reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Beatko ŚWIETNIE!!!!
widzisz jeden dzidzius, no teraz bedziesz spokojniejsza, i super zdjecie, ja tez mam ale dzidzius maly tylko plamka i z tym krwiwakiem ale nastepna wizyta w 11 tc to moze bedzie ladniejsze:-p
moja baby ma 1,36 cm, ale różnica co??

reklama
Obadam tego x-landera o ktorym mowisz Jagienko:) oo widze, ze fajny ale jednak te przednie kolka jak w spacerowce i juz nie ma opcji zeby wyjsc w zimie na snieg, bo przednimi kolkami nie przejedziesz:(

Tego się właśnie obawiam :-(

hej
ja dzis odebralam pozostale wyniki na tarczyce i mam podwyzszone i przeciwciala i jakies FT4 obnizone, jutro mam wizyte u endokrynologa, idę bo czytalam ze z tarczyca w ciazy nie ma żartów

Będzie dobrze!! :tak:

juz jestem kochane

wszystko dobrze
serduszko ladnie bilo
dzidzia jedna :-)
ma 5,5 cm
i dokladnie 12 tc 0dni
tak samo jak z OM

strasznie machalo raczkami chyba do mamusi :-)

Piękna dzidzia :-):-):-)
Cieszę się że już spokojniejsza jesteś :tak:

Ja też po wizycie,już dawno ale wzięłam jeszcze chłopców na spacer,po drodze fryzjer,jeszcze w drodze powrotnej wstąpiłam do biblioteki wyporzyczyć parę książek bo już nie mam co czytać :sorry2: potem obiadek i tak zleciało ;-)
Wszystko wygląda na ok,za tydzień usg u państwowego,już nie mogę się doczekać :-)
Jedno mnie tylko irytuje...strasznie boli mnie kość ogonowa,mówiłam już o tym lekarzowi wcześniej bo to trwa i się nasila od początku ciąży a on mi na to że tak będzie i kropka i że będzie bolało bardziej...tak sie teraz zastanawiam,moja bratowa dostała na takie bóle magnez+B6,zapomniałam go zapytać czy ja też mogę....?? Bo nie wyrabiam chwilami,zwłaszcza jak troszkę posiedzę,pozostaje mi poczekać do usg,wtedy go przycisnę,może też mam jakieś niedobory..?

Beatko Suuper. Zapewne kamień Ci z serca spadł...;) Teraz to już tylko czekać i aby wszystko dobrze się skończyło;) Życzę powodzenia.
Czarodziejka U nas też słonko na chwilkę wyjrzało wczoraj i dziś po dwóch tyg. Akurat jak Mąż mial urlop;( No ale widzę, że znów się chmurzy, oby choć te ostatnie dni weekendu były takie jakie widziałam w pogodzie;)
Royanno Jak tak poczytałam sobie Ciebie to szczerze mi się Ciebie żal zrobiło, taka fajna dziewczyna zostawiona bez pomocy sama w szpitalu... i Ci teście co żadko możesz na nich liczyć... Współczuję. Ciężko tak samemu... Ale przynajmniej wiesz, że sama też świetnie sobie radzisz;) W czym bardzo Cię podziwiam;)
okruszynka gratuluję zaplanowania płci

Ja jeszcze 5 dni.... i sprawdzę czy mam coś pod serduszkiem. Ale bym się cieszyła. Dziewczyny to chyba tylko Wy wiecie... Taka radość przy pozytywnym teście;)
Później się zobaczy co dalej, bo nie powiem, że będzie łatwo. Mieszkamy z mężem u teściów;) (razem z rodzeństwem M) w jednym pokoiku, który jest zaraz przy wspólnej, przechodniej kuchni, do której się wchodzi zaraz z podwórka;) A pokoik też nie duży, ale co tam... Ludzie w gorszych warunkach żyli i żyją. Ja zresztą nie narzekam. Teściowa kiedy trzeba małym się zajmie, super gotuję i piecze;)
Jak się okaże, że jestem w ciąży to nie chcę przez jakiś czas nikomu mówić tylko nacieszyć się tym z Mężem;) A dopiero później zrobić reszcie niespodziankę. No ale najpierw.... już wiecie.... musi się okazać że mam się czym cieszyć;)

Beatka,a pytałaś lekarza o te bóle?
Monico,tak mi sie przypomniało,ja też mam zdjęcie fasolinki z krwiaczkiem,wklajam je,może Cię uspokoi bo na tym zdjęciu z 9tc był jeszcze mały,potem się powiększył i zaczął wchłaniać :tak: na fotce widać wyraźnie worek owodniowy z dzidziusiem i ta powierzchnia zaznaczona przez gina to własnie krwiak.

Załączniki

• DSC00823.jpg
    DSC00823.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 47
asiuniak trzymam mozno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pozytywny test
i pewnie lepiej nie mowcie nikomu na pocztek
sami sie tym nacieszcie

Jagienka jak by nie byl zaznaczony ten krwiak
to bym go nie zauwazyla
a o bole go nie pytalam bo to naciagacz straszny
za usg bierze 50f i badanie 50f wiec razem 100f
a jak bym go spytala o bole musial by mnie zbadac
inaczej by nic nie powiedzial
a nie chce na marne kasy wydawac
bo juz niedlugo wizyta w szpiatalu
a bole ustaly

dzieki dziewczynki
bardzo duzo mi dalo to usg
naprawde jestem spokojniejsza
bo wiecie poki nie czuje sie ruchow
to nie wiadomo co tam sie dzieje
teraz moge spkojnie czekac na list

Ostatnia edycja:
jagienko wyprzedziłaś moje pytanie :-) u mnie krwiak jest tez z prawej strony mniej wiecej tak samo umiejscowiony w kształcie trojkata ale poza workiem owodniowym
jak bede w domku to wstawie

asiuniak85 u mnie tez nikt nie wie oprocz męża, kusi mnie zeby chłopcom powiedziec, bo oni chcieliby bardzo miec dzidzię, ale to jeszcze małe peple i zaraz wszystcy by wiedzieli łącznie z sąsiadami :D :D póki nie widac to nie chcę mówić, a od tego mulenia i ograniczenia dużej liczby potraw i źle znoszenia zapachow jakby mniejszy mam brzuszek, tylko piersi 75 F :D :D

Beatko faktycznie naciągacz , ja zapłaciłam za wizyte tez z USG (4D) chociaz narazie nie trzeba, ale moja ma taki sprzet, z badanie,ze zwolnieniem, z przeglądnięciem wyników itp 80 zł :cool:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jagienka ja w pierwszej ciąży brałam magneb6 bo miałam przedwczesne skurcze.
Także myślę ze spokojnie mogłabyś brać. Magnez dobry na wszystko na stres i zmęczenie, myślę ze nie zaszkodzi.

Jagienka jak by nie byl zaznaczony ten krwiak
to bym go nie zauwazyla

Wiesz,ja musze się przyznać że jako laik też nie widziałabym w tej fotce nic niepokojącego,gin tłumaczył mi że worek owodniowy z dzidziusiem powinien wypełniać całą macicę a u mnie widać że tak nie było...
Jeszcze ze trzy-cztery tygodnie i może poczujesz ruchy :tak: Ja poczułam pierwsze na przełomie 15-16tc :-)

jagienko wyprzedziłaś moje pytanie :-) u mnie krwiak jest tez z prawej strony mniej wiecej tak samo umiejscowiony w kształcie trojkata ale poza workiem owodniowym
jak bede w domku to wstawie

Mój krwiak też był poza workiem owodniowym (widać jak sie przyjrzysz) nad i troszke za dzidzią.
Zobaczysz że się wchłonie,ja też starałam sie leżeć,miałam zakaz dźwigania,schylania się i współżycia,brałam leki na szczęście zniknął,tyle że Ty dostałaś naturalny progesteron a ja sztuczny (duphaston) ale może przez to że mój krwawił a potem plamiłam....

Okruszynka,dziękuję-też tak myślę,mam awaryjnie w razie czego i chyba na noc wezmę...konsultowałam się z mamą-pielęgniarką i też mówiła żebym śmiało brała bo nawet nadmiar magnezu jest wydalany z moczem a taka ilość wit.B6 nie zaszkodzi na pewno :)

Ostatnia edycja:
reklama
Beatko ale super, piekna dzidzia! Teraz byle do przodu:-))
Czarodziejko i tak bez problemu zostawiasz swojego najmlodszego malucha z dziadkami? nie chodzi mi o to ze sobie nie poradza, ale nie boisz sie ze bedzie tesknil? Ty nie bedziesz tesknic? ja mojego do dzis bym nie zostawila nawet na jedna noc...dopoki nie bedzie rozumial, ze wyjechalam w jakiejs sprawie to nie bede go zostawiac, bo teraz moglby to zrozumiec na opak...ze mama go poprostu zostawila :(

Do góry