reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny ale wszedzie bebnia (nawet ostatnio w DDTVN), ze dla dziecka bardzo zdrowe i wygodne jest wozenie w foteliku, dzieci tam czuja sie bezpiecznie i najwygodniej bo sa ulozone jak w brzuchu u mamy a poza tym sa ulozone w idealnej pozycji jesli chodzi o szyje i glowe, nie ma opcji przykruczu czyjnego itp. Moj Patryk uwielbial spac i 'siedziec' w foteliku, nie tylko na spacerach ale tez w domu w tym siedzial. Na plasko srednio lubial, chyba ze cos mu migalo przed oczami, np karuzelka...
Poza tym jak juz napisalam Maclaren ma gondole, mozna dokupic, ale starczy moze na 4 miesiace bo zaraz jest za krotka (ale to chyba starczy?). No nie wiem, dla mnie to wyrzucenie kasy w bloto kupienie wozka dla gondoli bo i tak nie bede uzwac spacerowki (wszystkie sa strasznie ciezkie+dziecko to ciezar nie do udzwigniecia).
Aneczka Nina piekne imie :-))

reklama
Ollena w twoim maclarenie jest taka gondolka jak u mnie w bugaboo bee plus?
zdjecie dodalam we wczesniejszym poscie
jesli tak to niczym nie odbiega od normalnej gadoli
bo moja tez jest usztywniona jak normalna gondola
i dziecko jest tam bezpieczne bo gondola jest przypieta do wozka i nie zsunie sie

Ollena bo w foteliku jest wygodnie i miło ale właśnie ten Zawistowski , który w DDTVN się udziela tłumaczył,że tak dziecko może podróżować krótko dlatego ,że fotelik krępuje zupełnie ruchy a to nie jest zdrowe dla dziecka. Na dobrą sprawę w spacerówce powinno jeździć dziecko, które potrafi siedzieć samo ale w pozycji półleżącej od biedy może wcześniej trochę.Dziecko dopóki nie potrafi samodzielnie usiąść nie powinno być sadzane bo ma to bardzo zły wpływ na jego kręgosłup.
Jak jest taka gondolka jak u Beatki , i jest usztywniana to spoko. Ja wole większą bo dziecku szybko się ciasno robi a urodzi się w zimnych miesiącach.

dziewczyny a macie lozeczka dla maluchow
bo ja wszystko po chlopakach wydalam nawet ubranka
zawsze mialam brazowe drewniane lozeczko
teraz bym chciala bialy zestaw
cos takiego mi sie podoba

dzidzius bedzie mial swoj pokoik wiec moge cos nakabinowac
jak bedzie Hania to cos w janym rozu sciany zrobie i jakies dodatki na scianie

ale na poczatek to bedzie spala przy mnie w koszyku

moi chlopcy w nim przespali
swietna sprawa
strasznie przytulne dla malucha

a przewijac i stroic bede juz w jej pokoju i w dzien tez bedzie spac u siebie

Ostatnia edycja:
Ja mam łóżeczko z Drewexu,takie jak na fotce :-) jeszcze tylko chcem dokupić komodę z tej samej serii.
Beatka,ten kosz cudny :tak::tak::tak::tak: to jakaś firma jest? Skąd ściągnęłaś to zdjęcie?

Załączniki

• sahara1.jpg
    sahara1.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 43
Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://maclaren.pl/product_thumb.php?img=images/images/soft_brown.jpg&w=140&h=140 to ta gondola do mcl xlr. ja jej nie mam, kuzynka ma wiec jestem na bierzaco, ja Patrykowi kupilam maclarena jak mial 6 miesiecy.

Aneczka na pewno maluchy w spacerowce na siedzaco moga jezdzic w odpowiednim dla nich momencie, ja mowie o jezdzeniu na plasko. Jak Patryk sie urodzil byl cieply grudzien, bez sniegu, wozilam go w Chicco Cortinie w spacerowce na plasko, w rozku+kocyk. Bylo ok, duzo miejsca itd. Ale czesciej w foteliku wpietym do wozka bo wtedy go widzialam i bylo mi wygodniej. no ale nie kuscie, bo uwielbiam wozki i moge sie skusic na jakis, choc wolalabym nie;)
x-landery mi sie podobaja ale ciezkie to cholerstwo strasznie. Wozilam i dziecko w gondoli malenkie i wieksze 8miesieczne w spacerowce. Obydwie opcje bardzo ciezkie, spacerowka nie do jezdzenia:(

Co do lozeczek to ja mialam najpierw mala fajna kolyske, po 5 miesiacu kupilam drewniane lozeczko, po czym zaraz wymienilam je na turystyczne bo w drewnianym bardzo uderzal sie w glowe mimo ochraniaczy, pozniej zaczal wstawac lub probowac i co chwile jakis guz na glowie byl.
Kosz super! Na ile czasu starcza? tez na 5 miesiecy bylby ok? pozniej od razu bym przelozyla do tusrystycznego:)

Ostatnia edycja:
hej
Troszke mnie tu nie bylo.
Musze Was nadrobic.
Troche duzo tego.
shocked.gif

U mnie po 34 dniu przyszla @.
Ale z jednej strony sie ciesze,ze mi sie tak przesunelo.
Dzieki temu w tym cyklu beda staranka.
Bo moj M zdazy wrocic z delegacji
biggrin.gif

Dzis mam 5dc.

A wy tu juz o lozeczkach i wozyczkach.
Beatka,ja tez mysle o bialych mebelkach.
Te na zdjeciu sa sliczne
yes2.gif

A wozyczek bedzie czerwony.
Ale nie mam pojecia jaki.
Nie jestem za bardzo zorientowana w pojedynczych
laugh.gif

Nawet nigdy takiego nie prowadzilam.
laugh2.gif

Za to przy blizniaczym chetnie doradze.
blink1tu.gif

Ollena co do koszyka to zalezy jakie dziecko duze
moj Marceli urodzil sie duzy
bo 4200 i spal w nim do 5 miesiaca
ale mojej kolezanki corka spala do 6 miesiaca

royanna, dido dzieki
to jest dopiero koncepcja, ktora mam w glowie
po poznaniu plci moze mi sie zmienic

reklama
oj sliczne rzeczy pokazujecie

ja po chłopcach tez pooddawałam wszystko , jakos nie myslalam o trzecim dziecku , mąz namawiał mnie prawie 3 lata :-)
chyba pomysle o zakupach jak bede znala plec

ja musze jakis wozek i na wertepy i taki zeby wpiac fortelik w stelaz jak bede jechala po chlopców

Jagienko to ty sama bedziesz z trojką dzieciaczków?? a dziadki? nie boisz się troszke?

dido cos tak czulam u Ciebie, ale juz 5 dc wiec powodzonka

ja normalnie wrak człowieka w tej ciąży, te dolegliwosci mnie wykończą, mdłości, mulenia, odbijanie, śmierdzi mi wszystko, dom, łóżko, pościel, jem bułki z miodem albo musli na mleku, narazie nie mogę smazonego ani mięsa. Oby jak najszybciej ten pierwszy trymestr sie skończył

dzis na 11.40 jade do mojej gin, moze zobacze serduszko i czy wszystko ok

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry