reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Natusia, Kochana, bezskutecznie próbuję nabyć paski do mierzenia ph... Zamówiłam przez internet, ale anulowali zamówienie. Za późno na kolejne zamówienie przez neta, więc pytałam w wielu aptekach - nie było :no: Więc nie wiem. W ciąży gin mi mierzył i miałam dość niskie, ok 4. Teraz ładuję Lactovaginal 2 razy dziennie, dodatkowo łykam bardzo dobry preparat z pałeczkami kwasu mlekowego, tonę tabletek żrawinowych, cytrynianu wapnia i magnezu. No i kwas foliowy oczywiście. Przy starankach używamy Sylk, który też podobno zakwasza. Mam nadzieję, że to Ph nie szaleje...

To na pewno ból owu (co miesiąc w środku cyklu jest tak samo), ale nie wiem, czy o dopiero zwiastuje owu, czy pojawia się już w trakcie owu. A Wy wiecie?

Śluz mnie zastanawia, bo nie jest ani bardzo obfity, ani szczególnie rozciągliwy - więc uznałam, że na owu jeszcze czas. Miałam wczoraj uczucie wilgoci, ale to nie potop jakiego często doświadczam w środku cyklu

Ostatnia edycja:
reklama
Kociatka ból owulacyjny może pojawić sie przed, w trakcie lub po owulacji. Także nie wiadomo czy masz owulacje dokładnie w trakcie bóli. Najlepiej jeszcze mierzyć tempke i badać szyjkę ( ale z badaniem szyjki musisz zapytać Kinge, ja próbuje badać ale jak dla mnie to ciagle jest taka sama. No może czasem niżej, a czasem wyżej). A juz najlepiej to słyszałam żeby robić monitoring u ginka.

kociatka, Szkoda, że nie masz pasków-ale warto je i tak nabyć jakby(odpukac) sie nie udało;)
No śluz możesz juz mieć owulacyjny-on nie zawsze jest rozciągliwy i jak pisała Piranha taki jest najlepszy do przytulasek o córeczke;)
No a kłucia jajnika możesz odczuwać przed samą owu jak i w trakcie to sprawa indywidualna.

A jakie bierzesz tabl. z pałeczkami kwasu mlekowego?
i warto mierzyc tempke ona pokazuje bardzo duzo:tak:

Oj Natusia, kuruj się! Mnie często dusi alergicznie, pomaga Ventolin

Dzięki Kochane. Niestety prowadzę dość stresujący i nieregularny tryb życia, często nie mogę spać - nic z tego mierzenia tempki by nie wyszło... I tak cud że mam takie regularne cykle. Ok, co się stalo się nie odstanie, mimo wszystko mam nadzieję że ten ból jest przedowulacyjny

Buziaki

witam

ja na chwilkę :)

już wykąpana zaraz mykam do łóżeczka....

truskaffko jeżeli jestes tu kochana to pytaj o co chcesz w sprawie szyjki dobrze? tu albo pw. pisz śmiało. odpiszę! :) BUZIAK

Miłego wieczorku for all!!!! ;))))))))))))))))

jestem jestem...ale pewnie niedługo, bo oczy mi się kleją i padam na pysk..myśl o tym że jutro muszę wstać rano do pracy, jeszcze powoduje że jeszcze bardziej padam na pysk:-p

Kinga..ja generalnie nic nie wiem jak podejść do tej szyjki, więc interesuje mnie wszystko, całokształt hehehehe

no, znaczy wiem-chyba, że najpierw jest zamknięta i nisko i twarda, potem na owulację się otwiera jest wysoko i mięknie, a potem znów się zamyka. Ale ni cholera nie mogę wyczuć kiedy co jak wyczuć? jak odróżnić...? jak macać?

Dobry wieczór Kochane :-)

Wpadłam na chwilę zobaczyć co u Was. Pooglądałam wszystkie mecze i mam chwilę wolnego. Też już jestem po prysznicu, siedzę w szlafroku i zaglądam na bb.

Pogoda robi się ładna, czuć w powietrzu lato, mój kot cały wieczór siedzi na balkonie :-)

Mama Twój wykres nic dodać nic ując. Trzymam nieustannie kciuki :tak:
Daria slicznie wyglądałaś na ślubie siostry, sukienka strzał w dziesiątkę:-)

Ja jestem na etapie wybierania imion dla mojego Maluszka, nie wiem jeszcze jakiej jest płci dlatego szukam dla chłopca i dla dziewczynki. Zawsze chciałam mieć córeczkę Zuzę ale teraz jak jestem w ciąży to imię przestało mi sie podobać... Kompletnie nie mam jak narazie pomysłów :confused:

Może jaka się dowiem 26 czerwca kto mieszka u mnie w brzuchu imię samo się nasunie :-D

Buziaki dla wszystkich :*****

reklama
Hej Kochane!W końcu udało mi się na chwilkę wpaść!!!!!!!!!!!!!
Dopiero teraz się ocknęłam,że Piranha już miała urodziła:szok:
Piranha WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA CIEBIE I DLA DZIDZI, DUŻO ZDRÓWKA DLA WAS DWÓCH I OBYŚ SZYBCIUTKO DOSZŁA DO SIEBIE A CÓRECZKA ŻEBY ZA BARDZO SIĘ WE ZNAKI NIE DAWAŁA!!!!!
mama dołączam się do &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& i mam jakieś przeczucie,że już tym razem
Daria, Czarodziejka śliczne z Was kobietki:-)
Andziak co u Ciebie? na kiedy Ty dokładnie masz termin?
Nie wiem co się ze mną dzieję ale ciągle chodzę głodna, normalnie godzina po jedzeniu a ja już się trzęsę i w głowie mi się kręci. Czyżby maleństwo teraz najwięcej przybierało na wadze?Bo jak do tej pory przytyłam tylko 2,5 kg oj coś czuję,że z moim obecnym apetytem to teraz nadrobię chyba z 15 jeszcze dojdzie hehe:-p

Do góry