reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczynki powitać się:rofl2:.Jutro mam wizytę prywatną bo nie mogłam się doczekać.Niestety z nfz dopiero 30 kwiecień-stanowczo za długo.Proszę was o kciuki żeby było wszystko w porządku no i w liczbie pojedynczej-bo brzuchol mi jakoś spuchł.
Życze wam dużo słoneczka
Czarodziejko ale byłby numer coooo?
kciuki zacisniete ...:-)
a ja im blizej ponownych staran o ksiecia... tym w wiekszym strachu ...

Biedna Nadusia z tymi zabkami, moja na szczescia Nadia ma zeby super, zdrowe, bilae ,rowne...
ale niestety Livii sie jedna jedynka posypala, wyszla juz z skaza, no ale co sie dziwic jak niemiecki pediatra pozal sie Boze, nie zauwazyl, ze dziecko ma krzywice z niedoboru wapnia, bo zbyt szybko rosla :/ a 2 sie potem posypaly, bo to taki zboj, skakala z lozka i walnela nimi o szafke ...
no ale pocieszajace jest to, ze to TYLKO mleczaki ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Daria szkoda że rodzinka tak się rozjechała :(
A wy chcecie się dorobić i wrócić? bo tak na dwa kraje to chyba ciężko żyć na dłuższą metę..

Mama Jak ty mnie dobrze znasz, właśnie kakao za mną chodzi:-p
Jejciu ja się stresuję to Twoją wizytę więc nawet sobie nie wyobrażam co ty czujesz, ale &&&&&&&&&&&&&7 na maksa zaciskam :)

Marylin :) czekamy na wieści i &&&&&& zaciśnięte :)

chcemy sobie kase odłożyć ale na razie ciezko jak tylko maz pracuje :)
sylwia mowi ze nie chce teraz wrocic bo nawet mnie nie ma ani mamy ale ona nie wytrzyma w holandii:)jak bym zjechala to pewnie by tez tam nie siedziala...

no nadia tak samo z tymi zebami szybko wyszly a ona jeszcze mleko w nocy pila i dostala próchnice butelkowa bylam u zwykleko dentysty bo oczywiscie u nas nie bylo dziecięcego to powiedział ze to czegos jej w ciazy brakowało i takie ma plamki ;/ a później dostałam nr do dentysty z poznania co przyjeżdża do nas raz na miesiąc i zaczela leczyc bo to juz próchnica na wszystkich górnych zabkach i jak wata takie miekie zaczęły sie wykruszać dwójki resztę zdarzyliśmy uratować :) dol ma zdrowy tylko ta gora;/ i od początku miała zeby myte a inne mamy w ogole nie myją dziecia i zdrowe zeby maja...
moja koleżanka w niemczech wyrwała wszystkie zabki corce i jej proteze dali ;/ porazka jak dla mnie dlatego co jade do polski to lecze jej zęby:)

Mama mmmmmarcepan..mmmniamiii
Daria jejku przekichane, mam nadzieje że stałe ząbki nie będą wam dawać tak w kość
Piranha :wściekła/y: oszaleje zaraz...nadal nie ma tego calcium citrate:wściekła/y:miał być w połowie marca, na koniec...a teraz znów dostałam wiadomość że w połowie kwietnia POWINIEN być:crazy:
znalazłam coś takiego CYTRYNIAN MAGNEZU 120TAB MINERAŁY MAGNESIUM CIRATE (2193546739) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. co myślisz?
i do tego ten cytrynian wapnia z apteki DIAGNOSIS OSTEODIAG X 60 TABL - opis, informacje, dane techniczne produktu ?

a może to: http://allegro.pl/chela-magnez-wapn-cal-mag-500mg-100caps-mocny-i2239672907.html ?

a ta żurawina http://allegro.pl/zurawina-4200-mg-100-kaps-uklad-moczowy-cranberry-i2253889106.html ? dobra?

Ostatnia edycja:
truskafffka mam ten wlaśnie magnez ze Swansona i żurawinę z Puritan:tak: jak tam dieta? trzymasz się jej mocno czy są małe odstępstwa?:-D

właśnie wróciliśmy z placu zabaw po półtora godzinnej zabawie:-)

daria ja tak tylko pytam, choć jeśli o mnie chodzi, mogłabym chyba wyjechać, za to mój M nigdy. A zasiłki na dzieci też chyba są fajne, prawda?

mamcia a wszystko ok.. no prawie :-) :*

truskafffka mam ten wlaśnie magnez ze Swansona i żurawinę z Puritan:tak: jak tam dieta? trzymasz się jej mocno czy są małe odstępstwa?:-D

właśnie wróciliśmy z placu zabaw po półtora godzinnej zabawie:-)

daria ja tak tylko pytam, choć jeśli o mnie chodzi, mogłabym chyba wyjechać, za to mój M nigdy. A zasiłki na dzieci też chyba są fajne, prawda?

mamcia a wszystko ok.. no prawie :-) :*

my mamy tylko kindrgeld to roznica bo w pl 64 zl a tu 184 euro dostajemy :) i ze za leki nie musze placic aw pl to placilam za wszystko :)

Ewcik, wiesz ja generalnie nie daję się zwariować z dietą. Dziś jadłam rosół z ryżem (a ponoć zupy nie wskazane)
trzymam się przede wszystkim tego żeby nie jeść owoców cytrusowych, pomidorów, ziemniaki drastycznie ograniczyłam, ale czasem zdarzy się zjeść co nieco.
No i sporo nabiału się codziennie przewala, do tego naskubałam sobie orzechów (mają dużo magnezu a mamy sporo swoich) i wcinam

a wapno jakie masz? dzięki że napisałaś o żurawinie i magnezie :)

pytanie z innej beczki:

odnośnie diety dziewczynkowej:
-czy można jeść czekoladę? bo mam wielką ochotę zrobić ciasteczka czekoladowe
-co z dań wielkanocnych możemy jeść? no jaja to na pewno, ale co jeszcze:-D

truskafffka wapno udało mi się dorwać na allegro też ze Swansona, jakiś czas temu, ale już go nie ma na aukcjach chyba... tam było 60 tabl.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry