reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przepis na syrop z czosnku:-)

0,5 szklanki miodu
0,5 szklanki soku z cytryny (ok 2 duże cytryny)
5 ząbków czosnku tego polskiego nie chińskiego;), wycisnąć
0,5 szklanki zimniej przegotowanej wody

Wszystko razem wymieszać, gotowe!!! Należy trzymać w lodówce, ale nie za długo. Tak ok 1-2 tg max.
Pić 3x dziennie po 1 łyżce stołowej. Najlepiej o tych samych porach.

U mnie rezultat już po dwóch dniach, ale to u każdego różnie bywa, zależy jeszcze od stopnia nasilenia przeziębienia. Najlepiej jak najwcześniej zacząć kurację, przy pierwszych oznakach choroby. Wtedy nie powinna się rozwinąć i cofnąć;)

reklama
Dzięki za przepis :)

Miałam właśnie Wam napisać że czuje się ok a dziś po zjedzeniu śniadania mam mdłości. To chyba dobry znak co?
PLamienia nie mam a to w sobotę to była tylko blada kropla krwi.

Witajcie dziewczynki :-)
Chciałabym się podzielić z wami swoim szczęściem i jak można przyłączyć się do was.
Mam 5 letniego synka Igorka i od 3 lat staraliśmy się z mężem o wymarzoną córeczkę.
Kiedy już straciłam nadzieję że w końcu się uda w urodziny małego 12 sierpnia zrobiłam test i pokazały się
2 upragnione kreski udało się. Od tamtej pory byłam z wami tzn czytałam wasz wątek i po cichu sama miałam nadzieję że i mnie się udzieliła ta dziewczynkowa plaga:-) W 7 tyg 10tyg potem w 12 robiłam test z czerwonej kapusty (choć sama nie wierzyłam że to robię) wychodził jak nic dziewczynkowy.
No i wczoraj upragnione USG 17 tydzień trochę zdenerwowana ale nie mogłam się doczekać.
Leżałam i czekałam aż pan doktor w końcu powiedział do mojego synka który był ze mną ....
No będziesz miał swoją wymarzoną siostrzyczkę :-)Jejku najpiękniejsze słowa jakie usłyszałam tyle na to czekałam tak się cieszę że musiałam się z wami podzielić .

Właśnie to jest najdziwniejsze bo ostatnie przytulanko było na kilka godz przed owulacją:baffled:
A zawsze wiedziałam kiedy ona występuje bez żadnych testów już, 3 lata obserwacji, usg, badania obserwacja śluzu itp.. No i zawsze co miesiąc ten sam tępy ból w prawym bądż lewym jajniku.

becia gratulcje!!!!!!
a powiedz prosze czy przez te 3 lata ktore sie straliscie probowalas zachowac odstep odowulacji a w miesiacu w ktorym zaszlas w ciaze poprostu owulacja sie przesunela? czy poprostu nie zwracalas uwagi na odstepy od owulacji? generalnie chodzi mi o to czy probowalas zaplanowac plec jakis sposobami czy wogole nie?

dzieczyny czy ja teraz kupie czerowna kapuste czy juz nie sezon?bo jakos nierzucila mi sie ona w oczy?

kosmopolitan u mnie na bazarku kapucha jest :-)
Od którego tygodnia można robic test??

becia82 rozumiem że ostatnie przytulanie było na kilka godzin przed owu - a czy wczesniej było??? Bo może wczesniejsze plemniki przeżyły i były pierwsze :-)

reklama
becia82-gratuluje coreczki:-)
Dziewczyny skusze sie na ten test kapusciany-o ile dostane kapuste:-D
Tylko przypomnicie mi jak go trzeba zrobic.
Beatka
tyle razy pisala,ale dokladnie nie pamietam.

Od mojego meza siostra planowala synka,a urodzila corcie.
Przytulanka byly 2-3 dni przed owulka i w sama owulke.
meskie w owulke nie mialy szans,bo zenskie juz czekaly sobie tam 2 dni.
Tlumaczylam jej to,ale nie byla wystarczajaco poimformowana.
Cos tam przeczytala......w necie i to jej cale planowanie:confused:

Do góry