reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hmm...może macie rację z tym testem..tylko problem w tym że własnie wracam z okolicznych aptek osiedlowych i takowych testów nie mają, wiem ze na pewno widzialam w carrfourze,a to kawalek drogi męzulo chorowity wiec nie wiem czy go namówie na przejażdżkę no a z kolei skoro chory to w ogóle nie wiem czy go namówię na przytulanko..hmm..
Obiawy wiem,że nie należy tylko brać pod uwagę,ale jak na moje rozumowanie to własnie dziś była owu. Albo nawet w nocy czy jakos tak, bo jest tak:
1) w tej chwili już tego śluzu rozciągliwego jest niewiele, a od kilku dni zaczynał się pokawiać. Rano było go nagle bardzo bardzo dużo (wrażenie jakby @ się pojawiło) od kilku dni czułam uczucie "mokra"
2) moje mierzenie tempki jest trochę niemiarodajne, bo wstaję w nocy ale dwa dni temu tempka spadla z 36,6 do 36,3 (z tego co czytałam to ten spadek własnie oznacza owu,choć jest bardzo mało zauważalny) po owu dopiero jakieś dwa dni rośnie tempka.Dziś rano 36,7
3) piersi bolą,rosną, kręgosłup to wręcz mi odpada-ale to akurat mam wytłumaczenie-powód mały dreptuś
4) samopoczucie fatalne psychicznie, mogę na zawołanie siąść i sie rozryczeć (to podobno też normalne u niektórych kobietek przy owu)

tak czy siak, jeśli dziś jest owu to mnie nie urządza jeśli chcę dziewuszkę nie? Bo przytulano może zaowocować chłopaczkiem
A plemniczki żeńskie może dadzą radę-sobota późny wieczór, wcześniej 3 doby przerwy. Może dadzą radę,co? No głośno myślę teraz. Ale wiecie co..chyba jednak zdam się na los. Jeśli będzie wyjątkowy nastrój i najdzie nas ochotka na przyjemności i masowanko pleców żonki to co tam. Drugi taki śliczny chlopczyk też będzie fajowy a co tam:tak::tak:

Ano właśnie NiaNia, bierz się za nas

ps.dziewczynki, powiedzcie mi..mogę się dziś czuć jak przed @? Normalnie mam takie uczucie, że zaraz pojawi się małpa.Rozsadza mi podbrzusze

reklama
Kasiu moze coś się zagnieżdza ;-)

Dziewuszki ja to nie wiem jak to jest, ale recepta na zajscie w ciąze jak dla mnie wcale nie okazała się taka trudna. Jest tylko kilka podstawowych zasad :

- nie bzykamy sie najlepiej od okresu do jajeczkowania, niech pleminiki sie wzmoncią ( a co :cool2:)

- robimy testy owulacyjne o stałej porze dnia. Nie szalejemy z interpretacją. Bzykamy sie 1.na dziewczynke gdy otrzymamy druga kreskę dość dobrze widoczną, ale nie identyczna jak pierwsza 2. na chłopaka 4 h lub póxniej od otrzymania pozytywnego testu owulacyjnego

To wiecie zapewne, ale dokładne przestrzeganie tych dwóh podstawowych zasada to PODSTAWA :cool2:

Kasiu 2005 u mnie juz od roku, przed owulacja i w czasie owulacji- boli podbrzusze, brzuch, jajniki, krzyz i piersi. Mam wrazenie ze zbliza sie @, wiec moze faktycznie dzis masz owulacje. Jezeli masz ochote na przytulanie, mozesz wykorzystac meza. Jezeli w gwiazdach jest ci pisana corka to bedzie corka, jezeli chlopak to bedzie chlopak. Nie zmienisz przeznaczenia, wiec Kaska do dziela i nie oszczedzaj meza.

NiaNia szczesciaro!!
wlasnie tak czekamy na tego naszego synka
mezulo juz chodzi po scianach ale nie popuszcze wytrzymam go na maxa:-)

NiaNiu nie zawsze, ja robilam teraz testy owulacyjne o stalej porze, nie bzykalam sie z mezem bo byl w Krakowie 2 tyg. i wrocil na owulacje, mierzylam temp., ogladalam sluz. Dzis mam 30 dc, ale temp. dzis spadla- 36,7 C wiec mysle ze w ciagu 3-5 dni pojawi sie @. Mialas szczescie, my jeszcze czekamy na cud.

Uparta jak osiol wiem:cool2:
ale meczylam go 2 ostatnie cykle i lipa teraz obiecalam sobie byc konsekwentna mysle ze jutro lub czwartek to bedzie juz i potem juz bez ograniczen :tak:;-)

Czesc dziewuszki :-)
Strasznie dawno mnie tu nie bylo :sorry2: mam urwanie glowy w pracy i w ogole...
Spiesze doniesc ze kupilam sobie tesciorki owulkowe :tak: i dzisiaj pojawil sie cien drugiej kreseczki :-)
Przytulanie wstrzymane od dwoch dni i teraz mam nadzieje dotrwac jeszcze troszke ;-) Podejrzewam ze jutro albo pojutrze pojawi sie mocniejsze druga krecha i wtedy wykorzystam dawce :-D

Bardzo liczylam na jakies nowe wspaniale wiesci o malenkich fasolkach, ale teraz wierze ze lada dzien sie dowiem ze ktoras z was jest w stanie blogoslawionym :tak:

Trzymam mocno kciuki za szybkie zafasolkowanie nas wszystkich :-)

NiaNia szczesciaro!!
wlasnie tak czekamy na tego naszego synka
mezulo juz chodzi po scianach ale nie popuszcze wytrzymam go na maxa:-)

Uparta jak osiol wiem:cool2:
ale meczylam go 2 ostatnie cykle i lipa teraz obiecalam sobie byc konsekwentna mysle ze jutro lub czwartek to bedzie juz i potem juz bez ograniczen :tak:;-)

I tak trzymać:tak: Zobaczysz ze sie uda. Trzeba wierzyć i czekać do testu pozytywnego z maksymalnie mocnym nasieniem :-):-):-)
Ja tak od razu wierzyłam, ze bede w ciazy. Bo w sumie czemu miałabym nie byc :cool2::-p I jestem :rofl:

reklama
Beatka wszytsko fajnie pod warunkiem, ze maz sam nic nie robił :sorry2::cool2: i jego nasienie faktycznie lezało przez te dwa tyg.

Beatka ale co ? Wyszły Ci dwie mocne kreski , było przytulanie i nic ?:shocked2:

Do góry