reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha, dzięki za pocieszenie, na Ciebie zawsze można liczyć, zobaczymy co życie przyniesie.

A ta palma to jakieś cudo, człowiek całe życie się uczy!

A wiesz, ja w ciąży też zaliczyłam upadek w łazience na mokrej podłodze, na początku piątego miesiąca.
I nosiłam wtedy, kapcie takie zakopiańskie, na lekkim podwyższeniu, one bardzo się ślizgają na mokrej podłodze. Ty pewno miałaś inne, ale ja swoje po tym wyrzuciłam, żeby sytuacja się nie powtórzyła.

Marzycielko, nawet nie wiesz jak Cię rozumiem.
Kurcze, ja bym chciała mieć tylko takie poczucie, żeby zrobiłam wszystko, tak jak trzeba, na dziewczynkę. I wiem, że wtedy będę wyczekiwać II kresek z wytęsknieniem.
A reszta wiadomo w rękach Boga, i nawet gdyby się nie udało, to widocznie tak miało być.

reklama
witaj Edyta. a jak u ciebie starania? dlugo juz probujesz? a czy przy synkach tez planowalas? jezezeli juz wczesniej pytalam to przepraszam, ale jeszcze nie moge was wszystkie zapamietac :sorry:

U mnie narazie staranka sa wstrzymane bo mam plamienia miedzymiesiaczkowe,i jestem w trakcie szukania przyczyny...we wtorek mama scan i moze cos sie wyjasni,mialam robiona cytologie i wymaz na obecnosc bakterii i roznych chorob ale wyniki mam prawidlowe,podejrzewam ze moge miec za wysoka prolaktyne no ale jeszcze do badan nie dotarlam ....ale chce zaczac staranka jak najszybciej sie da :tak:

Gal to widze ze obydwie sie stresujemy. staralam sie wczesniej wyrzucic mysli na temat plci. nawet troche bylam zla na siebie, ze non stop o tym mysle, ale to jest silniejsze odemnie. a teraz kiedy sie naszej Piranhi udalo, znowu zaczelam w to wierzyc. moze faktycznie to forum przynosi szczescie :-)

Edyta, no właśnie imienia nie mam gdyż do wczoraj szukanie imienia dla dziewczynki było dla mnie czymś nierealnym i abstrakcyjnym :-D Jest kilka imion, które mi się bardzo podobają ale jak znam życie to M będzie wydziwiał, jakoś nigdy mu się moje propozycje co do imion nie podobały i vice versa, namęczyliśmy się nieźle przy synku by wybrać imię, które zadowoli i mnie i jego :-D ...ale z dziewczynką nie będzie chyba takich problemów, jest tyle przecudnych imion i na pewno jakoś się dogadamy z M w tej kwestii :-) Często jest chyba tak, że nie lubimy danego imienia gdyż kojarzy nam się negatywnie z jakąś osobą, której nie lubimy ;-) Będę trzymać kciuki we wtorek! Najgorsze jest takie Archiwum X jak człowiek nie wie co z czego i na czym przysłowiowo stoi
unhappy.gif

Gal, ja miałam na nogach gumowe klapki a poślizgnęły się jak na lodzie. Uderzyłam czymś (bladego pojęcia nie mam czym) w szafkę pod umywalką aż drzwi do środka wgięło, masakra. Postaram się już jednak zachowywać pion na śliskich podłogach a najlepiej będę je omijać wielkim łukiem :-)

Marzycielko, to prawda, to forum jest wyjątkowo szczęśliwe i jestem pewna, że wszystkie doczekacie się swoich upragnionych maluszków upragnionej płci!

Ostatnia edycja:
Edyta mialam kiedys ten sam problem. plamienia co kilkanascie dni, nie wiedzialam czy to okres czy co innego. zrobilam badania i wszystko bylo ok. doktorka przepisala mi tabletki hormonalne, chyta to byly microgynon 30 na 3miesiace i potem wszytko sie uregulowalo. wprawdzie nie mam juz tak idealnych cykli jak kiedys (28 dni), ale jest zdecydowanie lepiej. najszczesciej mam 27dniowe cykle , czasem 25, 23, 28.

Piranha jak juz sie zdecydujecie to napisz nam jakie imie wybraliscie ...

Ja wiedzialam ze bedziesz miala coreczke a Ty ciagle mowilas ze to synek ale jednak ja mialam racje :-DDobrze ze pojawilas sie na forum,bo dzieki Tobie jest nadzieje ze i nam staraczkom uda sie miec upragniona przez nas plec,tyle porad nam dajesz i podopwiadasz co do witaminek ;-)

Marzycielka ja mam regularne cykle tylko 2,3 dni po skonczonej @ mam plamienia przez kilak dni pozniej zanikaja i znowu troche plamie a kilka dni przed @ znowu zanikaja,ostatnio zauwazylam ze mialam mleko ale juz chyba mi zaniklo ...:sorry: nie wiem co to sie ze mna porobilo a wszystko po tabletkach anty bo zawsze mialam wszystko dobrze ...

ja dziś z meeega doskoku..

Kosmo dzięki za &&&&&& :):):)

Marzycielka,Gal Witajcie :)

Axarai a Ty co tak cichutko siedzisz ?czy my razem w czwartek testujemy???

Pirania na pewno wybierzecie piękne dla Was imię :)

Edyta może się uda dziś wstawić ..bo jak się wyrobimy do 17 to mamy zaproszenie do znajomych na kawę więc może jak wrócimy..

u nas znowu pada;/;/

ja mam już zasłony cudne w salonie powieszone-musiałam je poskracać ,ale na szczeście te z ikei mają taką daśmę ,którą się zgrzewa żelazkiem i gotowe..szafa też już w korytarzu:):):) właśnie Tomi drzwi montuje ;))

reklama
witaj Sylwia. moze troche za wczesnie robilas. niektorym dziewczynom czasami nawet w dniu spodziewanej @ test wychodzi negatywny, takze glowa do gory! moze jeszcze nic straconego?

Piranha mam pytanko do ciebie. od jakiegos czasu lykam tran i compleks witB. czy to w jakis sposob moze pomoc w zajsciu w ciaze i plc?. witB mam w malej dawce, a dokladnie B6 2mg, 18mg niacyny 200mg kw foliowego a reszta to bardzo male dawki. a lykam dlatego ze ostatnio mialam problemy z cera a podobno kompleks witB pomaga na to.

Do góry