reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nullka
Spokojnie, na pewno będzie dobrze. Nie martw się na zapas. Nerwy w niczym nie pomogą, ale wiem jak to jest czlowiek się przejmuje i tyle, ale głowa do góry

Tasha
Jeśli zaskoczyło to bardzo prawdopodobne, że z tego pierwszego, plemniczki te zdążyly dojść jak była owulka i zaskoczyło. Tak mi się wydaje.

reklama
Monico
Śliczna ta Twoja malutka. Warto widzę iść na takie badanie;) Tyle szczęścia, widok prawie jak na żywo. Szkoda, że u mnie nie ma w pobliżu takiego badania, no chyba, że jest a ja o tym nie wiem. Muszę się dowiedzieć;)
Gratuluję;)

Jagienko
Witam Cię. Widzę, że dajesz radę z dzieciaczkami;) Ale Ci dobrze, już po wszystkim kilka miesięcy, teraz tylko do przodu;) Dzidzia rośnie... Super Pozdrawiam

Tasha
Jeśli zaskoczyło to bardzo prawdopodobne, że z tego pierwszego, plemniczki te zdążyly dojść jak była owulka i zaskoczyło. Tak mi się wydaje.[/QUOTE]

Dzięki Asiunia, tak mi się wydawało, bo przecież komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez 24 godziny, nawet jeśli dodać drugie tyle na zapas, to i tak jest mniej. A u mnie było po owulacji najmniej 80 godzin, bo przecież jeszcze plemniczki muszą mieć czas na dotarcie do komórki i jej zapłodnienie. Więc wydaje mi się, że załapały się te sprzed owulacji, bo czekały na komórkę w śluzie płodnym. Tak przynajmniej mi się wydaje. Chyba logicznie myślę, nie? Że też kurcze mi się tych przytulanek zachciało...

Hejka!
Monico ale cudowne zdjecie.Mam nadzieje ,że uda mi sie takie w koncu w poniedzialek tyle ,ze u nas z plytka 230zl i to jest najtaniej w miescie:baffled: No ale dziadki doloza bo tez chca zobaczyc:-p
Tasha ja mysle ,ze raczej te wczesniejsze plemniczki dotra:tak:
Co do odstepu od owu to u nas bylo 3,5-4 dni. Powodzenia w staraniach:tak:
Jagienko fajnie ,ze jestes. Juz chcialam do Ciebie sms wysylac.

Jestem 8 dni po owulce, jest mi niedobrze, mdli mnie, ale tylko wieczorem...Kiedy mogę zrobić test ciążowy? Bo słyszałam, że 2 dni po zagnieżdżeniu wzrasta hgc a myślę, że to zagnieżdżenie było w środę, bo fatalnie się czułam lub ewentualnie wczoraj, przynajmniej tak mi się wydaje...Jak myślicie, mogę testować jutro czy lepiej poczekać do wtorku/środy? (w czwartek termin @)???

tasha a masz w domu testy owulacyjne? jezeli masz na poczatek mozesz nimi zatestowac;-) trzymam kciuki zeby sie udalo. a przypomnij na jakiej podstawie wiesz kiedy byla dokladnie owulacja?

Tasha31
Ja test ciążowy robiłam w dniu planowanej miesiączki. Warto poczekać, czasem jest tak jak dziewczyny pisały, że pozytywny test wychodzi nawet po kilku dniach od braku @. A do tej pory negatywny. Musisz uzbroić się w cierpliwość;) Ale skoro Cię już mdli to może jakiś znak...:confused::-)
3mam kciuki za pozytywny test;)

Kosmopolitan - wiem dokładnie kiedy miałam owulację, bo robiłam testy owulacyjne:-)

ok, wstrzymam się trochę z tym testowaniem, chociaż jestem tak ciekawa, że chyba pęknę...
szkoda, że już owulacyjnych nie mam w domu, bo pewnie bym zrobiła...
mam tylko ciążowy, ale poczekam...jakoś chyba wytrzymam...:-)

reklama
Aneczko
takie zdjęcie to super pamiatka tylko ja za całość z badaniem zapłaciłam 120 zł , a jest super, na papierze fotograficznym i wielkości widokówki, wstawię w ramkę
tutaj mala wyszla jakos powaznie i bardziej chlopieco, ale akurat caly czas byla w ruchu i ciezko bylo gin ja złapac

uwazam ze dotarły plemniki te z przed owu, jesli jestes pewna ze owu byla dobrze okreslona, to tylko trzeba trzymac kciuki za corcie :-)

asiuniak jeszcze troszkę i Ty bedziesz mogła oglądać tak swoją niunię, a że taka wstydliwa to napewno dziewczynka :D

Jagienko a mialas wagę Laury z okolo 26 tyg??

Do góry