

Elenaa moja siostra miała podwyższone stężenie bilirubiny, dodatkowo poród wywoływany ,, na siłę 11 dni wcześniej " bo się nagle zrobiło niebezpiecznie i wszyscy lekarze wrozyli że mała na pewno dostanie zoltaczki. A jednak się udało i nie dostała. Moja siostra dłużej dochodziła do siebie przez ich zaniedbanie niestety.

Dziewczyny a jak to jest z z tymi kwaśnymi irygacjami przed stosunkiem na dziewczynkę? Godzinę przed trzeba zrobić? A później po przytulanku też od razu? czy poczekać trochę żeby nie zabić wszystkich plemników. Chcę próbować O+12 ponieważ dwóch synów mam z seksu codziennie

Monia zależy jakie masz PH przed staraniami.
Ja mam tez dwóch synow. Jeden bez planowania a drugi z 4 dni przed owu. Tez będę próbować metody o+12. Wkleję screena z forum co pisze o irygacjach. Moze Ci sie przyda [emoji6]
1477146891-ogg5bc.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki serdecznie Imama za screena :). Ja mam najbardziej wodnisty i roziągliwy śluz dzień przed pozytywnym testem owu i w dzień testu. Dzień po pozytywnym teście zaczyna gęstnieć i zanikać. Myślę, że wtedy spróbuje, tylko nie wiem czy nie będzie za późno ;)

Monia - to albo monitoring albo po prostu metoda prób i błędów, oddalać albo przybliżać czas odpowiednio, mierzyć ph

Imama- a zdanie o skoku to na końcu , znaczy się temperatury skoku wykresu mniemam, tylko ze trzeba uważać u mnie np był skok A owulacja była po skoku dopiero, a nie raz się zdarzy ze owulacja jest a później dopiero jest skok

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Miciurka chodzi o skok temperatury który ma potwierdzić przebyta owulacje.
A skąd wiedziałaś ze np owu była przed skokiem?

Ja sama musze zacząć wszystko odnowa- obserwacje itd bo po ciazy i kp pewnie wszystko mi sie pozmieniało

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też mam owu nieraz przed skokiem a nieraz w dniu skoku. Wiem, bo mam baby compa, a on mi pokazuje dokładnie po zakończeniu cyklu kiedy była owu.
Robię też testy owu i zazwyczaj wychodzi to dzień po pozytywnym teście.
Generalnie urządzenie pokazuje, że najlepszy dzień na poczęcie dziewczynki to
dzień przed owulacją i dzień owulacji, a chłopca 3-4 dni przed owu. Nie wiem niby sprawdzalność 80% ;)

reklama
Do góry