reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kurka takiego długiego posta napisałam i potem mi przerwało połączenie:wściekła/y:
Beatka super ,że wszystko w porządku i jaka duża ta Twoja dzidziula już:tak:
Jagienko nie jestem pewna czy pomoże ten magnez na te bóle ale spróbować warto bo na pewno Ci nie zaszkodzi(Ja też jestem pielęgniarką;-) )
Ollena ja moje dzieci zostawiałam z dziadkami bo mają z nimi super kontakt i widzą ich codziennie. Właśnie ostatni raz jak ich zostawiliśmy na 5 dni to juz byli duzi i bardziej tęsknili niż wcześniej i od tej pory skończyliśmy z osobnymi wyjazdami. No chyba ,że na jakąś jedną noc czy coś takiego.
Ja 13go idę do gina i już nie moge się doczekać.

reklama
Jagienka to wczesnie czulas ruchy moze ja tez tak bede

Aneczka wcale nie taka duza dzidzia
bo w 12 tyg granice sa od 5-7cm
a moja ma 5,3cm wiec nalezy do tych mniejszych
i mam nadzieje ze taka zostanie
bo jak Marcel wazyl 4200 a kazde kolejne ma byc wieksze
to ja dziekuje rodzic 5kg dziecko :-)

monico to przyzwoita cene ma twoj gin
ja jak bylam w Pl za usg pecherzyka, usg piersi i badanie zaplacila 120zl to tez dobra cena
zadowolona bylam

ale to tego gina co bylam dzis ja nie chodze
tylko dzis wyjatkowo poszlam bo moja gin ta co mi planowala znow nie miala terminu wolnego
dlatego poszlam do innego
bo ta moja wziela by mi 60f usg z badaniem

Ostatnia edycja:
Beatko śliczna dzidzia u Ciebie rośnie :-) Dobrze że poszłaś możesz teraz spać spokojnie wiedząc że się dobrze rozwija :-) Wszystkiego dobrego :-)

Beatka Gratulacje! Śliczna Fasolinka.
A wiesz, że u mnie drugi był mniejszy od pierwszego, nie dużo ale jednak a też gin mi mówił, że pewnie będzie większy bo przeważnie kolejne dzieci tak mają. Urodził się w terminie bo 3 dni przed wyznaczonym.

Jagienka ja też brałam magneb6.

Ja dzieci na długo nie zostawiam z dziadkami bo nigdzie nie wyjeżdżam niestety ale Fifi dość często zostaje na jedną czy dwie noce (jak był mniejszy również) a i nawet Sebuś został raz jak miał 7 mies.

Jagienka to wczesnie czulas ruchy moze ja tez tak bede

Najwcześniej z wszystkich 3 ciąż i najwyraźniej :tak:

A u mnie pierwszy syn ważył jedyne 3000g a drugi już 4370g,nie wiem skąd ta rozbieżność :eek: Teraz nie wiem,w 31tx mała ważyła niecałe 1700gr,nie wiem czy to dużo,lekarka mówiła że wszystko może się zmienić bo najintensywniej będzie rosła właśnie teraz ;-)

Uciakm na CSI,reklama się skończyła :-p

Ps.udało mi się wygrać licytację nowego laktatora elektrycznego Tomme Tippee :-):rofl::happy::-D

monico dokładnie dopóki nie widać to nie ma co się chwalić, u mnie to by zaraz cała miejscowość wiedziała, takie wiadomości szybko się rozchodzą. A póki siedzę z małym w domu i mało co wychodzę bo nie mam czasu to lepiej żebyśmy mieli tą wiadomość dla siebie. Nie żebym robiła jakieś tajemnice ale jakby się moja babcia dowiedziała to by miała dużo do gadania: a gdzie Wy się pomieścicie?.. Jak sobie dacie radę przecież tylko M pracuje i nie zarabia kokosów?... A i dużo by takich pytań było, wiec wolę takie rozmowy zostawić na później. A przecież skoro tego chcieliśmy tzn, że będzie dobrze;)

Dziewczyny jak tak czytam o tych Waszych krwiakach to już się denerwuję. Ale to chyba nie jest nic groźnego? I nie zagraża ciąży?

Royanna Dzięki Kochana;) Ja przy Maciusiu też szybko powiedziałam, zaraz jak miałam już zdjęcie z USG;) Byłam taka szczęśliwa...;) Nigdy nie zapomnę tego dnia;)

Miłej nocki;)

Dziewczyny jak tak czytam o tych Waszych krwiakach to już się denerwuję. Ale to chyba nie jest nic groźnego? I nie zagraża ciąży?

To stosunkowo częste zjawisko,tak twierdzi mój gin,dużo kobiet nieraz nawet nie wie że we wczesnej ciąży go ma,chyba że wcześniej będzie miała usg...mój krwiak był zagrożeniem dla ciąży bo w pewnym momencie zaczął rozmiarami przypominać dzidziusia i zostałam uprzedzona jak może się to skończyć (nie powiem,było parę tygodni stresu,płaczu i modlitwy o maleństwo) jeśli nie przestanie się powiększać...na szczęście przy zastosowaniu leczenia (luteina,duphaston,czasem inne leki) i odpoczynku większość się wchłania,zależy też gdzie jest umiejscowiony.

Nie myśl o tym na zapas,trzeba być dobrej myśli :tak:

Chociaż tak sobie myślę,jak bym mieszkała w UK czy innym kraju gdzie nie uważa się ciąży do 12tc to mogłabym stracić pszczółkę (tfu,tfu!!) bo krwawić zaczęłam w 7tc i trzeba było włączyć duphaston i monitorować krwiaka co tydzień na usg....

Właśnie zjadłam serek wiejski z pomidorkiem,ogóreczkiem i rzodkiewką i chyba zaraz pęknę :szok: az ciężko oddychać,czyżby żołądek tak się skurczył?? :baffled:
Zastanawiam się czy nie zabrać dzisiaj chłopców nad wodę...czy dam radę,musiałabym dla siebie zabrać parasol i cały majdan dla chłopców...no nie wiem...

czesc baboszki ja na seke (znaczy na chwilke)
dzien piekny wiec sporo dzis pracy przed nami...musimy skonczyc "sprzątac" w ogrodku i trawe do konca posiac ....no i jeszcze milion innych rzeczy:))))

beatko- przecudniasty Twoj maluszek w brzuszku....boziu to takie cudowne...to jest magia...trwajace zycie wewnątrz nas!!!!
hania fika sobie koziolki!!!! jeszcze ma miejsce:)))))

dziewczynki sciskam was wszytskie...
milego weekendu wam zycze
buziulki....

reklama
Aneczko moje dziecko tez ma swietny kontakt z dziadkami, ale nie o to mi chodzi... ja bym umarla z tesknoty a on pomyslalaby, ze go zostawilam i zaburzylabym mu poczucie bezpieczenstwa.. Kiedys tak, jak sam zrozumie, bedzie chcial zostac itd..nie ma problemu. ale narazie to moja mala dzidzia i nie wyobrazam sobie;)

Aha dziewczyny co do wozkow jeszcze to tak OT, chcialam polecic bardzo chuste do noszenia malenstwa! Od pierwszych dni mozna, dziecko uwielbia, wygoden na zakupy, lot samolotem, dlugie spacery itd. Do 3 roku zycia nawet mozna nosic! Swietna sprawa i chowaja sie wszelakie wozki, nosidelka tez, bo bola od nich plecy po chwili, w chuscie mozna chodzic pol dnia z dzieckiem:) Nawet po domu sie przydaje jak dziecko nie chce lezec a my musimy zrobic milion rzeczy w domu..

Ostatnia edycja:
Do góry