reklama
Megi_Meg
Fanka BB :)
Hej WamTak nawiązując do wróżb, prognoz, wszelakich przeczuć i horoskopów chciałem zapytać Was o dolegliwości jakie miałyście podczas ciąży w przypadku dziewczynek/chłopców (mdłości, zimne stopy, zachcianki, apetyt lub jego brak, tętno dziecka itd itp.). Na ten temat jest też wiele ludowych prawd i pół prawd
![]()
U mnie ciąża wzorowa, od samego początku do samego końca. Zero mdłości, zero zachcianek itp., jedynie zgaga często się pojawiała. Tętno dziecka dość wysokie, o ile pamięć mnie nie myli i przeczucie, które mnie nie zawiodło. Teraz sobie mówię, że na bank drugą ciążę będę miała "upierdliwą" bo za dobrze znosiłam pierwszą.
Dwa+Trzy
To nie reguła. Jak się okazuje, ja żadnej nie mam spokojnejU mnie ciąża wzorowa, od samego początku do samego końca. Zero mdłości, zero zachcianek itp., jedynie zgaga często się pojawiała. Tętno dziecka dość wysokie, o ile pamięć mnie nie myli i przeczucie, które mnie nie zawiodło. Teraz sobie mówię, że na bank drugą ciążę będę miała "upierdliwą" bo za dobrze znosiłam pierwszą.
Może więc Ty żadnej upierdliwej nie zaliczysz
Megi_Meg
To nie reguła. Jak się okazuje, ja żadnej nie mam spokojnej
Może więc Ty żadnej upierdliwej nie zaliczysz![]()
Mam nadzieje
Dwa+Trzy
Też tak myślałam i szybko się miejsce znalazłoMam nadziejebo pewnie i tak będę w przyszłości pracować całą ciąże, więc na dolegliwości i leżenie nie ma miejsca
![]()

Coś okropnego, po prostu kumulacja wszelkich objawów jakie tylko potrafią się pojawić w ciąży.
martoosia04
Ja pierwsze dwie ciąże idealne. Nic nie było, zero leków, zero zgagi itp.
A teraz w trzeciej WSZYSTKO! [emoji849][emoji849][emoji849] zgagi, wymioty, mdłości, skurcze przedwczesne od 18tc - No koszmar.
A teraz w trzeciej WSZYSTKO! [emoji849][emoji849][emoji849] zgagi, wymioty, mdłości, skurcze przedwczesne od 18tc - No koszmar.
Dwa+Trzy
Wiele razy czytałam, że 3 ciążę przechodzi się najciężej. Ale nie mam pojęcia skąd ta teoria i na jakiej podstawie. Jedynie mogę ją potwierdzić.Ja pierwsze dwie ciąże idealne. Nic nie było, zero leków, zero zgagi itp.
Jestem wykończona
U mnie też każda ciąża inna
Pierwsza, nie była planowana, dowiedziałam się w 2 ms, z objawów byłam senna lekkie mdłości rano pomagała mamba cytrynową i mandarynki. Apetyt na wszystko , zwlaszcza zeberka z Jeffs

wszystko mi smakowało, wszelkie przyjemności odczuwane 100razy lepiej
super ciąża..
Druga ciąża objawy od początku mega zgaga, mdłości skurcze w dole-stracona,puste jajo, nie wiadomo kto to byl
Trzecia ciąża od początku zmęczenie, senność, mdłości, odrzucenie od jedzenia wszelkiego, nie byłam w stanie nic ugotować. To była wiosna mogłam jeść same owoce , brzoskwinie ufo
po dwie siatki przynosilam ze sklepu. I drozdzowki ztruskawkami tez ok..Do reszty sie zmuszalam-synek
Czwarta ciąża.. bardzo metafizyczne, uduchowiona, trudno to opisać , mega natchnienie na gotowanie, wszystko smakowało, raczej warzywa..- niestety stracona, puste jajo, również nie wiem kto to był
Piąta ciąża..bardzo ciężka fizycznie i psychicznie..mdłości 1 trymestr cały dzień, ból zoladka, slabosc, zawroty glowy. Apetyt ok, tylko gdy spalam i jadlam nie było mi nie dobrze..smaki na wszystko, mięsa, owoce Melon, mango, arbuz ,jablka..czasem słodkie różnie..
19tc jeszcze czekamy na info kto to
ale ja widziałam chłopca, lekarka nie chciała nic potwierdzac mowiac, ze to za wczesniej
W żadnej nie było wymiotow
Pierwsza, nie była planowana, dowiedziałam się w 2 ms, z objawów byłam senna lekkie mdłości rano pomagała mamba cytrynową i mandarynki. Apetyt na wszystko , zwlaszcza zeberka z Jeffs

Druga ciąża objawy od początku mega zgaga, mdłości skurcze w dole-stracona,puste jajo, nie wiadomo kto to byl
Trzecia ciąża od początku zmęczenie, senność, mdłości, odrzucenie od jedzenia wszelkiego, nie byłam w stanie nic ugotować. To była wiosna mogłam jeść same owoce , brzoskwinie ufo

Czwarta ciąża.. bardzo metafizyczne, uduchowiona, trudno to opisać , mega natchnienie na gotowanie, wszystko smakowało, raczej warzywa..- niestety stracona, puste jajo, również nie wiem kto to był
Piąta ciąża..bardzo ciężka fizycznie i psychicznie..mdłości 1 trymestr cały dzień, ból zoladka, slabosc, zawroty glowy. Apetyt ok, tylko gdy spalam i jadlam nie było mi nie dobrze..smaki na wszystko, mięsa, owoce Melon, mango, arbuz ,jablka..czasem słodkie różnie..
19tc jeszcze czekamy na info kto to

W żadnej nie było wymiotow
reklama
Nie wiem, ja jakos nie sadze ,aby te objawy cos wskazywaly, moze predzej jak by porownywac u siebie, a nie z innymi..
Chociaż te dwie ciążę z synami których już mam-kompletnie różne
Zachcianki pokarmowe uważam, że wskazują na zapotrzebowanie organizmu na jakiś składnik. Z synkiem smakował mi dość szybko barszczyk ukraiński czyli buraczki, teraz też codziennie pije sok z burakiem Świerzno wyciskamy z ogromnym smakiem..
A to świadczy o anemii ub niskim zelazie poprostu
Chociaż te dwie ciążę z synami których już mam-kompletnie różne
Zachcianki pokarmowe uważam, że wskazują na zapotrzebowanie organizmu na jakiś składnik. Z synkiem smakował mi dość szybko barszczyk ukraiński czyli buraczki, teraz też codziennie pije sok z burakiem Świerzno wyciskamy z ogromnym smakiem..
A to świadczy o anemii ub niskim zelazie poprostu
Podziel się: