reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

HELLO:-)
TUSIA ja nie jestem zła;-)hmm a co do seruszkowania 21 dc chyba nic nie dało bo to już po ptakach:sorry2:ale ty mi się tu niemartwić tylko czekać na testowanko:-)
PATI ty tak samo mi tu nie wmawiać sobie tylko czekać i testować:-)
KIKI no to troszku nas nakreciło że już:-pto nic tak czy siak jest już tylko bliżej niż dalej jeszcze troche i zobaczysz się ze swoja córcia;-)

reklama
itam dziewczyny bylam u gina zbadal mnie i wszystko ok..powiedzial ze plamienie moglo wystapic dlatego zo glowka bardzo nisko..ctg wyszlo super nie ma rozwarcia..i dalej czekac a tak bardzo sie balam i mialam nadzieje ze to juz..a tu nic..teraz mam wizyte w poniedzialek zobaczymy czy dojde na ta wizyyte czy bede juz po wszystkim..po ginu poszlam na basen z dzieciaczkami poplywalam o 20 bylismy w domku przyszla jestzcze kumpela i wlasnie popszla to moge pisac spokojnie..juz tyle chodze robie a tu nic,,,pozdrawiam was dziewczyny i zycze milej nocki..dobranoc..

Witam dziewczynki:-)
KIKI ja doskonale Cię rozumiem ja też już bym chciała być po wszystkim i zobaczyć moje dzieciątko.Też przestałam się oszczędzać jak to w domku mówią "latam jak szalona". Sprzatać już nie bardzo mam co - bo jak codziennie sie sprząta to w końcu juz nie ma co sobie wynaleźć. Pranie prasowanie wszystko na bieżąco.Także kombinuje z obiadkami troszkę eksperymentuję w kuchni i codziennie z małym na długie spacerki tzn on na rowerze a mama na nogach.Zobazczymy ale mam przeczucie ze się przeterminuję..................:-:)-:)-(
Pocieszam sie tylko że przy synku nie miałam żadnych oznak że poród sie zbliza poprostu zaczęło się znienacka, bardzo silne skurcze od razu i bardzo szybko poszło więc może teraz bedzie tak samo.:happy::happy:
CZEKAMY:blink::blink::blink:

Pozdrawiam wszystkie babeczki.

Witajcie :-)
Ja już dzisiaj po pobraniu krwi rano, bo w poniedziałek wizyta u ginka więc badania trzeba zrobić jak zwykle ;-) widziałam w poczekalni jedną panią która piła tą ohydną glukozę, a potem już siedziała na parkingu i widac było że jej niedobrze :baffled: oj, ja też to przechodziłam :sorry2:

A wczoraj były urodzinki M, zamówiłam i przywiozłam do domu tort, był prezent, życzenia i milutki wieczorek :-) A w sobotę idziemy na miasto jeszcze poprawić :-D

Kiki, Okruszynka czekamy, czekamy na Wasze porody, jeszcze kilka dni i Wasze córeczki będą z Wami :tak:
Bershka rozumiem że teraz jesteś zajęta ale daj chociaz znac jak będziesz miała chwilę jak Synek się czuje, co u Was ;-) Pozdrawiam ciepło :)
Agnieszka mam nadzieję że u Ciebie i Waneski też wszystko ok :)

Miłego dnia wszystkim !

U mnie 14d.c. a ja na proszkach bo tak mnie podbrzusze boli jak na @.
strasznie..

Być może to owulacja tak mi dokucza :sorry2::-(

Pozdrawiam!

Witajcie!
Ja juz po rutynowej wizycie u ginekologa. Wyniki mam bardzo dobre, nawet morfologie. A przez 3tyg nabralam o dziwo TYLKO 1kg :) i wcale sobie jedzonka nie zalowalam :). Ostatnio mialam +4kg/4tyg. Czyli to znowu jakies dziwne wagowe skoki w tej ciazy. Jeden miesiac malo przybieram, w nastepnym nadrabiam i tak na zmiane. Nastepna wizyte mam za 20dni, czyli 10go.
Rano o 7mej jak wychodzilam swiecilo slonko, 20stC bylo, a jak wracalam ok 8:30 to juz grzmialo i padalo i pada do tej pory...Senna pogoda:)

Acha, i po raz pierwszy gin nie zagladala do srodka:baffled: bo powiedziala, ze na tym etapie ciazy nie zaglada sie:baffled:...troszke mnie to zdziwilo. Z Maciusiem do samego konca doktor sprawdzal napiecie brzucha, dno macicy, szyjke, a ta mowi, ze nie trzeba...:confused::confused::confused:

Tusiu, zrob sobie ta betke-test ciazowy z krwi...moja mama prawie do 5go miesiaca miala w terminie @ systematyczne krwawienie-raz mniejsze, raz wieksze, raz krotsze, raz dluzsze i nie wiedziala, ze jest w ciazy...

Pyszczku-to mile takie urodzinowe szalenstwo:) my w przyszlym tygodniu robimy torta dla Maciusia a tydzien pozniej dla mojego M :)

Tez jestem ciekawa jak Waneska i Kubus sie maja pod opieka mamus:)

Sloneczka Wam zycze-ale nie upalow;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
TUSIU ja tez bym Ci radzila zrobic test bo moja ciocia tak miala ze do 4 mies miala @,mieszkala na wsi i jak w 5 mies nie dostala @ to myslala ze ma miesniaki(a byla przy kosci)wiec urodzila Marte do miski w 7 mies ciazy a do konca nie wiedziala;-)

Tusiu dobrze dziewczyny Ci radzą. Ja miałam betę robioną w czerwcu, dokładnie 10. W lipcu pojechałam na usg i dziecka nie było widać choć wyniki pozytywne. teraz testy wychodzą mi raz pozytywne raz nie. Tusiu trzymam kciuk iza Ciebie

i ja sie witam!tez jestem po wizyciej wszystko ok..nie mialam usg tylko serduszko sluchalam a podczas sluchania maly kopnal aparat hehe:-):-):-)nastepna wizyta za mc 21wrzesnia!

Royanka dziwne ze Cie nie zbadal..to co juz do konca Ciazy nie bedzie badal??To jakas bzdura dla mnie!!mnie normalnie badala dzis!!pytalas o te paciorkowce??Ja dostane na nie skierowanie ale dopiero po 34tc...no i przytylam przez mc 2kg wiec tez jakiejs strasznej tragedii nie ma chyba:crazy::crazy::crazy::crazy:...czyli mam 8,5na plusie!!
Royanka a czemu Ty chodzisz co 3tyg do gina??

pozdrawiam wszystkie babeczki:-)

reklama
Gosiu, pytalam o te paciorkowce...nie daja skierowania na to badanie:((( jak chce to mam przyjsc do jakiegos laboratorium mikrobiologii przyszpitalnego, tam zrobia wymaz za ktory musze zaplacic-nawet nie wiem ile...

Ja chodze co 3tyg, bo ginekolog mowi, ze jej obcieli"punkty" na ten rok i moglaby juz nas nie przyjmowac, ale nie chce nam tego robic, wiec co jakis czas bierze wolne i urlop, a ze dokladnie nie wie jeszcze jak we wrzesniu z jej wolnym, wiec nas"ciezarowki" na L4 chce wpasowac na wizyty miedzy urlopami:)

To, ze nie zbadala mnie nadal mnie dziwi...przeciez teraz jest wazna kontrola szyjki-czy sie nie skraca, czy nie ma rozwarcia itd, ale coz, nie ja jestem lekarzem, a czasem zaluje;)

Do góry