reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jagienko co za świństwo z tych tabletek... Myślę ,że nawet jak wzięłaś te kilka to bedzie już efekt i wszystko się dobrze oczyści i obkurczy. No a Ty i Laura już razem szcześliwie przy cycusiu zostaniecie;)

Nie wiem Aniu,ten lek silnie obkurcza naczynia krwionośne i tętnice w mózgu,stosuje się go w leczeniu migrenowych bóli głowy i ze względu na jego silne działanie oksytocynowe-we wspomaganiu inwolucji macicy po porodzie... na pewno moje fatalne samopoczucie spotęgował fakt że złapałam mega doła na widok mojego dziecka szukającego cycusia a w zamian dostającego butelkę....cały czas płakałam...mąż krzyczał na mnie żebym się opanowała bo coś mi się zrobi w głowie,stracę pokarm albo nabawię się depresji i powiem Wam że niedaleko byłam tego ostatniego.
W każdym razie po 12h od ostatniej tabletki praktycznie wszystkie dolegliwości ustąpiły,nie mam więc wątpliwości że były głównym winowajcą...

Teraz myślę,boję się żeby mi się nic w tej macicy nie zrobiło (tfu,tfu) mój mąż wyjeżdża 1 października i nie będzie kto miał się zająć małą w razie W (tfu,tfu!!!) chociaż tak na chłopski rozum...powodem do niepokoju są silne krwawienia (takie które moczą jedną podpaskę w ciągu godziny),ból brzucha albo gorączka....ja "brudzę" jedną podpaskę dziennie krwisto-brązową wydzieliną która ma "zapach" jak normalna miesiączka,brzuch czasem pobolewa ale ma prawo,nie jest on intensywny i nie mam gorączki :baffled: sama nie wiem co o tym myśleć...

Na razie odsuwam się od wszelkiego rodzaju myśli,właśnie znalazłam ćwiczenia dla kobiet w połogu,jak tylko Laurunia zaśnie-pogimnastykuję się troszkę :tak:

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę miłego weekendu :happy:

reklama
dziewczyny właśnie zobaczyłam, że mam brązowe upławy na wkładce? czy to może być coś niebezpiecznego? tak myśle, że wczoraj i dziś trochę wzięłam się za sprzątanie i może to przez to, zwłaszcza, że od wtorku praktycznie tylko lezałam, bo byłam przeziębiona. te upławy były na razie tylko raz, teraz jest czysto, co myślicie?

ja jak bylam w ciazy mialam takie brazowe uplawy w 17 tygodniu i trafilam do szpitala bo z jednej strony lozyska mi sie cos tam uwalnialo i mialam zagrozenie poronienia. i caly czas to obserwowali i wlasnie nie mozna bylo sie przemeczac sprzatac itp bo od wysilku sie to nasilalo . tym bardziej ze ja mialam mala ciaze w ogole nie tyla ani brzuch nic;/
warto skonsultować to z lekarzem :)

Anagrzymis podjedz z tym do lekarza bo to moze byc nic zlego ale moze jakis maly krwiaczek jest i lepiej wziac jakies leki i troche odpoczac. Moze pojedz na izbe przyjec jutro? Albo umow sie gdzies do gina na poniedzialek. Zycze ci zeby to byla błahostka . Ja w pierwszej ciazy czesto plamilam ale bralam tez leki do 18tyg w zwiazku z tym.
Jagienko bedzie dobrze:tak:

noc_3D.gif

Zagladam do Was moje Wy cioteczKi:)
U mnie juz spokojnie..dzieci spia.a ja sobie slucham muzyczKi relaksujacej...i tak mi dobrze:))))
Torby juz spaKowane....Jutro na obiad do rodzicow potem po 13 musimy zbierac sie na LotnisKo..
Aha: dowiedzialam sie ze jest tam internet, a my bierzemy malego "lapika" zeby dzieci od czasu do czasu mogly sobie bajeczke "pyknac"
Zatem jak bede miala chwile, skrobne do was babeczki:)

Anagrzymis- Skotroluj te "brązy" , nie musi to oznaczac nic zlego ale tez zbagatelizowac nie mozna...Ja w swojej drugiej ciazy krwawilam ostro i nic nie bylo...podobno niektore kobiety tak maja ale mozecie sie domyslec ile strachu sie najadlam !!!!! no nic bylo minelo...

JagienKo i dobrze zrobilas , nie bierz tych tabsow jak nic sie niepokojacego nie dzieje,,,z tego co opisujesz wsio jest prawidlowo!!Karm spokojnie swoja coreczke

no właśnie na wtorek jestem umówiona z moją gin. i myślę czy to wystarczy, czy lepiej nie czekać i jechać już gdzieś jutro? Na razie "brązy" się nie powtórzyły, były tylko raz. Teraz siedze i odpoczywam, głupia byłam z tym sprzątaniem. Pierniczę wole siedzieć w kurzu, byle z dzidzią było dobrze.
Czarodziejko życzę Ci udanych wakacji, wypocznij z rodzinką i wygrzejcie się na całą zimę :tak:

Czarodziejko wybaw się tam i wygrzej za nas;-) No i zaglądaj bo bez Ciebie nam tu smutno bedzie:tak:
Anagrzymis jesli sie nie powtorzy to moze idz we wtorek ale jesli pojawi sie znowu to chyba lepiej jedz na izbe

24526_hiszpania_wyspya_kanaryjskie_lanzarote.jpg
Dziewczynki zagldam na seke zyczyc Wam wszystkiego dobrego..
Do zobaczyska za 2 tyg.
do mamusiek brzuchatych: Trzymajcie sie ........za brzuchy:))))
A starajace sie: trzymajcie sie cierpliwie:))))

bUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUZIAKI
21926_200.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry