reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dido właśnie o to chodzi - ludzie nie do końca wiedzą a mówią próbowałam a nie wyszło. Tylko że czesto popełniają duży błąd bo męża siostra powinna po @ sie wstrzymać i dopiero w owu seksik, a tak to jasne jest że jak np. współzyli w dniu owu wieczorem to plemniki z przed 2 dni były pierwsze i raczej te żeńskie.

Moja kolezanka też planuje synka - pytam kiedy była owu - ona że około poniedziałek wtorek i że sie bzykali - a ja na to a wczesniej kiedy??? W sobote :wściekła/y: a ja na to no to masz szanse 50/50 ale obstawiam córke (chyba że owu była później )
Pierwszą ma córke (wtedy juz tez troche czytałam o planowaniu - i wypytałam co kiedy i jak i jej mówie - bedziesz miała córke. Jak sie dowiedziała płeć to dzwoni i mówi - Kurde Anka skąd wiedziałas???)

reklama
Kosmopolitan zgadza się przez 3 lata starałam sie utrzymywać odstęp od owulacji i nici :-(

Nulka tak mi się wydaje że wcześniejsze plemniki mogły już sobie czekać bo poprzednie przytulanko było na ok 3, 4 i 5 dni przed owulką no i te ostatnie na kilka godz przed poniosło mnie :-D Stwierdziłam że skoro nie udało mi się do tej pory to co mi tam.

Jakiś czas temu zaczęłam się interesować metodą planowania płci dr Jonasa nie wiem czy słyszałyście.
I w obu moich przypadkach się sprawdziło :-)

Przepis na test kapuściany: Kapustę pokroić drobno i wrzucić na gotującą wodę
gotować 10 min. Gotowy wywar odcedzić i ostudzić (nie musi być zimny)
Poranny mocz wymieszać w równej proporcji z wywarem.
Kolor czerwony,różowy - chłopiec
kolor fioletowy,niebieski-dziewczynka
Mnie wyszedł prawie granatowy robiłam w 7tyg potem w 10 i kolejny w 12:-)

Kosmopolitan rzeczywiście w tym miesiącu owulacja przesunęła mi się 2 dni ale przyznam szczerze że akurat w tym miesiącu nie zwracałam uwagi już na nic stwierdziłam że chyba po prostu nie pisane mi jest drugie dziecko tym bardziej córcia:-(
Ale na fazy księżyca w dniu przytulanka od paru miesięcy zaczęłam zwracać uwagę:-)

Dla tych którzy nie znają metody Jonasa ;
Aby począć dziewczynkę do zapłodnienia musi dojść wtedy gdy księżyc jest w znaku żeńskim
Aby począć chłopca w znaku męskim.

Dido zgadza się kiedy zaszłam w ciążę z Igorem przytulanko było tylko raz i to dzień przed owulką (bo wtedy mój mąż wrócił z delegacji) I tak należałoby planować synka wstrzymać się od przytulania do momentu 1 dzień przed owulką potem można szaleć:-)

becia82 pocieszyłaś mnie troche bo swego czasu zakupiłam cykl Jonasa na 2011rok ale że nie miałam przekonania rzuciłam go w kąt. Jak zaszłam w ciążę to odszukałam te kartki patrze i dokładnie w te dni co miałam owulacje były różowe dziewczynkowe kwadraciki ;-) ) Może mam szanse na córeczke????
Oprócz tego kiedys na innym forum była dziewczyna która pisała płeć na podstawie daty urodzenia matki i poczęcia dziecka wg metod chińskich (3 różnych metod). Ja nie potrafie odczytywać tych kalendarzy i zresztą sceptycznie do nich podchodziłam ,a ale poprosiłam żeby mi sprawdziła na dzieciach tych co mam.
Powiedziała że wg niej mam w domu dwóch synków :-) Myślę sobie kurde wróżka jakas czy co?? Poprosiłam ją żeby mi napisała w których miesiącach 2011r mam największe szanse na poczęcie córki. Napisała że we wrzesniu i październiku 2011 w trzech metodach wychodzi córka.
Dlatego tak zalezało mi aby w tym cyklu sie udało ;-)
Mam nadzieje że sie sprawdzi i bede miała córkę.

Odnośnie przytulania u nas było 5dc 8dc 10dc 12dc 13dc 14dc / a owulka była 17/18dc
Licze na to że nawet jak ten 14dc jest za blisko to przeżyły te z 12 i 13dc ;-)

Czas pokaze - narazie modle sie żeby ta moja kruszyna tam była i żeby biło jej serduszko :-)

Od mojego meza siostra planowala synka,a urodzila corcie.
Przytulanka byly 2-3 dni przed owulka i w sama owulke.
meskie w owulke nie mialy szans,bo zenskie juz czekaly sobie tam 2 dni.
Tlumaczylam jej to,ale nie byla wystarczajaco poimformowana.
dido właśnie o to chodzi - ludzie nie do końca wiedzą a mówią próbowałam a nie wyszło. Tylko że czesto popełniają duży błąd bo męża siostra powinna po @ sie wstrzymać i dopiero w owu seksik, a tak to jasne jest że jak np. współzyli w dniu owu wieczorem to plemniki z przed 2 dni były pierwsze i raczej te żeńskie.
u mnie tak było a jest synek
a tez myś+lałam ,że może jednak przecież te dziewczynkowe juz tam czekały???:confused: zastanawiajace :confused:
ps.nikt nie podpowiedział mi na poprzednie pytanko :-(

Becia -(chyba moj rocznik)GRATULUJĘ

Nulko gdzie mozna kupic taki kalendarz JONASA?
a ta dziewczyna kazdy moze się z nia skontaktowac czy to jakaś znajoma?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny sprawdzalyscie sobie plec dziecka wg tego kalendarza chinskiego? ja w to nie wierze, ale wychodzi mi chlopiec i juz jestem pewna, ze bedzie syn:( wg dni przytulanek i odstepu od owu i wg kalendarza wychodzi chlopiec:( jak ja sobie pluje w brode, ze nie poczekalam do kolejnego cyklu a w tym cyklu zrobila mi owu na zlosc i byla wczesniej:( jak mi zle :((( znowu marudze, ale co poradze, ze tak bardzo chce dziewczynki. az mam wrazenie, ze bede po porodzie ryczec z tego powodu:(

Ja akurat cykl Jonasa kupiłam na allegro na cały rok za śmieszne pieniądze. Jak znajdę linka to podam.

Czarodziejka dzięki za słowa pocieszenia. Jak teraz mi się nie uda to znaczy że teściowa miała rację a mąż posiada same męskie ;)

Oj Dziewczyny ale żeście się rozpisały, za te parę godzin, które mnie nie było;) hohoho

Nullka mam prośbę, skoro masz taki fajny kalendarzyk:-) to może dałabyś radę mi sprawdzić czy ja miałam sprzyjający czas na dziewczynkę? Poczęcie było ok 27 lipca. Byłabym Ci Kochana bardzo wdzięczna:happy:
Widzę, ze Tobie wszystkie warunki dziewczynkowe by się sprawdziły, trzymam kciuki aby dzidzia była zdrowa i tej upragnionej płci pięknej:happy2:

Becia82 witam Cię cieplutko, miło, że jesteś wśród nas, i gratuluję córusi. Szczęście Ci dopisało;) No ale tyle lat starań, obserwacji, itd, podziwiam:-) Super!!! Bardzo się cieszę, Może faktycznie posypią się u nas same dziewczynki, jak do tej pory. Obyś kochana miała rację, z tą dziewczynkową aurą, hehehe:-)

To ile z nas czeka jeszcze na określenie płci?? Nullka, kosmopolitan, dido... Pominęłam kogoś? Jak dobrze liczę jest nas 4. Ojjjj wkrótce czas pokaże, ja jak mi się uda jutro z rana też zrobię ten test kapuściany, przygotuję sobie dziś wieczorkiem pokrojoną kapustkę, w końcu dzięki Wam muszę się zmobilizować, a kapustę mam w domu, nie wiem na co czekam. Przed USG jeszcze zobaczymy co tam wyjdzie;) Dziewczyny też róbcie jak kupicie kapuche i piszcie co Wam wyszło... Czekam na rezultaty.
Mam ogromną nadzieję, że nam wszystkim się uda. Byłoby suuuuuper!!!!

reklama
Dziewczyny sprawdzalyscie sobie plec dziecka wg tego kalendarza chinskiego? ja w to nie wierze, ale wychodzi mi chlopiec i juz jestem pewna, ze bedzie syn:( wg dni przytulanek i odstepu od owu i wg kalendarza wychodzi chlopiec:( jak ja sobie pluje w brode, ze nie poczekalam do kolejnego cyklu a w tym cyklu zrobila mi owu na zlosc i byla wczesniej:( jak mi zle :((( znowu marudze, ale co poradze, ze tak bardzo chce dziewczynki. az mam wrazenie, ze bede po porodzie ryczec z tego powodu:(

Nie martw sie na zapas, moja sąsiadka miała tak jak ty, przytulanka dzienm przed owu, z chinskiego chłopiec a tydzien temu urodziła dziewuszkę jak malowaną!!
Tez była pewna ze drugi chłopiec, juz nawet myslała ze moze i dobrze, bo ciuchy ma i zabawki ma......a tu niespodzianka!! Wszystko jest możlwe, nie ma co na zapas myślec i sie martwic

Kobitki witajcie, podczytuje was czasem i pamiętam o was ale mamy w pracy sezon i bardzo duzo pracuje i chce czas w pracy wykorzystac na maxa a potem dzieci i obowiazki i nie mam sił na czatowanie..:tak::tak:

Becia gratuluje, wiem, to jest miód na uszy :tak:

Nullka, trzmyam mkciuki aby i Tobie aura sie sprawdziła!!!

Moja córcia nas tak zaskakuje swoją mądroscią i tym jak jest cudowna, że mysle coraz powazniej nad trzecim maleństwem kiedys....
A juz mowiłam, że mam parkę i dość....:-)

Kobitki, powiedzcie mi czy używacie inhalatora? Warto kupic? Ola znów chora i lekarka nam poleciła kupic..

Do góry