reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kindzia26a
A wiesz, że i ja nad tym się zastanawiałam. Może faktycznie tak zawsze wychodzi. No chyba, że będzie więcej moczu...

reklama
Asiuniak no ale ma byc poł na poł

a wczoraj kosmopolitan pisała ze jej bratowej 3 razy wyszło na dziewczynke (fiolet)
i urodził sie chłopak
wiec to chyba zadnej reakcji nie ma...

hej
jestem po USG i badaniu, wszystko ok, szyjka pozamykana, długa
mała rośnie bardzo ładnie, waży już 1 kg, nóżka dalje długa
miałam dziś to 3/4 D i małą śliczna, nosek jakby tatusiowy, przecierała oczka rączką i otwierała buźkę i dawała tak na bok, jak dziecko które szuka piersi:-) super widok
moja gin wydrukowala mi kilka zwykłych zdjec a jedno na papierze fotograficznym jak pocztówka, fakt nie nagrywała na DVD bo ma jakiś problem że zapisuje na plyty ale nie można potem tego odtworzyć, ale te zdjecie boskie
zapłaciłam w sumie za badanie, zwykle USG i 3 D - 120 zł wiec przyzwoita cena

BEATKO ile Twoja mała ważyła coś koło 26 tyg??
Brzuchol mi też wywaliło na dniach tak że naprawdę mam duży:szok: a gdzie jeszcze 3 miesiace, niby od początku przytyłam 5 kg, ale brzuch jest olbrzymi

nullko, no Beta ładna już i na jakim poziomie a jakie masz przedziały dla swojego tygodnia??

co do spacerówek nie pomogę , mam tylko graco quatro tour, przeżył dwóch synków i sprawuje sie świetnie

a teraz myślę o Teutoni Be You???
wiecie coś o tej firmie, bardzo mi się podoba ten wózeczek

Ostatnia edycja:
tak u mojej bratowej wyszedl kolor dziewczynkowy ale nie pamiem jaki dokladnie- czy fioletowy czy niebieski. zapytam ja jak juz troche dojdzie do siebie bo akutalnie ma zastoj pokarmu, szew po cesarce niemilosiernie boli, maly ciagle placze bo pokarmu nie ma- generalnie nie jest ciekawie.no ale to normalka- u mnie tez tak bylo. w pierwszych dnich po porodzie nie czylam tego piekna macierzystwa:baffled:
tak jak czytam to z tego testu kapuscianego wiekszosci dziewczyn wychodzi fioltowy a mi wyszedl ewidentnie niebieski:sorry2:
zostalo mi troche tego wywaru wiec chyba jeszcze dzisiaj zrobie zeby zobaczyc co wyjdzie "nie z pierwszego" moczu;-)

a wiecie ze ja czasem mam takie dni ze czuje ze u mnie w brzuszku mieszka coreczka, a czasem ze synek:confused: tez tak macie? czy moze od poczatku macie przeczucie co do jednej plci?

nullka no to ladna beta:tak: Twoj maluszek sobie pieknie rosnie:tak:

monico jaka sliczna!!!!!!

zrobilam ponownie test kapusciany i tym razem wyszedl fioletowy kolor.no ale co sie dziwic skoro teraz mocz byl jasny a rano znacznie ciemniejszy:confused:

no wlasnie ciekawa jestem czy komus wyszedl rozowy badz czerwony kolor?

monico śliczna ta fotka i sliczna Twoja mała :-) super że wszystko ok i dobrze się rozwija :-)

Z tym testem kapuścianym to rzeczywiście na logikę dużo może zależeć od koloru moczu a wywar napewno też ma różną intensywność w zależności ile kapusty i ile wody sie da. Ehhhh ja sie wstrzymuję jak narazie....

Jeśli chodzi o pytanie jakie są normy to ja nie potrafię powiedzieć w któremu tygodniowi ciązy odpowiada mój wynik , bo jak dla mnie mieści sie w trzech tygodniach 5,6 i 7
Może Wy wiecie jak to czytac??
Mój wynik 5367,5 Normy: 5 tydzień 217,0-7138,0
6 tydzień 158,0-31795,0
7 tydzień 3697,0-163563,0

No i w którym jestem tygodniu - ja obstawiam 5/6tc a w rzeczywistości licząc standardowo od ostatniej @ jest u mnie 6t4d (odliczając że owu była 4 dni później niż standardowo można powiedzieć że 6 równych tygodni ) Takie moje gdybania ;-)

dzieki dziewczyny :D
nullko wiec chyba jest ok, ja zawsze patrzylam od ostatniej @, jakby nie patrzac miescisz sie w normach wiec jest super
tak bym chciala,zebys ty tez po 2 synkach mogła cieszyć się córcią

coraz więcej planujących ekstra

kosmopolitam ja z aneczką robilysmy test kapusciony i wyszedł nie granat a rozcienczony fioletowy, Beatka pisala nawet ze rózowy u mnie, ale on byl taki sam tylko rozcienczony, granatowy napewno nie by, w ogóle to dziwna jest ta zmiana koloru - OBIE mamy córki

A co u Jagienki???

moja kolezanka teraz spodziewa sie synka po 2 corkach
i namowilam ja na ten test z soda i kapusta
soda sie zapienila jak piwo czyli chlopczyk
a test z kapusty wyszedl rozowy jak arbuzowy wiec tez chlopak
i wlasnie na usg wyszlo ze ma synka i tez planowala po mojej namowie :tak:

a pozatym nikt nie daje 100% pewnosci z tym testem
wiec nie wszystkim sie zgadza
ja raczej lekko do tego testu podchodzilam
bardziej wierzylam temu intelligender

monico slicza jest !!!
co do wagi to nie mialam usg w 26tc
mialam w 20tc i mala wazyla 375g i teraz w 30tc i wazyla 1973g :szok:
wiec u mnie maly smok rosnie albo raczej smoczyca :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry