reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

dziewczyny tym które a juz w ciazy zazdroszcze
tez bym chciala dwojke dzieci najlepeij parke na razie mam synka to terz kolej na dziewczynke

na razie zaczęłam łykac kwas foliowy i jesc wiecej nabiału oraz bykłam magnez i witamine c

to zeby poczac dziewczynke nalezy wspólzyc przed owulacja bo po niej to juz na chłopca
za bardzo nie moge sie w tym wszystkim połapac

a z drugej strony bo bez róznicy byle było zdrowe choc marzeniem prawie kazdej matki jest chec miec córke :)

wiec jesli mozecie napiszcie mi prostymi słowami co mam robic by poczac dziewczynke
z góry dziekuje

miłego dnia wam zycze
u nas szaleje jelitówka mały jest tak słaby ale na szczescie duzo pije

reklama
Bardzo bym chciala ale jak czytam o waszych rystry kcyjnych dietach irygacjach itp. ja az tak nie zdazylam pozatym wczesniej mialam zawsze duzo sluzu.
Zla jestem starlam sie z dyrektorka przedszkola.Takie dziwne babsko i ona jest pedagogiem.

witam gang olsena!
Pirania - chciałam usg 3d zrobić 4 kwietnia jako usg połówkowe, bo MUSZĘ zobaczyć pipulinkę na własne oczy, jak zobaczę to może już nie będę miała tego 1% niepewności... fajnie masz, że już w sobotę usg 3d...
Merylin - głowa do góry, jesteśmy w podobnym wieku! moi wszyscy znajomi też myślą, że to wpadka, zwłaszcza przy takiej różnicy wieku między dziećmi, wie tylko moja mama i 2 koleżanki, że to były świadome starania, a jakim wieku są twoi chłopcy? co do bety to chyba już możesz zrobić, ja robiłam betę ok 3 tyg po owu, owu miałam 8 grudnia a betę robiłam przed Sylwestrem
Gal - współczuję...a owoców też nie chce synuś jeść? żadnych danonków?
Mama ???????????????????????????????
MissBella - pewnie niebawem wstawisz suwaczek!
Daria - jeszcze tydzień i będzie wiadomo...

Andziak - hormony szaleją!!!
Aguska - co do planowania płci to najlepiej informacji udzieli Ci Pirania, która ma ogromną wiedzę i koordynuje dziewczynkowe działania, z tego co już wiem wcale ten odstęp od owulki nie jest najważniejszy, ważniejsze jest kwaśne ph 4-4,5, suplementy w postaci magnezu np Blumag Jedyny, wapnia Calcium Citrate, żurawiny, witamin B-Complex i lubrykanty typu Sylk, Replens lub Rephresh do obniżania ph, dieta z małą ilością potasu i sodu a dużą wapnia i magnezu, niezbędne są testy owulacyjne i paski do mierzenia ph...i to chyba tyle... ale na pewno Pirania udzieli Ci szczegółowych informacji
witaj na pokładzie!!!

Witam wtorkowo koleżanki!

merylin, ja łykałam w tej ciąży Femibion Natal 1 (mają podwójną dawkę folianów) do 12 tc a od 12 tc łykam Femibion Natal 2 (łyka się 1 tabletkę oraz 1 kapsułkę z olejem rybim bogatym w DHA). Jestem bardzo zadowolona gdyż córcia na każdym USG ma idealne wymiary :-) (ani za mała ani za duża), niestety te witaminki są dość drogie. A Martynka pozostanie Martynką, za kilka tygodni wspomnisz moje słowa! :-) Sposobów na opóźnienie porodu nie znam, na pewno będziesz musiała się oszczędzać, moja siostra przenosiła obie ciąże o 2 tygodnie, a jak było u Ciebie z pierwszą ciążą?

Daria, współczuję choroby i życzę zdrówka Nadusi. Krzysiowi też się wczoraj nos zatkał, przy odtykaniu były histerie, kaszel i wymioty z tego wszystkiego.

aguska, a czytałaś wytyczne ze strony 4182? Jest tam w wielkim skrócie napisane co i jak :tak: (co jest ważne, co ma wpływ na płeć, w co się zaopatrzyć i na co zwracać uwagę). Nie wystarczy jeść więcej Ca i Mg, trzeba jednocześnie unikać produktów bogatych w K i Na. Odległość od owulacji to podobno najmniej istotny czynnik (najważniejsza dieta, suplementy i niskie pH aż do owulacji), współżycie 2-3 dni przed owulką zwiększa szanse dosłownie o malutkie procenty, prowadzone były badania na ten temat i gdzieś tu kiedyś zamieszczałam dane liczbowe (na Fertility Friend można przesortować wykresy ciążowe np. pod tym kątem, że urodziła się dziewczynka a starania były przy danej odległości od owulki :-)) ...zresztą jedna ze skuteczniejszych metod polega na współżyciu 12 godzin po owulce :-) Współczuję jelitówki i zdrówka życzę, myśmy już całą rodziną zaliczyli to paskudztwo.

Mama, co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Gal, kiedy testujesz? Dziś już 12 dpo :-)

Mama, u Ciebie już 14 dpo, długa faza lutealna jak na bezowulacyjny cykl :-), mierzyłaś rano tempkę by zobaczyć czy zapowiada już @?

Ja mam jakiegoś pecha, jak mam chwileczkę na BB to tu ostatnio nigdy nikogo nie ma ;-)

Gal, kiedy testujesz? Dziś już 12 dpo :-)

Mama, u Ciebie już 14 dpo, długa faza lutealna jak na bezowulacyjny cykl :-), mierzyłaś rano tempkę by zobaczyć czy zapowiada już @?

Ja mam jakiegoś pecha, jak mam chwileczkę na BB to tu ostatnio nigdy nikogo nie ma ;-)

w ogolę coś ostatnio się tu pusto robi :-( ja tez mam w koncu chwile ciszy Nadia zasnęła;p

Daria, ja niestety od samego rana słyszę krzyki, marudzenie i płacz, synek dziś jest w wyjątkowo paskudnym humorze a ja po tych 8 dniach jego choroby (a dalej kaszle i do tego doszedł teraz katar) jestem wykończona. Ciekawe jakie wieści przyniesiesz nam za tydzień, a Nadia woli siostrzyczkę czy braciszka? :-)

reklama
Daria, ja niestety od samego rana słyszę krzyki, marudzenie i płacz, synek dziś jest w wyjątkowo paskudnym humorze a ja po tych 8 dniach jego choroby (a dalej kaszle i do tego doszedł teraz katar) jestem wykończona. Ciekawe jakie wieści przyniesiesz nam za tydzień, a Nadia woli siostrzyczkę czy braciszka? :-)

Nadii to chyba obojetne byle bylo sie z kim bawic :)
no Nadiitak troche ten katar ustal zbaczymy co bedzie wieczorem ale placze dzis bo zab ja boli;/ jak nie jedno to drugie :)juz sie doczekac wizyty nie moge jak synek to musze nakupic nowe ciuszki jak dziewczynka to nie bo po nadii sa :)

Do góry