reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Cześć Dziewczyny
Jestem nowa na tym forum, czytam je od pewnego czasu i muszę przyznać, że jest świetne. Prawdziwa kopalnia wiedzy na wiele różnych tematów, odnalazłam tu już wiele cennych informacji.
Ale przejde do sedna sprawy.
Potrzebuje porady, piszę w tym temacie, bo chyba najbardziej pasuje.
Otóż chcemy z mężem mieć dzidzie. Drugą, bo mamy już chłopca, prawie 6-letniego. Przez około 4,5 roku brałam tabletki antykoncepcyjne. Odstawiłam ponad 3 miesiące temu i teraz od sierpnia zaczęliśmy sie starać. Co prawda nie zależy nam strasznie na córci, ale z drugiej strony fajnie by było. Naczytałam sie waszych wypowiedzi, kupiłam testy owulacyjne, no i zaczęliśmy :tak: Co prawda chyba trochę późno.
Ostatnią miesiączke miałam 29 lipca. W ogóle to po tabletkach jeden cykl trwał 28 dni, drugi 30 a trzeci 27 dni, wiec obliczenie owulacji średnio mi wychodzi. No wiec starania zaczeliśmy 7 sierpnia, pózniej przytulaliśmy się 9 sierpnia rano. I w ten dzień dopiero zrobiłam pierwszy test owulacyjny (chyba troche pozno) bo wczesniej bylismy na wakacjach i nie zabrałam ze sobą. Kreska wyszła o wiele jaśniejsza od kontrolnej, więc ok. Ale wieczorem jak znów zrobiłam to obie kreski były wyrażne i równo ciemne, to samo było w środę rano (10 sierpnia). No więc nie było przytulania. Ale jak zrobiłam wczoraj wieczorem test to kreseczka była jaśniutenka i dziś też była jasna (trochę ciemniejsza niż wczoraj). I tego własnie nie rozumiem, były ciemne kreski wiec myśłałam, że owulacja tuż tuż, a teraz już nic ni w iem. Nie przytulaliśmy się więcej, bo chciałam córcię. Więc w sumie przytulaliśmy sie tylko dwa raz,chyba trochę mało żeby coś z tego wyszło :-( no nie. Teraz to już nie wiem co robić, dziewczyny oświećcie mnie i poradzcie coś.
Sorki za moją dłuuuuuugą wypowiedz, mam nadzieję, że to co napisałam jest w miare zrozumiałe i ktoś mi odpisze.
Z góry dziękuje

no no kochana ja doklADNIE TAKIE OBJAWY MIALAM W CIĄŻY z Maksiem:)))))
Agata no widzisz... :)
jestem też senna ale zwalam to na pogodę bo jest dobijająca :\ spię w ciągu dnia chociaż z raz musze się walnąć albo i dwa.. sutki zrobiły się tkliwe bardziej i takie nabrzmiałe są. Cycochy nie bolą tylko sutki odczuwam. dziwnie. i odrzuciło mnie od wędlin i kiełbas wszelakiego rodzaju :oo2:
3majcie kciuki mocno! jeszcze tydzień z kawałkiem! :rolleyes2:

anagrzymis opierając się na tych danych co podałaś to według mnie owulację miałaś z 9 na 10 sierpnia więc jesli miałaś przytulank rano 9 sierpnia to całkiem możliwe że najbliższa @ będzie za 9 m-cy:-)

k

Anagrzymis ja tez mialam ostatnia @ 29 z tym ze ja zaczelam od 5 sierpnia na 8 dzien cyklu bo jak pewnie wiesz ja przy moich 27-28d niowych cyklach z trojka moich chlopakow zaszlam wlasnie na 11 d ale by bylo fajnie jak bysmy rowno zaszly w ciaze:-) i mialy corki:-) a tak jesli moge wiedziec ile masz latek? Pozdrawiam

Natan te książki kupiłam na allegro, inaczej ciężko je znaleźć, Czarodziejka je zaproponowała. i sa naprawde super. Uważam ze każda dziewczyna która chce zaplanować płeć powinna je przeczytać. tam jest wszystko rewelacyjnie opisane. Ksiązka Wójcika to namiastka informacji. zreszta Hazel i Shettles autorzy obydwu książek sami poczeli swoje dzieci według tej metody i ze 100% skutkiem-także polecam.

Fajny opisali tam również to że:
1 dzień przed owu w owu i dzień po przeważnie chłopak.
dwa dni przed 50%szans na dziewczynke i 50% na chłopca
wczesniej niż 3 dni przed owu przeważnie dziewczynka

Jeszcze jedna ważna sprawa testy owulacyjne moga pomóc w określaniu owu ale
najważniejsze jest sprawdzanie śluzu szyjkowego i mierzenie tempki

Czyli Beatko
już w poniedziałek dowiemy się kto siedzi w twoim brzuszku?

Czarodziejka to widze ze u Ciebie ta metoda się nie sprawdziła-jejku już sama nie wiem. Byłam pewna ze jak 4 dni przed owu to napewno dziewczynka.

anagrzy witam
owulacja srednio jest 36 godz od pojawienia się LH we krwi, w moczu pojawia się ok 6 godzin później . tak więc ja myślę że owu była z 10dct na 11dct albo w dzień 11dct.

Witajcie dziewczyny mozna sie przylaczyc???mam na imie beata mam39 lat 4 wspanialych synow i daje sobie ostatnia szanse na poczecie wymarzonej coreczki zaczelismy w tym miesiacu w 8 dniu cyklu przy cyklach 27-28 dniowych trzymajcie kciuki

Witaj :-) gratuluję wytwałości i chylę czoła bo mało już takich rodzin a szkoda...
Trzymam kciuki oby Wasze staranka okazały się owocne :tak:

Jagienko ile tyg jeszcze zostalo?

Dwa z kawałkiem...do terminu oczywiście,czyli 28 sierpnia...jejku,jak ja sie boję :errr:

Agata no widzisz... :)
jestem też senna ale zwalam to na pogodę bo jest dobijająca :\ spię w ciągu dnia chociaż z raz musze się walnąć albo i dwa.. sutki zrobiły się tkliwe bardziej i takie nabrzmiałe są. Cycochy nie bolą tylko sutki odczuwam. dziwnie. i odrzuciło mnie od wędlin i kiełbas wszelakiego rodzaju :oo2:
3majcie kciuki mocno! jeszcze tydzień z kawałkiem! :rolleyes2:

Więc trzymam mocno!!! &&&&&&&&&&&&&&&

anagrzymis,niestety nie pomogę,nie mam kompletnie żadnego doświadczenia z testami owulacyjnymi :confused:

A wg moich wyliczeń wychodzi że u Ciebie anagrzy seksik był w 10dc i 12dc a owulka była 12 bądź 13dc (i jesli owulka była 13dc bądz tez później jest szansa na dziewczynke ale jeśli owulka była 12dc to raczej chłopak) czyli 50/50
U mnie np. jak wychodzi pozytywny test owu (czyli dwie tak samo mocne kreski) to owulację mam albo tego albo następnego dnia cyklu. Właśnie dziś wyszły mi dwie grubaśne kreski w 19dc a wczoraj juz czułam ból owulacyjny także myśle że dziś mam owulacje. Potem oczywiście kreska znowu robi sie jaśniejsza czyli oznacza to że juz po owulce. Ja chce spróbować na dziewczynke ale chyba wybiore sie na monitoring bo u mnie owulacja między 16-19 dc wychodzi i weź tu człowieku utraf. :/
Jeśli nie masz żadnych problemów z hormonami to napewno powinnaś mieć dwie krechy na teście :-)

Dziewczyny kilka stron wstecz prosiłyście mnie o fotke usg synka - ale niestety miałam remont w domu i gdzies podziałam płyte z badania. Na kompie znalazłam tylko zdjęcie z 21 tygodnia ciązy

Ostatnia edycja:
reklama
upss anagrzymiś przepraszam za pomyłkę
napisałam że owu prawdopodobnie była u Ciebie z 10 d na 11 d ale chodziło mi że owu była z 10 na 11 sierpnia albo 11 sierpnia

Do góry