reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej cioteczki ale u nas psia pogoda!!!!!
a mialo byc juz fajnie...mialo sie rozpogadzac!!!! w nocy padalo i jak sie obudzilam podobnie!!! do tego burze zapowiadaja ...faaaaaaaaaaajnie:baffled::baffled:
no i tak dalej sie kisimy:(

zaraz poloze mojego mlodszego na drzemke..
bylismy z maksiem wczoraj zdjąc mu szwy....nie mowilam chyba wam ze w piątek tak rozbił brode (uderzyl o stolik) ze trzeba bylo zszywac...masakra:no::no: no ale juz git..

no a co tam u was babki?:)))))

Oooo,to ja oddam całe polickie słoneczko za warszawski deszcz,nie dla mnie taka pogoda :baffled:
Biedny Twój maluszek,na pewno chwile grozy były,dobrze że wszystko znalazło swój szczęśliwy finał :tak: Mój młodszy z kolei wczoraj spadł ze schodów na klatce schodowej,dobrze że mamy drewniane i tylko się wystraszył i lekko poobijał,na pamiątkę został mu siniak pod paszką (znosił ze schodów swój wózeczek i na niego upadł właśnie)

Hej dziewuszki!
Jagienka z tym kupnem samego fotelika to się zastanów bo przecież niektóre z wózków mają właśnie w opcji fotelik, który dołącza sie do ramy wózka.

Dlatego właśnie chciałam kupić Maxi Cosi Cabrio Fix,one pasują do wielu stelaży wózków :tak: potem dokupiłabym po prostu zestaw 2w1
Nie wiem jeszcze,i tak musze czekać na sponsora (czyt.małża):-p przylatuje 22 lipca na tydzień to go wykorzystam,niech mnie poobwozi po wszelakich hurtowniach, sama nie czuje się na siłach :sorry2:

A ja dziś się obudziłam z dziwnym uczuciem ,że noszę pod serduchem Julcię:-) Nie pamiętam dokładnie co mi się śniło ale musiało to mieć związek z ciążą chyba. Tak czy siak zaczynam myśleć właśnie nad tym imieniem:tak:

I tak trzymaj,wiara czyni cuda :tak: U mnie Oliś miał być Julią :-)

Mnie teraz pewnie bedzie mnie, bo jutro wracam do pracy a tam nie zawsze znajde czas aby cos napisac. Choc poczytam zawsze ;)
bede musiala nadrobic zaleglosci...Ale mi sie nie chce!!!

Ty nasz pracusiu,tylko nie narzucaj sobie zbyt dużego tempa i odezwij się czasem :tak:

Jagienka ja na twoim miejscu tez bym chciała obejrzec.SPrzedalam mutsy bo mam teraz dla Olina właśnioe McLarena.ALe gondole napewno bym chciala mutsy, albo marite,albo emmaljunge.Sasiadka miala boska jest.Duza mega.A spacerowka to juz lzejasza.

Rozejrzę się za tą emmaljungą bo zalezy mi na duzej gondolce właśnie,nie chciałabym paromięsięcznego maluszka przesadzać do spacerówki w środku zimy....

Ja zaliczyłam już spacer z chłopcami bo ma być dzisiaj gorąco,teraz musze coś pokombinować żeby ich zająć na resztę dnia...może pogramy w coś albo polepimy...Na plac zabaw wezmę ich pod wieczór...

reklama
Jagienka29
Co do moich wyszywań to teraz już szyję na zamówienia, trochę potrwało czasu zanim się rozkręciłam, bo trzeba było trochę ludzi poinformować. Powiesiłam ogłoszenie, że sprzedam gorset i tak zaczęli dzwonić;) Parę już sprzedałam;) Wzięłam się za to bo chcę jakoś wspomóc nasze finanse będąc z dzieckiem, choć nieraz powiem, że jest ciężko szczególnie przy moim urwisku. Maciuś jest bardzo żywym dzieckiem:-), nie usiedzi w miejscu przez chwilę, żeby czegoś nie zmajstrować, więc cały czas muszę go mieć na oku;)
Royanna
Tak mieszkam w górach, dokładnie w Pieninach. Teraz to już mało kto się zajmuje takimi rzeczami, a z młodych to tylko chyba ja. Ktoś musi podtrzymać tradycję;) A mnie to bardzo cieszy. Choć faktycznie cierpliwości to tu dużo trzeba, nie wiem właśnie skąd ja jej mam tyle bo zwykle jestem bardzo nerwowa, hehe a jeszcze Maciusiem trzeba się zajmować w między czasie. Czasem babcia go zabierze to mam chwilkę spokoju;)

To kilka z moich prac;)

P1060488.jpgP1060683.jpgP1060340.jpgP1060687.jpg
pencil.png

Załączniki

• P1060689.jpg
    P1060689.jpg
    38,2 KB · Wyświetleń: 68
Jagienka gdzie mieszkasz, ze masz miec upal dzis?
U nas 4 dni z rzedu leje...jutro ma byc cieplo juz, weekend 35 w cieniu wiec wreszcie, wreszcie! Bo juz licze dni!

Co do wozka to tez nie ma sensu kupowac wozka dla samej gondoli. Ja mialam chicco z fotelkiiem w zimie, bez gondoli, maly albo jezdzil w spacerowce przykryty kocykiem albo wlasnie wpinalam fotelik. Wygodne to, bo z auta go nie przekladalam za kazdym razem tylko z fotelkiem i spal dalej ;)
no ale teraz maclaren da rade i mysle ze tez bez gondoli sie obejedziemy, bo macl xlr ma szerokie siedzisko wiec i dzidzia bedzie miala duzo miejsca i kocyk sie zmiesci. w zimie zapniemy spiworek.
Aneczka oby Twoje przeczucie sie sprawdzilo! Ale oby nie Julka, za duzo tych Julek na okolo, wszedzie sa Julki! Julianna moze chociaz, ale tez wola sie Julka...

Jagienka29
Co do moich wyszywań to teraz już szyję na zamówienia, trochę potrwało czasu zanim się rozkręciłam, bo trzeba było trochę ludzi poinformować. Powiesiłam ogłoszenie, że sprzedam gorset i tak zaczęli dzwonić;) Parę już sprzedałam;) Wzięłam się za to bo chcę jakoś wspomóc nasze finanse będąc z dzieckiem, choć nieraz powiem, że jest ciężko szczególnie przy moim urwisku. Maciuś jest bardzo żywym dzieckiem:-), nie usiedzi w miejscu przez chwilę, żeby czegoś nie zmajstrować, więc cały czas muszę go mieć na oku;)
To kilka z moich prac;)

Zobacz załącznik 369842Zobacz załącznik 369843Zobacz załącznik 369844Zobacz załącznik 369845
pencil.png

Chylę czoła-CUDA!! :-):-):-):-):-):-)
Masz niewątpliwie talent dziewczyno!!! Niełatwo jest pogodzić wychowywanie dziecka z tak pracochłonnym i precyzyjnym zajęciem-podziwiam determinację :tak:

Ollena,mieszkam w Policach,nie mam na zewnątrz co prawda termometra ale byłam na spacerze po 9.00 to o ile dało się w cieniu z przyjemnością posiedzieć tak słońce już konkretnie grzało :huh:
Niestety,w obecnym stanie nie toleruję słońca...natychmiast boli mnie głowa :hmm: dlatego wolę pochmurne,nawet deszczowe dni,tylko dzieci szkoda jak tak faktycznie jest...moje mają przez to przechlapane wakacje bo na plażę z nimi sama nie pojadę ale staram się jak mogę im to wynagrodzić :tak:

Beatka,gdzie jesteś???????

Ostatnia edycja:
Jagienka jestem jestem
czytam was na bierzaco
ale nie mam weny ostatnio
troszke sie wyciszylam

jak wczesniej pisalam tu w UK pierwsza wizyta i usg sa w 12tg
a ja wciaz nie mam listu ze szpitala z terminem
bylam wczoraj w przychodni oglosic to
to powiedzieli ze mam czekac ze niedlugo napewno dostane
a mnie szlag trafia z tym czekaniem
i nospe lykam bo ta pachwina co jakis czas przeszkadza
ale naszczescie jedna nospa na dzien starcza

co do wozkow to ja sie nie wypowiadam
bo ja uwielbiam wozki bugaboo
a malo kto je lubi
wlasnie niedawno sprzedalam bugaboo cameleon
bo teraz duzo autem jezdze a niewygadny jest w skladaniu bo sklada sie w dwie czesci
teraz kupilam spacerowke bugaboo bee plus i jestem bardzo zadowolona
lekki szybko sie sklada
ale nie ma gondoli tylko na plasko rozlozone siedzenie naklada sie cos ala gondolke

taki mialam
polecam jak ktos malo autem jezdzi

a teraz mam taki

i z gondolka

i z fotelikiem maxi cosi

nullka bede robic drugi test tylko jeszcze nie przyszedl

Ostatnia edycja:
Ollena u nas w okolicy nie ma dużo Julek i w ogóle mało jest dziewczynek. Julianna mi nie pasuje bo mam długie nazwisko i byłoby za długo.Podoba mi się jeszcze Nina ale jeszcze dużo czasu na to i jeszcze nie wiem czy to babka ;)
Co do wózków to ja jakos nie wyobrażam sobie wożenia noworodka w spacerówce:no: Dziecko musi mieć twardy materacyk i miejsce ,żeby mogło się swobodnie poruszać.Jak go nie przypniesz to może wypaść a jak przypniesz to noworodkowi na pewno wygodnie nie będzie. rozumiem fotelik wpinany do ramy ale to jest opcja na chwilę i raczej ,żeby gdzieś szybko przewieźć dziecko jak akurat zaśnie. Wożenie w foteliku np.na 2-3 godzinny spacer jest dla niego zwyczajnie niezdrowe.
Ja bardzo dużą wagę przywiązuje do wygody i bezpieczeństwa dziecka i stąd moje opinie.
Asiuniak piękne te Twoje dzieła. Na prawdę chylę czoła dla Twojego talentu

Ollena u nas w okolicy nie ma dużo Julek i w ogóle mało jest dziewczynek. Julianna mi nie pasuje bo mam długie nazwisko i byłoby za długo.Podoba mi się jeszcze Nina ale jeszcze dużo czasu na to i jeszcze nie wiem czy to babka ;)
Co do wózków to ja jakos nie wyobrażam sobie wożenia noworodka w spacerówce:no: Dziecko musi mieć twardy materacyk i miejsce ,żeby mogło się swobodnie poruszać.Jak go nie przypniesz to może wypaść a jak przypniesz to noworodkowi na pewno wygodnie nie będzie. rozumiem fotelik wpinany do ramy ale to jest opcja na chwilę i raczej ,żeby gdzieś szybko przewieźć dziecko jak akurat zaśnie. Wożenie w foteliku np.na 2-3 godzinny spacer jest dla niego zwyczajnie niezdrowe.
Ja bardzo dużą wagę przywiązuje do wygody i bezpieczeństwa dziecka i stąd moje opinie.
Asiuniak piękne te Twoje dzieła. Na prawdę chylę czoła dla Twojego talentu

Ja tez sie zgadzam :) Boze dziewczyny jak ja bym chciala druga dzidzie...ale moj M nie bardzo chce narazie :( i tak podczytuje narazie i trzymam kciuki za was :)

Czytalyscie?

Jak zaplanować płeć dziecka? - Zdrowie w Onet.pl

Dla mnie malo to przekonujace...ja jednak wierze ze cos w tym planowaniu jest :)

Jakis bufon,mnie nie przekonał i nie rozumiem dlaczego dla określenia "planowanie płci" używa słowa-PRZESĄD :baffled:

Jagienka jestem jestem
czytam was na bierzaco
ale nie mam weny ostatnio
troszke sie wyciszylam

jak wczesniej pisalam tu w UK pierwsza wizyta i usg sa w 12tg
a ja wciaz nie mam listu ze szpitala z terminem
bylam wczoraj w przychodni oglosic to
to powiedzieli ze mam czekac ze niedlugo napewno dostane
a mnie szlag trafia z tym czekaniem
i nospe lykam bo ta pachwina co jakis czas przeszkadza
ale naszczescie jedna nospa na dzien starcza

co do wozkow to ja sie nie wypowiadam
bo ja uwielbiam wozki bugaboo

No! Jesteś! Meldować się prosze regularnie bo My się tu niepokoimy o Ciebie :angry:;-)
Nie matrw się,na pewno na dniach dostaniesz ten list,wszystko jest w porządku,nawet nie myśl inaczej!!

Wózeczek fajny ale jak dla mnie za bardzo "futurystyczny" na i zerknęłam sobie na ceny :szok:

Co do wózków to ja jakos nie wyobrażam sobie wożenia noworodka w spacerówce:no: Dziecko musi mieć twardy materacyk i miejsce ,żeby mogło się swobodnie poruszać.Jak go nie przypniesz to może wypaść a jak przypniesz to noworodkowi na pewno wygodnie nie będzie.

Również się podpisuję :tak:

Ania_g21- siłą go i gwałtem :laugh2: na pewno nie będzie się mocno opierał :-p:-D

reklama
Do góry