reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pirahna szpiczasty brzuch to na dziewczynke wlasnie niby;) no i przynajmniej z buzka corci bedziesz miala niespodzianke skoro wszystko inne pokazala:-) fajnie!

Daria naszla mnie ochota na rogaliki!:-)

reklama
Pirania - ale super, ja już się nie mogę doczekać usg 3d!!! najważniejsze, że niunia zdrowa, ma idealne wymiary, będzie całkiem sporo ważyć wg wyliczeń komputera i że na 200 a nawet na 1000% dziewczynka!!! a buźkę może pokaże następnym razem!
te witaminki, które mają sporą zawartość żelaza to Prenatal classic 90??? jaki jest koszt tych witaminek???

tak czytam o planowaniu i moge napisac,ze to jak rosyjska ruletka - ok chlopaki nie byli planowani jakos konkretna plec,ale teraz ta ciaza owszem - stosunek w 11 dc - 3 dni przed owulacja, opieralam sie tez na testach owulacyjnych i bedzie kolejny chlopczyk

zycze wam udanych staranek i udanego planowania

Ollena - podziwiam Cię za cierpliwość, ja nie mogłam się doczekać, żeby poznać płeć dziecka, gdybym czekała na niespodziankę to chyba bym wszystkie pazury poobgryzała:-D

Dzięki dziewczyny!

Daria, to na pewno ruchy, ja w tej ciąży też pierwsze poczułam na tym etapie, wyraźniejsze jakoś w 17 tc :-)

tasha, z tym wyliczaniem to różnie bywa, żonie kuzyna wyliczyło wagę synka w 38 tc na 3500g a urodził się z wagą 2600g :-) Te witaminki z dużą dawką żelaza to Prenatal Classic, 60 lub 90 na końcu oznacza ilość tabletek w opakowaniu, ja mam 90 tabletek więc starczy mi to do końca ciąży :-) Dokupiłam jeszcze do tego kapsułki Prenatal DHA - kwas DHA podobno dobrze wpływa na rozwój mózgu i narządu wzroku u maluszka. Prenatal Classic 90 kosztuje na Allegro 23-39 zł, Prenatal Classic 60 - 14-17 zł a Prenatal DHA - 25-30 zł.

gosiaczek - to tylko potwierdza to o czym pisałam - odstęp od owulki ma marginalne znaczenie przy planowaniu płci ;-)

Ollena, też podziwiam ogromnie za cierpliwość, ja bym nie wytrzymała nawet jakby mi nie zależało na konkretnej płci dzieciątka (a tak np. było w pierwszej ciąży) :-D

Ostatnia edycja:
Piranha, super ze wszystk ok no ale to bylo oczywiste;)) No a niunia musi przed mamusią coś ukryć:)) A jak tam Krzyś?
Nas znwu wirus jakis dopadł mały ma gardlo zawalone....padne chyba z tymi choróbskami bo maly wytrwal znowu 2 tyg w przedszkolu.... katarstrofa jakas.

Kinga łał ekstra prezencik na swieta:)) Moze na Boze Narodzenie będzie inny prezencik.... :****
No i pokaz sie koniecznie w całej okzazałości;)

Daria mmmmmm pychaaaa podziel się;D
Ja małego przed przedskzolem szczepiłam na meningo i pneumo ale nic mu po szczepionkach nie bylo....szok ze mała tak reaguje....zdrowka...

Mama, jak tam po basenie?:)
Masz slicznie w salonie....

Ollena, no super ze jestes wytrwala i nie chcesz poznac płci, ja mam taki plan jak teraz zajde w ciąze;) Choc wszystko sie miesza w pracy i boje sie ze bedziemy musieli przeniesc starania.....:(((

Truskaffka jak tam działania?:))

Tasha jak samopoczucie?:))

Bell mam nadz.ze mdłości brak..:))

Gal... słońce jestesmy tu z Tobą;*******

Miłego wieczorku WSZYSTKIM :****

ollena ja.w poprzedniej ciazy i teraz chce znac plec ze wzgledu na reakcje.Pomimo ze nastawilam sie na chlopca po potwierdzeniu go na usg przez kilka dni czulam sie zle.bo iskierka nadziei zawsze byla.Ale mialam 4 miesiace na nastawienie i przygotowanie na przyjscie kolejnego synka.Niewie jak bym zareagowala po porodzie w tej burzy hormonow majac jeszcze iskierke nadziei

:szok: pada pada ...śnieg:szok:

Młody dostał większy rower, wczoraj z nim spał (przy łóżku) dziś jeździ mi po domu wariat mały:-p oznajmił że jest dużym chłopcem i jeździ na dużym rowerze, a mały rower zostawia dla dzidziusia:-D

byłam dziś w pracy, po pracy kawa i ciacho z przyjaciółką, a potem w domu wzięłam się za drobne dekoracje świąteczne :cool2:
teraz....bycze się w wannie z czeskim piwkiem:cool2:

Piranha a to ci mała wywinęła numer hehe
najważniejsze że wszystko ok :)
Mama ejjj zmarszczyła ci się skórka na basenie hiehie?
Kinga zdrówko za wasze zaklepane autko :)
Natusia raczej seks sportowo uprawiamy:-D
owulki niestety brak..
Daria ach cudne są te motylki w brzuchu i kopniaczki, tęsknię za tym.
Na widok ciacha znów język mi ucieka...

miłego weekendu Drogi Gangu Olsena:cool2:

witam Panie:-)

ale pogoda dzisiaj, buro, szaro, deszczowo i... gradowo:szok: nic, tylko zakopać się po kołderką z dobrą książką;-) Marcello kaszle okrutnie, do tego katar i prze chwilą tepm. 38,5:no:

tusia super, że pomyślne wiadomości u ginki:tak:

ollena coś jest w tym, co mówisz,jeśli chodzi o płeć.. choć trzeba mieć niezłą cierpliwość, żeby wytrzymać aż do porodu:-D nie wiem, czy bym tak umiała.. chyba mimowolnie podczas wizyt bym podpatrywała na usg

daria dobrze ma ten Twój mąż z Tobą.. pieczesz, gotujesz-full wypas:-D

kinga na ropiejące od kolczyków uszy jest sposób:tak: kup sobie dwa małe wenflony, są wykonane z antyalergicznego materiału, wyjmij z nich igłę i odetnij silikonową rureczkę, a następnie założ ją na część kolczyka, która przechodzi przez dziurkę w uchu-sukces gwarantowany:tak:

pirania wspaniale, że z Maleńką ok:tak: szkoda, że buźkę ukryła, jednak najważniejsze pokazała:-D że jest 100% kobietką. Ja też nie wierzę w "ciążowe zabobony";-)

tasha waga z usg to +/- 500g, więc te 3800g wcale być nie musi;-)

truskafffka super z tym rowerem dla Małego, fajnie jak dzieci się tak cieszą z prezentów:tak: mój syncio dziś zachwycił się taką kauczukową piłką swojego kuzyna, która ma w sobie takie jakby"wstążki", które mienią się na różne kolory w zależności od światła. nie chciała za chiny jej odać.. i teraz ja jej szukam w sieci , żeby mu kupić i nigdzie znaleźć nie mogę:dry:

reklama
tusia , wtedy gdy jest owulacja jest najniższa temperatura , i właśnie to uwolnione jajeczko poduje wzrost temperatury
Ja najnizsza miałam 10dc.
czyli według tempki kiedy była owulacja?
i kiedy zaznaczasie tą linie pomocniczą?
a moze macie jakąś stronke na temat mierzenia tempki ,nalepiej łatwa do zrozumienia?

Mama-domek marzenie:tak:
Daria chciałabym byc twoja kolezanka i wpadac na takie cuda ;-)mniam.........
Nastusia >zdrówka :tak:dla was.
Piranha-heh ale numer>ale najwazniejsze,ze zdrowa dziewczynka :tak:
Kinga super prezent:tak:a ja się nie staram <obserwacja na razie :tak:
Andziak ja trzymam &&&&&&&&za córę :tak:
Ewik >zdrówka dla małego:)

Do góry