reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Betssie-GRATULUJĘ. a coś jeszcze robilas w kwestii planowania?suplementy,sylk,dieta taka drastyczna była czy nie???????????????

dietę przestrzegałam ale nie drastycznie
oczywiście suplementy !! wszystko co podała Piranha i nawet nieświadomie przyjmowałam je wcześniej - chyba intuicja
sylku nie miałam więc nic nie działałam dowcipnie
ale tak jak mówię - cytryna - małymi łyczkami pilam sok z cytryny całą szklankę przed owu
widziałam ze nawet skóra mi się zmieniła :)
i brałam również olej lniany z omegą3 oraz przez 3 mc castagnusa ( podobno dobry na dziewczynkę )

Hmm ja mysle Bettsie, ze to nie cytryna Ci pomogla ;-)GRatuluje Coreczki ... bo cytryna ma owszem kwasny smak, ale w polaczeniu z sokami trawiennymi staje sie zasadowa (alkalizujaca) cytryny sa sredno zasadotworcze (Ph 7,1-8)

ODKWASZANIE ORGANIZMU, ZAKWASZENIE ORGANIZMU,OBJAWY ZAKWASZENIA

Cytat z innej strony lekarskiej...
Cytryna : Wbrew pozorom nie ten pokarm zakwasza organizm, który jest w smaku kwaśny. Np. cytryna po spaleniu przez organizm zadziała alkalicznie (zasadowo), bo na rzeczywisty odczyn nie ma wpływu smak, a zawartość pierwiastków w naszych posiłkach. Jeżeli w pożywieniu jest sód, potas, wapń albo magnez, to powstają zasady.

Misia84, Mama kciuki &&&&&&& poki @ nie ma wszystko jest mozliwe...

&&&&&&& za pozostale staraczki :)

Ostatnia edycja:
Bettsy gratuluje.Pirania pisala kiedys ze cytryna nie zakwasza ale nie wiem.Mysle ze pomoglo szczescie i los.Ja mam podobny termin porodu.U mnie niskie ph nie mialam sluzu plodnego bralam lactovaginal i suplementy i syn

no tak zasadowa - ale czy nie zmienia śluzu na kwaśny ??
Z cytryna to jest tak, ze normalnie ma ph okolo 2, wiec przy irygacji obniza ph, jednak wypita reaguje z naszymi sokami trawiennymi i zmienia ph na zasadowe 7-8 ;-)

Na in-gender polecaja picie soku z cytryny przy planowaniu chlopca ....

zreszta na tej polskiej stronie o planowaniu tez o tym wspominaja ...

http://planowanieplci.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5 przy planowaniu chlopca pijemy, przy dziewczynce mozemy cytryna irygacje przeprowadzac... z tego co pamietam, to ktoras z dziewczyn o Tobie tu wspomniala i o piciu cytryny i Piranha stwierdzila, ze musialo wam sie udac metoda 0+12 zreszta czy to teraz wazne wazne jest, ze masz swoja upragniona coreczke :)

Ostatnia edycja:
hej babolinki!!!

Mama - mów sobie co chcesz a ja nadal trzymam i to coraz mocniej:tak:, a masz jakieś nowe wieści od Piranii? mam nadzieję, że już wyszła dziś do domku razem z Kajką!!!
Noemi - działaj kochana a ja będę trzymać, żeby się udało:tak:
Betssie - wielkie gratki córeczki!!! to będzie listopadowa dziewczyneczka?
Natusia - ?????????????????????
Czarodziejka - ???????????????????
Daria - widzę, że pomału zakupki już robisz:-)
Patrysiak - a Ty kochana cały czas pracujesz? brzuszek Ci nie przeszkadza?

dziewczynki - pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę super udanego tygodnia!!!

udostępniłam mój wykres ciążowy
ale dodam jeszcze że faktycznie nie ma nic do rzeczy współżycie tylko dieta i ph !!

gratuluje coreczki :-)
moim zdaniem to nie tylko od tego zalezy bo przestrzegalam diety cytrusow nie jadlam bo one bardziej wlasnie na chlopca byly, ph caly czas niskie w owulke 4.0 najwyzsze bylo 4,5 ale caly czas od 4- 4,5 a jest syn :) i pelno tabletek ja i maz :)

reklama
hej babolinki!!!

Mama - mów sobie co chcesz a ja nadal trzymam i to coraz mocniej:tak:, a masz jakieś nowe wieści od Piranii? mam nadzieję, że już wyszła dziś do domku razem z Kajką!!!
Noemi - działaj kochana a ja będę trzymać, żeby się udało:tak:
Betssie - wielkie gratki córeczki!!! to będzie listopadowa dziewczyneczka?
Natusia - ?????????????????????
Czarodziejka - ???????????????????
Daria - widzę, że pomału zakupki już robisz:-)
Patrysiak - a Ty kochana cały czas pracujesz? brzuszek Ci nie przeszkadza?

dziewczynki - pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i życzę super udanego tygodnia!!!

tak robie bo boje sie ze urodze przed ja mam tak niso brzuch ze az ciezko mi siadac a na dole to taka troche spuchnieta jestem;/a dziecko kopie jak szalone wszystko mnie boli;/ traz bede licytowac podklady poporodowe:-D
ciekwe co u kosmo?

Do góry